Weekplanning

Hoe ik een weekplanning maak | Lifestyle

Elke zondagavond of maandagochtend, afhankelijk van hoe mijn zondag er uit ziet, maak ik een weekplanning. Nu heb ik eigenlijk alle mogelijke manieren wel uitgeprobeerd om uit te zoeken wat voor mij het beste werkt. In dit artikel leg ik uit hoe ik mijn weekplanning en to-do’s indeel en overzichtelijk maak voor mezelf.

 

Geen vaste agenda

Ik gebruik eigenlijk geen vaste agenda. Op de middelbare school deed ik dit wel, alleen nu heb ik lessen van drie uur achter elkaar als ik überhaupt al les heb. Mijn schooldagen bestaan namelijk vooral uit projecten. Daarnaast heb ik ook niet zoveel afspraken die ik in mijn agenda kan zetten. Het was vaak school, sporten en een afspraak die ik per dag had. Dus had ik een agenda waar deze drie dingen vaak in stonden en een notitieboek met to-do lijstjes of nog veel erger, er lagen overal losse to-do lijstjes. 

 

Zelf plannen in een schrift

Vorig jaar besloot ik in een eigen planschrift te gaan beginnen nadat ik fanatiek was begonnen in mijn bullet journal. Nu vond ik die bullet journal heel leuk, maar voor een planning werkte het niet, omdat het al snel meer werd als een agenda alleen dan zelf ingedeeld. Dus kocht ik een eigen Moleskine notitieboek en ben ik aan de slag gegaan zoals Mascha van Beautygloss voorheen ook deed. Ik merkte dat dit voor mij al veel beter werkte want ik kreeg het idee dat ik het anders kon indelen en had ik een dag niks, dan was er geen lege dag in mijn agenda. Naarmate de tijd verstreek kreeg ik mijn eigen manier van de bladzijdes indelen.

 

Verschillende kleuren

Ik werk eigenlijk met vier kleuren in mijn notitieboek. Zo zie ik als ik er doorheen blader duidelijk waar het gaat om afspraken, notities, to-do lijstjes of agenda dagen. Hieronder zie je hoe zulke bladzijdes er dan uit zien. Eigenlijk is het dus een boek vol lijstjes met verschillende kleuren. Zondags kijk ik altijd naar dingen die echt moeten gebeuren, deze zet ik in een to-do lijstje neer, deze maak ik bv groen. Vervolgens begin ik bij maandag, deze maak ik bv roze, en hieronder schrijf ik alles echt alles wat moet gebeuren. Dus voor mij ook sporten en soms zet ik er zelf ontspannen neer. Dan heb ik soms nog dat mij iets te binnen schiet dit zet ik dan nog onder elkaar met bv blauw. Als laatste heb ik dan nog de kleur paars die ik gebruik voor afspraken, anders verdwijnen deze tussen alle lijstjes.

 

Materiaal

Zelf werk ik met de pastel markers van Stabilo Boss. Ze drukken niet zo heel erg door en zijn ook niet te fel, wat ik persoonlijk heel fijn vind werken. Verder gebruik ik een A4 Moleskine notitieboek met een zachte kaft. Het detail zachte kaft doet er bij mij toe aangezien ik de harde kaften op de een of andere manier dus echt minder fijn vind. Als laatste gebruik ik een balpen en het liefst elke keer dezelfde, herkenbaar?

Welke manier van plannen werkt voor jou heel goed?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

* Dit artikel bevat geen samenwerking of gekregen producten.

2 reacties

  1. Naomi op 3 oktober 2020 om 18:33

    Ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet. Ik ga je volgen op Instagram. ‘k Ben begonnen met plannen per maand – maar dat komt ook omdat ik in een andere leeftijdfase zit denk ik. Die behoefte kwam toen ik kids kreeg. Dat (het plannen per maand) beviel zo goed dat ik zelf 2 maandplanners heb uitgebracht. Leuke blog, wat schrijf je leuk! Groetjes, Naomi van ELLEN MAE

    • Liefslinne op 11 oktober 2020 om 14:10

      Wat super leuk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.