Aankomen

Mijn doel sinds september is aankomen en als ik dat aan mensen vertel kijken ze mij gek aan. Aankomen?! Ja, aankomen. Ik ben altijd een tenger meisje geweest en schommelde graag tussen de grens van ondergewicht en gezondgewicht. Laatst schreef ik een blogpost over dat ik sinds december probeer aan te komen en ik helaas nog niet echt vooruitgang boekte. Ook daarop kreeg ik vele reacties en daarom schrijf ik vandaag deze blogpost.

 

Afvallen door beschadiging van de darmwand

In 2014 kreeg ik de diagnose afweerstoornis en ben ik begonnen met het gebruiken van onderhoudsantibiotica. Elke dag slikte ik antibiotica en dat voor vier jaar. Want in augustus 2018 mocht ik stoppen! Dit dankzij de immunoglobulines en het voedingssupplementen. De voedingsupplementen die ik gebruik werken voor mij heel goed voor zowel mijn immuunsysteem als mijn energie.
Doordat ik gestopt ben met de onderhoudsantibiotica, wat overigens echt heel goed is voor je lichaam. Moet mijn lichaam er wel een beetje aan wennen. Het gebruik van antibiotica heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Zo beschadigd je darmwand bij het gebruik van het medicijn. Dat is bij mij ook het geval. Momenteel gebruik ik dan ook probiotica om de darmwand weer te herstellen.

 

Waarom ik wil aankomen

En ondanks dat het aan mij niet zozeer te zien is dat ik ondergewicht heb en er hier en daar ook echt wel vet te vinden is wil ik graag aankomen. Momenteel zit ik in een spiraal. Ik val af wat weer niet ten voordeel werkt voor mij afweersysteem, deze word zwakker en ik word meer ziek, waarna ik vervolgens doordat ik ziek ben weer verder afval en dus ook eigenlijk niet aankom. 

Momenteel blijf ik gelukkig al een paar maanden haken op 46-47 kilo en daar ben ik al heel erg blij mee, want het zakt dus niet meer! De hoop om met sporten aan te komen heb ik opgegeven. Ik zet daardoor veel te veel druk op mijzelf waardoor ik stress krijg en nog verder afval. Het werkt dus een beetje tegen elkaar…

Uiteraard blijf ik wel sporten! Aangezien het voor mij echt een uitlaatklep is en ik trots ben op het resultaat wat ik er al wel mee bereikt heb. Ik ben geen recht toe recht aan meer, maar krijg dankzij het sporten meer rondingen, waardoor ik ook minder slank lijk.

 

Dus je kan eten wat je wilt?

Euhm nou zo’n mooie droom is het helaas ook weer niet. Het is zelfs zo dat als je dat doet je een grote kans hebt op hart- en vaatziekte en het gevolg ervan is dat je het niet snel opmerkt, omdat ik in mijn geval niet leidt aan overgewicht. Uiteraard moet ik wel aardig wat eten en eigenlijk veel meer als dat ik voorheen gewend was. Momenteel bestaat mijn voedingsschema dus niet alleen maar uit friet, ijsjes, chips, chocola en wafels.

Voor de volgers die het interessant vinden. Ik begin ’s morgens met een a twee (volkoren!) boterhammen, deze probeer ik zo rijk mogelijk te beleggen. Vervolgens eet ik een tussendoortje die eiwitrijk is, bijvoorbeeld yoghurt. Als lunch eet ik vaak weer twee rijk belegde volkoren boterhammen. In de middag eet ik vaak twee tussendoortjes, de een wat groente of fruit en de ander een koek. Ik red het namelijk nooit met een tussendoortje tussen de lunch en het avondeten (zegt dat iets over hoeveel ik van eten hou? 🙂 ) Wat ik als avondeten eet verschilt heel veel, meestal probeer ik wel zo calorierijk mogelijk te eten, dat betekend niet zo vet mogelijk ;). ’s Avonds is er uiteraard vaak nog wat plek in mijn buik over voor wat lekkers en zeg nou zelf op z’n moment is het gewoon lekker om chips of chocola te eten… Al moet ik zeggen dat dit echt niet elke avond gebeurd, omdat ik soms ook goed vol nog zit van het avondeten.

 

Ik hoop jullie zo een beetje meegenomen te hebben in mijn avontuur van aankomen. Als er weer wat gewicht bijkomt of ik heb een update, dan laat ik het uiteraard weten. En heb je een vraag? Stel hem gerust, dan beantwoord ik hem graag!

Always in the mood for food (who not?!)

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

 

14 reacties

 1. Lisanne op 19 augustus 2019 om 06:34

  Veel succes! Zo te horen ben je al goed bezig. Gewoon blijven doen wat voor jou goed voelt en niet opgeven 🙂

  • Liefslinne op 19 augustus 2019 om 13:57

   Dankjewel Lisanne! 🙂

 2. rachel op 14 augustus 2019 om 07:49

  ik moet aankomen maar zal niet gaan gebeuren omdat mijn lichaam niks meer opneemt, weeg extreem weinig en wat we ook gedaan hebben de afgelopen 14 jaar, niks mag baten. ik wens je su6 en hoop dat het gaat lukken !!

  • Liefslinne op 16 augustus 2019 om 10:42

   Wat vervelend! Hopelijk vind je op een gegeven moment wel een manier om er mee om te gaan. Dankjewel en ik hoop het ook

 3. Mandy op 13 augustus 2019 om 17:24

  Heel erg veel succes! Bij mij is het andersom, ik moet afvallen maar het lukt me gewoon niet

  • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:32

   Oef dat kan volgens mij ook heel lastig zijn, succes!

 4. Gea op 12 augustus 2019 om 15:21

  Vooral doen wat voor jou goed voelt❤️

 5. Manon Ruitenberg op 12 augustus 2019 om 06:53

  Succes met het aankomen! Gaat je lukken.

  • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:39

   Aaahw super lief! Dankjewel!

 6. Elles op 11 augustus 2019 om 11:36

  Wat vervelend dat je dat hebt! Heel veel succes met aankomen!
  Liefs,
  Elles

 7. Caroline op 10 augustus 2019 om 17:35

  Heel veel succes met aankomen. Te te lezen ben je al goed bezig en het heeft ook tijd nodig.

 8. Felice op 10 augustus 2019 om 13:02

  gek he dat mensen niet snappen dat ondergewicht ook niet goed is !! Sterkte met het aankomen

 9. Willy van den Bos op 27 juli 2019 om 13:13

  Beste Linne,

  Met veel belangstelling lees ik je blog over je afweerstoornis. Zelf heb ik ook een (zeldzame) afweerstoornis. ADA2 difficentie. Voor mij ook twee wekelijkse infusen, dagelijks prikkelen en een onderhoudsdosering antibiotica.

  Nu heb je het in je blog over voedingssupplementen. Mag ik vragen welke je gebruikt? Misschien kan het mij ook helpen mijn weerstand op te krikken.

  Groeten,
  Willy van den Bos

  • Liefslinne op 10 augustus 2019 om 12:13

   Hoi Willy,

   Ik heb je een mailtje gestuurd.

   Vrolijke groet,
   Linne

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.