Skip to content

henkie

Gisteren was dan de eerste dagbehandeling. Ik ontmoette Henkie (mijn infuuspaal) en lag op een kamer met twee andere meiden van mijn leeftijd. Ondanks dat alle kinderen daar ziek zijn is het er vrolijk. Om de zoveel tijd kwam er een verpleegkundige om te vragen hoe het ging en om een paar metingen te doen. Zo keken ze bijvoorbeeld naar mij hartslag, bloeddruk etc.. Op de afdeling was zoveel te doen dat je je zeker niet hoefdeIMG-20151006-WA0006 te vervelen. Ik begon met een beetje tekenen. Daarna wilde ik wat hw maken, zodat ik niet achter zou komen te lopen met school. Verder dan mijn boeken open doen kwam ik niet. Mijn arts kwam langs en ik begon last te krijgen van de bijwerkingen. Ik had nog vier uur  te gaan, maar ik had nergens meer zin in en de vermoeidheid sloeg toe. De rest van de middag had ik nergens meer zin,  Ik heb maar wat tv gekeken en voor me uit gekeken.
Toen ik thuis kwam stond er een doos van een meter hoog op mij te wachten om open gemaakt te worden. De tranen stonden in mijn ogen. Er zat een ballon in, deze hangt nu boven mij bed.  Er hing een kaartje aan met een lieve tekst.
Ik krijg superveel lieve berichtjes.  En het voelt gewoon zo fijn dat er mensen zijn die aan je denken en dat je er niet alleen voor staat. Daarna ben ik thuis in slaap gevallen, keek ik wat Tv.
En toen kwamen de emoties los. De spanning van die dag. De beroerdheid die je voelt en de indrukken die de afdeling met zich mee bracht.. Zo lagen er bijvoorbeeld twee kleine jongetjes (met een kaal hoofdje)  van een jaar of drie met z’n tweeën in bed op de I-pad te spelen.
Ondanks alle zieke kinderen  was heel fijn om op een kamer te liggen met meiden die hetzelfde probleem hebben in het dagelijks leven.  We hadden dan wel niet dezelfde ziekte, maar we voelde wel hetzelfde. Wij willen niet anders zijn, maar we kunnen soms niet anders. En op zo’n dag als gisteren ben je tussen al die kinderen niet zielig,  niet bijzonder, gewoon ‘normaal’ in hoeverre je dat kan zeggen, elk kind daar is ziek.
De mensen  die er werken zijn gewoon zo aardig en geven je op zo’n  moment even zoveel energie. Zo kwamen er  clinic clowns  langs, al was ik daar duidelijk te oud voor. Ook was er een meneer die de muisjes die op de muren in het kinderziekenhuis staan, tekende voor alle kinderen.  Ik wilde graag een muisje wat droomt van een vrolijke toekomst alsof er niks aan de hand is.
Zie altijd het positieve in het negatieve!

9 reacties

 1. Tante trees op 21 december 2015 om 23:42

  Lieve Linne
  Knap hoe je het allemaal doorstaat en hoop dat je weer vlug met je vriendinnen mee kan gaan .
  Gr. Tante Trees

 2. Antoinette op 28 oktober 2015 om 21:22

  Knuf knuf knuf.

 3. Yvonne op 12 oktober 2015 om 20:12

  Hoi Linne,
  Wat een duidelijke website heb je gemaakt. Wij hebben inderdaad geen Facebook en zijn dus hier heel erg blij mee. Fijn om jou zo te kunnen volgen. Je bent een kanjer.
  Veel liefs en dikke knuffel,
  Yvonne en Bram

 4. Loek en Petra op 9 oktober 2015 om 15:14

  Ha kanjer. Je bent echt een topper. Goed dat je een site/blog maakt. Ga zo door!

 5. Vivian op 8 oktober 2015 om 20:43

  Dag Linne,

  Wat goed van je om een blog bij te houden en wat je meemaakt met ons te delen. Ik vind het heftig wat allemaal op je pad komt en echt knap hoe je er over schrijft en met de situatie omgaat.

  Liefs,

  Vivian

 6. Natasja op 8 oktober 2015 om 20:26

  Je kent me niet dus zal ik eerst vertellen wie ik ben. Ik ben de moeder van een jongen die bij jouw pa in de klas zat. Vandaar dat ik dus op jouw blog terecht gekomen ben. Wat indrukwekkend. Wat heb ik respect voor jou. Je bent zo positief. Ik wens je heel veel sterkte. Gelukkig heb je geweldige ouders die je steunen.

 7. Sabtina op 8 oktober 2015 om 20:20

  Mooi geschreven Linne! Wat ben je sterk!

 8. Veronique op 7 oktober 2015 om 20:26

  Toppertje, was een pittig dagje gisteren. Je had rekening gehouden met 4 uur infuus en met nog voor en na spoelen etc. duurde het ruim 7 uur. Je deed het super. Kanjer

  • Linne op 8 oktober 2015 om 16:51

   <3

Laat een reactie achter

Scroll To Top