Het verlangen naar altijd meer

Als ik je nu zou vragen of je gelukkig bent, wat zou je dan antwoorden? Voor iedereen zou het antwoord verschillen en dat is okay. Het kan zijn dat het de afgelopen week allemaal even zwaar was, maar dat het verder wel goed met je gaat. Het kan zijn dat je hierdoor antwoord dat het slecht met je gaat. Of misschien geef je als antwoord ‘Mwa’, omdat je even niet lekker in je fel zit. Maar als je is vanaf een ander oogpunt naar je leven op dit moment kijkt, ben je dan gelukkig? 

 

Je bent gelukkiger dan je denkt

Vaak zien we de gebeurtenissen om ons heen allemaal heel zwaar en is alles lastig & veel. Alleen wanneer je echt is kijkt naar foto’s van het afgelopen jaar. Dan komen alle mooie herinneringen weer boven en besef je misschien wel dat je alles hebt wat je altijd al wilde. Je bent jong, geniet van het leven, hebt een studie die je leuk vind, beoefen je wel de sport die je altijd al had willen doen of heb je eindelijk de kracht gevonden en ben je aangekomen of afgevallen.

 

Altijd weer nieuwe doelen

We willen altijd meer en zeggen regelmatig dat als we dit of dat hebben bereikt dat we dan gelukkig zullen zijn. Maar zie je leven als niveau’s. Hetgeen waar je als eerste voor wenste en je hebt dat bereikt is niveau 1. Terwijl je je daarin bevindt wens je voor iets anders en op het moment dat je dat bereikt bent bevind je je in niveau 2. Elk niveau heeft zijn dalen en pieken. Alleen besef je even dat je misschien al wel op niveau 5 staat of nog hoger 10. En dus al heel veel in je leven bereikt hebt.

 

Jezelf vergelijken met iemand anders

Terwijl je naar jezelf kijkt, besef je dat je goed opweg bent. Tot je dan weer door je instagram scrolt of hoort hoe goed het wel niet met iemand gaat. Wat ik je wil meegeven is, schaam je er niet voor dat jij minder ver bent als iemand anders, want dat lijkt vaak maar zo. Uiteindelijk kun je uit elk leven een zelfde patroon halen. En ja de een heeft misschien meer tegenslagen, maar zonder die tegenslagen was je misschien niet sterker geweest dan iemand zonder tegenslagen die nu tegen jou opkijkt. Daarnaast bevindt iedereen zich ergens anders, waar de een op dinsdag een goede dag had en woensdag alles tegen zit heeft de ander dat precies andersom. En tuurlijk deel je dan echt niet dinsdag als woensdag alles zoveel beter ging.

 

Waarom verlangen we naar meer?

Zelf realiseer ik mij dat ik regelmatig down ben en opzoek naar meer terwijl als ik het echt is goed bekijk ben ik hartstikke gelukkig en heb ik alles wat ik altijd al wilde hebben. En ik bleek niet de enige. We zijn altijd opzoek naar meer en hebben altijd het idee dat ons leven een zooitje is terwijl meestal als je het even vanuit een ander opzicht bekijkt, hebben we zoveel meer dan we denken en misschien heb je al wel bereikt waar je jaren naartoe werkte alleen realiseerde je je het niet. Alleen waarom verlangen we nu altijd naar meer? 

Dit blijkt te komen, doordat we het altijd goed willen doen en de mooie momenten bij andere zien en denken dat wil ik ook, maar daarbij niet beseffen dat jij die ook hebt, alleen simpelweg niet vandaag. Dit komt vaak doordat mensen daarbij niet vertellen wat er tegen zat en dan lijkt het alsof iemand anders zijn leven perfect is. Weet dat je het al goed doet, dan zal het verlangen ook minder worden.

 

Verlangen is gezond

En ja er zijn mensen met echt grote verlangens als een dak boven zijn/haar hoofd of meer geld om elke avond gewoon het eten op tafel te kunnen zetten. Maar dit zijn primitieve dingen en besef je dat als je die hebt je hartstikke gelukkig mag zijn en er altijd nieuwe wensen zullen zijn.

