herbruikbare boterhamzakjes

Mijn ervaringen met herbruikbare boterhamzakjes – Review

Je ziet ze op steeds meer plekken. De herbruikbare boterhamzakjes. Maar hoe werken ze? Houden ze je brood wel echt lekker? En zijn ze ook handig voor koeken, fruit en ander eten? Ik probeerde het uit en in dit artikel deel ik alle bevindingen met je!

 

Wat is een herbruikbaar boterhamzakje?

Simpel gezegd is het een zakje dat je meerdere keren kan gebruiken. Nu ziet het er wel iets anders uit dan de traditionele boterhamzakjes die je in de supermarkt koopt en waarvan er 100 zakjes op een rolletje zitten. Vaak zijn de herbruikbare boterhamzakjes aan de buitenkant een zachte leuke stof en aan de binnenkant zit een beschermende plastic laag die het brood goed houdt.

Nu hoor ik je bijna denken. Plastic? En dat noemen ze duurzaam. Ja! Want in dit geval gaat het om duurzaam plastic wat lang meegaat en daardoor alsnog stukken beter is dan de boterhamzakjes die je na 1, misschien 2 keer weggooit. De herbruikbare zakjes kan je wassen en op die manier super lang gebruiken. Ze nemen niet zoveel plek in als een broodtrommel én ze zijn er vaak in verschillende maten. Handig voor als je veel of weinig brood mee moet nemen.

 

Waar koop je herbruikbare boterhamzakjes?

Er zijn verschillende winkels die ze verkopen. Zelf heb ik ze bij een duurzame webshop gekocht en die van mij zijn van het merk Roll’ Eat. Maar Google eens en je zal een hoop verschillende zakjes vinden. Mocht je echt opzoek zijn naar (fysieke) winkels dan zit in Utrecht o.a. Winkeltje vol Winkeltjes waar ze te koop zijn en kun je ze vinden in vele WAAR winkels.

 

Herbruikbare boterhamzakjes review

Eerlijk gezegd zag ik het nog niet helemaal voor mij, maar om mij heen hoorde ik vele goede verhalen en dus besloot ik ze uit te proberen. Als ik moet kiezen koos ik namelijk altijd voor een boterhamzakje in plaats van een broodtrommel. Dus het werd eens tijd.
Ik besloot zowel een boterhamzakje als een boterhamwrap uit te proberen. Mocht ik dan ooit nog meer bestellen, dan weet ik wat ik fijn vindt.
In het begin was het even puzzelen met de wrap, maar er past heel veel brood in. Het boterhamzakje werkt heel makkelijk, maar er past wel iets minder brood in. In de wrap kan je zo’n 4 boterhammen kwijt en in het zakje 2.

 

Duurzaam boterhamzakje

Persoonlijk vind ik de zakjes zelf het fijnste. Maar dat is meer omdat ik onhandig ben, vaak onderweg eet en de wrap dan net wat te groot is en mijn boterham er dan alweer half uit valt. Mocht je juist op kantoor werken en veel brood mee nemen dan is die denk ik weer handiger. Van de boterhamzakjes heb ik er dan ook al meer besteld. Er passen 2 boterhammen in en meestal neem ik dan gewoon 2 zakjes mee naar werk.
Beide vouw je ze dicht met een stevige klittenband strip. En na 6 uur (dat is het langste wat ik heb getest) was mijn brood nog steeds lekker!

 

Boterhamzakjes herbruikbaar

Mochten ze nu vies zijn geworden dan kan je ze heel makkelijk even schoonvegen, maar net als dat je een broodtrommel soms even afwast is het wel lekker om hem even goed schoon te maken. Je kan ze dan ook gewoon in de wasmachine doen. Alleen even het wasvoorschrift lezen en na het wasje even ophangen.

Wat mij betreft zijn de broodzakjes een enorme aanrader. Maar soms ben je team broodtrommel soms team boterhamzakje dus het is even ondervinden wat je zelf het fijnste vindt.
Mocht je ze nu ook willen bestellen dan heb ik een leuke kortingscode. Met de code LiefsLinne10 krijg je 10% korting als je een herbruikbaar boterhamzakje besteld bij Frits & Eco.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.