Thuiszitten

Hoe ik het thuiszitten ervaar en mijn tips

Nu we met zijn alle thuiszitten kreeg ik regelmatig de vraag hoe ik de quarantaine ervaar. Hoe gaat het met mij? Heb ik last van mentale struggles en hoe vermaak ik mezelf nu ik hele dagen thuis zit? Wat zijn mijn ervaringen en tips? En noem het zo maar op.

Als risicogeval ga ik niet naar de supermarkt, zie ik geen mensen (behalve op 1,5 meter afstand) en beperk ik elk mogelijk risico.

 

Hoe het met mij gaat en bevalt het thuiszitten?

Gelukkig gaat het met mij heel goed, momenteel zijn de enige klachten die ik heb hooikoorts klachten dus dat kunnen we als positief beschouwen 😉 Ook het thuiszitten gaat eigenlijk best goed. Ik heb het idee dat ik meer tijd heb voor mijn creativiteit wat zorgt voor rust in mijn hoofd en dat terwijl ik had verwacht door te draaien van al het thuiszitten. Het enige beeld wat ik van thuiszitten heb is toen ik 3 jaar geleden heel ziek was, maar toen kon ik ook niks, dat is nu wel anders. Ik doe veel op een dag en vermaak mij eigenlijk best wel goed. Momenteel is het enige wat ik denk ik net als iedereen mis het sociale contact.

 

School en werk gaan door

Waar ik aan het begin van de coronatijd dacht hoe ga ik dit doen, spreekt het nu heel erg voor zich. Ik start elke schooldag mijn pc om en ben soms om 14.00 klaar en soms ook pas om 16.30, met pauzes uiteraard! Ook het bloggen en het werk voor Bylinne gaan door. Kortom geen verveling hier! Tenzij ik een bui heb dat ik echt nergens zin in heb 😉 Je kent ze wel 

 

1,5 meter date en heel veel FaceTimen

Momenteel FaceTime ik veel. Zo heb ik puzzel dates via FaceTime met vrienden of kijken we samen serie. Een goede vriend van ons is nu al drie keer aan de deur geweest en dan kletsen we wat en mijn beste vriendinnetje kwam gisteren langs waarbij we kort wat bijkletsen op 1,5 meter afstand en besloten volgende week ergens een 1,5 date te gaan doen. Daarnaast puzzel ik veel, ga ik wandelen, kijk ik serie en ga ik graag door de Mc Drive.

 

Neem je tijd

Er is veel te lezen over het coronavirus, neem vooral je tijd. Het is logisch als je angsten hebt of heel bezorgd bent. Misschien ben je wel boos om de hele situatie of blij, maar durf je niet blij te zijn met het thuiszitten omdat je geen anderen wilt kwetsen. Al deze emoties zijn heel logisch en ze mogen er zijn.

 

Mijn tips

Het is heel herkenbaar om je overladen te voelen met al het nieuws. Ook ik had hier last van. Soms moet je gewoon je dag laten zoals het is. Niet alle dagen hoeven goede dagen te zijn. Voor jezelf zorgen, je lekker comfy aankleden en eten wat je wilt eten is soms ook heel belangrijk. Ik heb geen tips over hoeveel water je moet drinken of hoe je gezond blijft, daar zijn inmiddels al genoeg artikelen over. Zorg goed voor jezelf en meer kan je nu niet doen.

Ik heb bijvoorbeeld mijn schermtijd uitgezet, want ik weet dat ik nu meer achter mijn telefoon zit en het idee dat hij het constant aangeeft maakt mij niet vrolijker. Ik sta niet meer op de weegschaal, want hoe ik het ook doe ik weeg niet op tegen de apparaten in de sportschool, mijn spiermassa zal iets minder worden. En ik probeer (met nadruk op probeer) mijzelf al helemaal niet te gaan vergelijken met wat anderen in deze situatie wel of niet kunnen en doen.

Take care of yourself,

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

10 reacties

 1. Amina op 22 april 2020 om 00:09

  Oh vergeet ik nog te zeggen: en hoe lief is die foto met je kat!!!

 2. Amina op 22 april 2020 om 00:08

  Mooie blog Linne! Wat ik hieruit haal is dat we vooral lief voor onszelf mogen zijn. Ik vond dit heel mooi “Niet alle dagen hoeven goede dagen te zijn. Voor jezelf zorgen, je lekker comfy aankleden en eten wat je wilt eten is soms ook heel belangrijk. (…) Zorg goed voor jezelf en meer kan je nu niet doen.” Dat ga ik even in m’n Google Keep opslaan. Dank je wel!

 3. Mark van essen op 21 april 2020 om 19:09

  Mij dagelijkse schermtijd was pas meer dan 5 uur.. oops! Hopelijk is de crisis snel weer voorbij!

 4. rachel op 21 april 2020 om 11:02

  ik zat sowieso al veel thuis vanwege mijn lichamelijke issues en ondergewicht, dus ook hier niet veel veranderd 😉

 5. Felice op 20 april 2020 om 22:56

  ik ben gebouwd voor lichamelijk contact: gelukkig heb ik mijn lieve man thuis, maar mijn kinderen ( zijn volwassen) niet kunnen knuffelen, dat valt me intens zwaar. De rest: ach dat is een kwestie van aanpassne: soms makkelijk, soms moeilijk. Maar te doen

 6. Manon op 20 april 2020 om 20:52

  Voor mij is er ook niet zoveel veranderd. Ik vermaak me wel.

  • Tessa op 22 april 2020 om 18:21

   Voor mij is er weinig veranderd qua thuis zijn.. Het is juist andersom! Door mijn werk in de zorg ben ik vaker op werk dan thuis. En als ik thuis ben, zit ik maar weinig op mijn telefoon

 7. Joyce - SomedayTodayNL op 20 april 2020 om 20:36

  Fijn dat het zo loopt bij jou! Ik heb er erg veel moeite mee, ik heb niks om handen dus voel me erg nutteloos. Zorgt voor veel bankhang-dagen. Maar daar wil ik vanaf morgen verandering in gaan brengen!

 8. KoolFamily op 20 april 2020 om 15:43

  Schermtijd is hier eerlijk gezegd ook een issue aan het worden. Ik heb nu met mijn man afgesproken dat we gsm’s opzij leggen ‘s avonds en dat is echt een pak gezelliger.

 9. Jouvence op 20 april 2020 om 13:39

  Mooi geschreven! Ik ben chronisch ziek en 100% afgekeurd, dus zit altijd al heel veel thuis. Voor mij is er niet zoveel verandert.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.