tips en herkenbare borstenstruggles

Herkenbare borstenstruggles + tips | lifestyle

Zondag 1 augustus om 19.00 zijn Mirthe en ik live gegaan op Instagram om het onderwerp borsten wat meer onder de aandacht te brengen. Aangezien er veel mensen zijn met borsten en er ook veel mensen zijn die hier wel eens mee struggelen. In dit artikel deel ik de belangrijkste delen, tips en herkenbare borstenstruggles, van de live sessie voor iedereen die het interessant vindt en voor de mensen die er destijds niet bij konden zijn.

 

Passende bh’s

Linne “Een van de meest voorkomende verhalen die ik binnenkreeg was toch wel dat mensen geen goede bh kunnen vinden en daar heel erg mee struggelen. En daarnaast werd de struggle met de beugel ook regelmatig gedeeld, want wie dat ooit heeft bedacht!” 

Mirthe: “Of mensen die überhaupt hun maat niet kunnen vinden bij een zaak en dus regelmatig te horen krijgen dat ze naar een andere winkel moeten, maar kom op! Elke vrouw is anders, daar moet toch een oplossing voor zijn!”

Linne: “Ik sprak bijvoorbeeld iemand die heeft 80A, maar dat is dan blijkbaar weer niet normaal genoeg. Dus zij komt uit bij de bloemetjes bh’s etc, maar een A cup komt best vaak voor, maar blijkbaar dan volgens winkelketens niet met een omvang van 80.”

Mirthe: “Jij zelf had ook zoiets toch?”

Linne: “Ja klopt! Ik heb omvang 65 en cup D en die combi komt blijkbaar alleen voor in push up en winkelketens gaan dus eigenlijk invulling geven aan welke bh jij wilt dragen.”

Mirthe: “Ja dat heb ik dus ook best vaak! Ik heb opzicht een vrij gangbare maat, 75E, en de helft van de bh’s die ik dus vind zijn ook push up of maximizer… dat ik denk, maar ze zijn al groot genoeg!”

Linne: “Wat ik ook heel veel hoor is laat ze 1x per jaar goed opmeten want dat kan echt heel veel verschillen.”

Mirthe: “Ik heb net ook een meisje gesproken die altijd naar een speciaalzaak gaat, de boel laat opmeten en dan kijken ze met haar ook echt naar een mooi passende bh. En dat is echt geweldig, maar ik doe dat dus bij de Hunkemöller en ik heb dus het probleem dat als ze mij opmeten ik uitkom op een 75C. Vervolgens komen ze dan met 75C bh’s en komen die werknemers er net als ik achter dat dat dus niet past ook al komt dat uit zo’n meting.”

Linne: “Oohh, Loes zegt dat Hunkemöller een eigen BH meting heeft en dat het daardoor kan komen! Want wat jij zegt heb ik ook wel is gehad dat ze met een bh aankwamen, heel leuk, maar omvang 70 wat betekende dat ik hem na een tijdje niet meer paste omdat de omvang uitrekte.”

Mirthe “Ik heb ook gehoord dat als je zwarte bh’s koopt je een kleinere omtrek moet kopen, omdat ze zwart gemaakt worden krimpen ze in de loop van de tijd.”

Linne: “Ohh dat is nieuw voor mij!! Ook handig om te weten. Een optie is ook los in het hok, tenminste dat vertelde iemand anders mij dat ze dat fijn vind. Ik vroeg nog aan haar welke maat ze had en ze zei 75C, dus dat is ook een optie voor iedereen die het wat lijkt!”

 

Borsten en taboe

Linne; “Ik kreeg een heel mooi verhaal binnen van een meisje. Ik hoop dat ik haar een vrouw mag noemen, maar in dit soort situaties vind ik dat wat lastiger. En zij vertelde mij heel open dat niet alleen vrouwen borsten hebben. En dat borsten in dat opzicht niet over een kant geschoren moeten worden. Want er zijn ook mannen met borsten die er vanaf willen en vrouwen zijn die geen borsten hebben, maar ze wel willen hebben. En vaak is er dan sprake van transgender, maar ook hormonen of andere situaties kunnen hier een rol in spelen. En dat was voor mij wel even een moment dat ik dacht ik ga meer over mensen met borsten praten dan alleen vrouwen met borsten.”

Mirthe: “Het is ook dat jij mij een berichtje stuurde en dat ik dacht oh ja die mensen zijn er ook nog! En die mogen we totaal niet vergeten, maar het is ook een onderwerp waar weinig over gesproken wordt. Want er zijn inderdaad vrouwen die plat zijn en mannen met borsten. En inderdaad als je transgender bent wil je juist wel of geen borsten.” “Of wat jij laatst zei, iemand die borstkanker heeft gehad en misschien een borst heeft moeten laten amputeren. Voor ons is een bh kopen misschien al lastig, maar hoe moet dit hele onderwerp dan voor hun voelen.”