Ook voor degene die een dak boven hun hoofd hebben of alles hebben wat hun hartje begeert is het goed om te verlangen, zo kan je naar iets toewerken. Maak jezelf alleen niet gek in je hoofd, want als je altijd meer wenst zal dan gelukkig zijn niet komen, want dat ben je eigenlijk al.

Wees trots op wie je bent, waar je nu staat en wees je bewust dat je je verlangen eigenlijk al gehaald hebt! En wil je is even klagen of met iemand erover praten? Weet dat ik altijd reageer op verhalen via het contactformulier of via de DM op instagram.

Je kan meer dan je denkt,

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

15 reacties

 1. Amina op 2 november 2019 om 23:39

  Ik vind je uitleg waarom wij altijd naar meer verlangen zo goed uitgelegd. Zo is het ook denk ik. We zien iets moois en willen dat meteen ook. Terwijl we al vaak zelf die mooie dingen, maar dan in een andere vorm of situatie, ervaren hebben. Echt mooi geschreven girl!

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:10

   Ahw dankjewel! Wat lief

 2. Sherry op 2 november 2019 om 20:05

  Ik denk dat het in de aard van de mens ligt om jezelf te vergelijken met een ander. Vooral socialemediakanalen scheppen een beeld dat iedereen gelukkig is, in werkelijkheid is dat vaak niet zo.
  Goed artikel.

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:11

   Klopt het is iets menselijks en alle technologieën tegenwoordig maken dat echt niet makkelijker, zeker voor mensen die heel erg kunnen twijfelen. Dankjewel voor het compliment!

 3. Wanda op 2 november 2019 om 18:33

  Ik merk wel duidelijk verschil tussen hoe ik hier vroeger tegen aan keek en nu, het is denk ik ook wel een leeftijddingetje dat je vroeger altijd naar een ander keek en daar je eigen geluk aan af spiegelde terwijl je als je ouder wordt, gelukkiger wordt van de meest kleine dingen.

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:11

   Misschien is dat een goed teken 😉 weet ik dat het over een paar jaar minder is, haha

 4. Karin op 2 november 2019 om 14:04

  natuurlijk moet je altijd dromen blijven hebben. Ik zou bijvoorbeeld graag eens met mijn dochters een super de luxe vakantie houden op bv de Sechellen. Of naar het ijshotel in Lapland.
  Maar juist het tevreden zijn met wat je wel hebt, maakt je gelukkig. Verlangen naar meer zorgt toch vaak voor een onrust zodat je niet kan genieten van wat je al hebt…

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:12

   Precies 😉

 5. Alexandra op 2 november 2019 om 09:51

  Ik ben ook op zoek naar meer. Maar dan vooral meer genieten. Ik zet nu vaker bewust een stap achteruit, sta stil, zodat ik zie en geniet van het nu.

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:12

   Wauw wat knap! Dat is dus iets wat ik ook meer wil gaan doen

 6. Bregtje op 1 november 2019 om 16:21

  Je slaat de spijker op zijn kop Linne! Ik kan best een off day hebben (of zelfs een off week 😉 maar over all ben ik zeer tevreden met mijn leven. Goed om af en toe eens bij stil te staan. Dankjewel!

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:13

   Wauw om te lezen dat het dit met iemand kan doen! Heel bijzonder

 7. Georgina Lifestyle op 1 november 2019 om 15:47

  Wat een mooie blog. Herkenbaar ook. Ik zeg: tel je zegeningen. Naar meer verlangen mag best, maar zoals je aangeeft “Wees trots op wie je bent, waar je nu staat en wees je bewust dat je je verlangen eigenlijk al gehaald hebt!” Mooi verwoord.

  • Liefslinne op 3 november 2019 om 21:12

   Dankjewel!

 8. nicole op 1 november 2019 om 14:58

  Ik ben behoorlijk tevreden met mijn leven zoals het is. Van mij hoeft het niet meer, eerder wat minder gedoe en wat meer rust.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.