happy life 365

Happy Life 365, Kelly Weekers – De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven – Boek review

Een tijdje terug zag ik het boek Happy Life 365 voorbij komen in iemand haar stories. Ze verkocht het boek en hij stond al voor langere tijd op mijn lijstje van boeken die ik nog een keer wilde gaan lezen. Snel liet ik een reactie achter dat ik interesse had. Een week later lag het boek bij mij op de deurmat. Mentale gezondheid en mindset heb ik altijd heel belangrijk gevonden, en snel begon ik in het boek.

 

Happy Life 365 

Happy Life 365 is een boek geschreven door Kelly Weekers. In het boek gaat ze door middel van verschillende thema’s als gezondheid, zelfvertrouwen, werk, social media, vriendschap en relaties in op hoe je op simpele en effectieve manier anders kunt omgaan met negativiteit, stress en piekeren. Ze laat je zien dat je niet perfect hoeft te zijn en hoe kleine dingen ervoor kunnen zorgen dat je gelukkig bent en ze deelt hiervoor verschillende opdrachten, stappenplannen, voorbeelden en tips & tricks.

 

Dit vind ik van het boek

Als ik een boek überhaupt al helemaal uitlees is dat vaak al een goed teken. Het boek bevat veel informatie waarvan je constant het idee krijgt dat de puzzelstukjes op hun plek vallen omdat je je eigen hersenen deels gaat begrijpen (helemaal begrijpen zullen we nooit doen namelijk). Zelf merkte ik dat het boek mij heel erg hielp om positiever en optimistischer te zijn. Op momenten dat ik niet zo lekker in mijn vel zat pakte ik dan ook graag het boek er even bij. De tips, voorbeelden en stappenplannen hielpen mij heel erg om daadwerkelijk ook iets met de informatie in het boek te gaan doen.

Er waren meerdere momenten in het boek dat ik dacht “Ja, dat heb ik.”. Ik heb ooit gelezen dat herkenning een van de grootste geruststellingen is die er zijn. Dit boek deed mij daar heel erg aan denken. De schrijfster heeft het op een gegeven moment ergens aan het begin al over twee denksystemen. Dit was een van de stukjes die ik heel interessant vond. Voor mij sprongen de hoofdstukken 1, 4 en 5 er echt uit. Voor ik het boek kocht dacht ik dat het weer zo’n typisch boek ging worden vol zweverige dingen, maar dat is dit boek zeker niet!

 

De grootste lessen die ik leerde uit ‘Happy life 365 ’

De grootste lessen die ik uit dit boek meeneem vind ik lastig om te zeggen. Er zaten zoveel stukjes zijn die ik interessant en leerzaam vond. Zoals ik al zei ik had zoveel puzzelstukjes die op hun plek vielen. Ik denk ook dat ik het boek als een soort bijbel in de kast laat staan en dat ik het er af en toe bij zou pakken als ik mijn eigen hersenen weer eens niet begrijp en onzeker wordt van mijzelf.

Want dat is denk ik de grooste les. Als ik in een onzekere bui was en het boek opende en vervolgens weer dicht deed dan had ik een heel relaxed gevoel alsof er een ouder is die zegt “Het is niet erg het komt allemaal wel goed.”

 

happy life 365 achterkant

 

Waardering: 9

Happy life 365 

Kelly Weekers

Kosmos uitgevers / 2018/ ISBN 9789021569444

Hier vind je het boek! En hier vind je het e-book! Veel leesplezier.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

1 reactie

  1. Jeanine op 18 april 2021 om 15:35

    Klinkt goed dit boek. Fijn dat je er handvatten uit kan halen.

    Groet Jeanine.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.