Linne: “Maar als je een Hunkemöller inloopt of welke zaak dan ook dan is de normale bh normaal. Maar voor de rest en zeker maar 1 borst hebben zul je niks over zien en het was ook dat ik dat berichtje las en dacht ik dacht oeff, niet aan gedacht. En ik zou al helemaal niet weten waar ik zou moeten beginnen als ik zelf met dit ‘probleem’ rondloopt. En er mag ook echt wel meer over gesproken worden.”

Mirthe: “Er wordt ook te weinig door lingeriemakers/de zaken die bh’s verkopen gesproken over 65D, 80A en misschien dus wel mannen met borsten en vrouwen zonder borst(en). En dat vind ik persoonlijk ook heel jammer, want dat is datzelfde als de standaard S/M maten op poppen zetten. Terwijl een groot deel van de bevolking al snel een L heeft.”

Linne: “Zelfs ik draag L kleding, door mijn brede schouders voor mijn doen en in dat opzicht is het ook gewoon heel rot dat het allemaal zo binnen de lijntjes lijkt te moeten.

Mirthe: “Ja er wordt dus niet bij stil gestaan en het is ook mooi dat er nu bijvoorbeeld door ons al meer over gesproken wordt, waardoor je ook verhalen hoort als “Ik struggle er dagelijks mee” en dus ook hoeveel effect hormonen hebben en dat er vrouwen zijn die niet eens een bh aankunnen.”

Linne: “Goed dat je het zegt, want ik las dus ook iemand die zei. “Ja mensen doen dan als ze thuiskomen hun bh uit en zeggen dat dat het fijnste is wat er is, maar ik kan mij er niks bij voorstellen!”” 

Mirthe: “Nee pff, als je constant gewoon pijn hebt aan je borsten…”

 

Tips

  • Voor los in het hok wordt zeeman of Hema aangeraden, die hebben dus veel van die tops in vele maten.
  • Qua kleine bh’s moet je bij Livera en anders Hollister zijn. Ook de Hema bh’s vallen vaak kleiner dan erop staat.
  • Qua grote bh’s is Hunkemöller een goede of Bonprix als je niet veel wilt betalen. Speciaalzaken zijn altijd wel een aanrader maar dat geldt wel een beetje voor iedereen, welke maat dan ook. 
  • Superbra is een website met veel maten.
  • Rond de D cup raadde iemand aan altijd een niet voorgevormde bh te kopen.
  • Sloggi wordt hier en daar ook nog wel is genoemd, net als Aldi en Lidl.
  • Calvin klein is er voor de dames die niet perse heel veel steun nodig hebben, maar wel willen gaan voor comfy.

 

herkenbare borstenstruggles

Mirthe: “Een echt nadeel aan speciaalzaken, heel leuk, maar zo duur. Voor een setje ben je al gauw 100€ kwijt!”

Linne: “Ja en ik ging dus naar een speciaalzaak. Alleen doordat ik z’n wipwap ben pas ik die na een tijdje al niet meer en dat vond ik echt zo zonde van al dat geld dat ik er niet meer naartoe ga. Zo had ik vorig jaar een mooie bikini daar gekocht. Alleen die pas ik opzich nog wel, maar mijn omvang is veranderd dus die beugel gaat dan zo erg prikken dat het niet fijn zit.” 

Mirthe “Bikini’s shoppen is nog een grotere hel dan bh’s scoren.”

Linne: “Ja echt! Want ik sprak dus ook iemand die zei ja ik vind de badpakken en bikini’s van de H&M heel erg leuk alleen die maten! En dan zijn het rare maten en soms zelf dat de bikini en het broekje als setje worden verkocht wat al helemaal niet realistisch is.”

Mirthe: “Ik heb dus dat ik tijdens mijn menstruatie er bijna een hele cup bij heb. Maar om nu alleen voor mijn menstruatie een nieuwe bh te kopen. Vind ik heel wat.”

Mirthe: “Ik had dus ook een gesprek met een meisje die aangaf dat ze heel graag een borstvergroting wil en dat terwijl ze niet eens de kleinste maat heeft E.”

Linne: ‘Ik vraag mij dan af wat de echte reden is. Want ik bedoel je moet altijd doen wat je fijn vind, maar nooit om wat een ander vind.”

Mirthe: “Ja wat ik begreep was het echt omdat ze het mooier vond en dat voor haar een passender beeld zou geven van haar lichaam.”

Dat was het gesprek alweer van Mirthe en mij! Weet dat borstenstruggles en alles wat erbij komt kijken heel normaal is. Voel je de behoefte om een berichtje te sturen? Dan kan dat altijd via een DM op Instagram of via het contactformulier.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.