herbruikbare wattenschijfjes van bamboozy

Herbruikbare wattenschijfjes van Bamboozy – Review – Een duurzamere ik #11

De afgelopen tijd ben ik de herbruikbare wattenschijfjes van Bamboozy gaan gebruiken. In dit artikel deel ik mijn eerlijke review over de wattenschijfjes: van welke materialen de producten zijn gemaakt; de dingen die Bamboozy aan duurzaamheid doet; waar de producten te koop zijn én natuurlijk mijn ervaring met de herbruikbare wattenschijfjes.

 

Materialen

 • Het wasnetje is gemaakt van katoen.
 • De houder waar je de wattenschijfjes in kan doen is gemaakt van bamboe.
 • De zachte wattenschijfjes zijn van 60% bamboevezels en 40% katoen.
 • De scrub wattenschijfjes zijn van 70% bamboevezels en 30% katoen.

De wattenschijfjes zoals we ze kennen (die je vaak na een keer gebruik weggooit) zijn gemaakt gemaakt van katoen. Katoen op zichzelf is niet heel duurzaam want er zijn veel bestrijdingsmiddelen voor nodig die schadelijk zijn voor het milieu maar ook voor dieren. Daarnaast zit er vaak plastic om wattenschijfjes en belanden veel wattenschijfjes in het milieu. Door herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken, bespaar je ongeveer 1000 wattenschijfjes per jaar!

 

Duurzame punten

Bamboozy schenkt niet alleen aandacht aan het materiaal van hun producten, maar denkt aan alle facetten van duurzaamheid en houdt dus ook goed in de gaten of werknemers eerlijk behandeld worden. Ook is het bedankkaartje gemaakt van groeikaartjes, deze zijn biologisch afbreekbaar en er groeien bloemetjes uit! Als laatste schenken ze ook aandacht aan het planten van bomen.

 

Waar zijn de herbruikbare wattenschijfjes van Bamboozy te koop?

De wattenschijfjes zijn te koop op de website van Bamboozy zelf, maar ook verschillende webshops verkopen producten van bamboozy zoals bol.com en miasha.nl.

 

Mijn ervaring met de herbruikbare wattenschijfjes van Bamboozy – Review

Om te beginnen, ik ben verkocht! Het contact met Bamboozy was fijn en de producten vind ik gewoon heel erg fijn in gebruik. Ze zijn niet te dun en het zakje en het bakje zijn zeker een goede toevoeging. Ikzelf gebruik de voor- en achterkant van de schijfjes. De schone wattenschijfjes zitten bij mij in het bakje. Degene die ik nog een keer kan gebruiken liggen bovenop en de vieze doe ik gelijk in het waszakje.

Een minpuntje is dat mijn lotion de eerste paar keer letterlijk over het materiaal rolde. Sommige van jullie zullen dit misschien wel herkennen met schoonmaakdoekjes die je onder de kraan houdt. De fles tegen de schijfjes aan zetten of gewoon goed opletten hielp al een heel stuk ;). Nadat de wattenschijfjes voor de eerste keer in de was waren geweest had ik dit probleem al niet meer.

Een voordeel! De wattenschijfjes zijn ook nog eens superzacht. Dat had ik persoonlijk niet gedacht. Er zaten ook vier scrub wattenschijfjes bij. Ik heb ze al wel even uitgeprobeerd, maar verder nog niet nodig gehad.

Wil jij ook herbruikbare wattenschijfjes gaan uitproberen? Voor €1,50 kan je de herbruikbare wattenschijfjes uitproberen bij Bamboozy, super handig vind ik.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Dit blogartikel bevat gekregen producten.

2 reacties

 1. Krystle/Batboy op 6 september 2020 om 18:35

  Ik vind de houder erg mooi! Heb ook wasbare wattenschijfjes, maar ben er zelf niet zo enthousiast over.

  • Liefslinne op 6 september 2020 om 18:36

   Jaa die houder is zo mooi! Hoe komt het dat je niet enthousiast bent?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.