apps om duurzamer te leven

Handige apps die je helpen om duurzamer te leven – Een duurzamere ik #10

Er zijn genoeg apps die je kunnen helpen om duurzamer te leven of die het duurzaam zijn een heel stuk gemakkelijker maken omdat ze je bijvoorbeeld helpen met het vinden van leuke kringloopwinkels, je bewust maken van de wereld of je laten zien hoe veel plastic er in bepaalde producten zit. In dit artikel deel ik zes apps die je kunnen helpen om duurzamer te leven.

 

Too good to go 

Deze app hoor en zie je steeds vaker voorbij komen. Je kunt eten wat anders weggegooid zou worden voor een kleine prijs ophalen bij een restaurant, bakker, supermarkt of andere winkel. Vul een plaats in en de app geeft aan waar jij een pakket kan ophalen en hoe laat.

 

Kringloop

Iemand tipte mij deze app een tijdje geleden en sindsdien heb ik hem al best veel gebruikt. Met de app kringloop kan jij zien waar er kringlopen zitten in een stad. Je kan je locatie aangeven, maar je kan ook zelf een stad invullen. Super handig! Een nadeel is dat de app echt alleen kringloopwinkels aangeeft en dus geen winkels met tweedehands kleding als appel en ei of winkels van het Leger des Heils.

 

Ecosia

Als jij met een kleine aanpassing effect wil hebben op de wereld dan is Ecosia een handige app. Met deze app gebruik je eigenlijk gewoon het internet maar dat zit er een groot voordeel aan. Als je deze app gebruikt draag je met elke zoekopdracht bij aan bomen die worden geplant. Voor elke 45 zoekopdrachten plant ecosia een boom. De bomen die ecosia plant staan over de hele wereld verspreid.

 

Vinted/Marktplaats/United Wardrobe

Door spullen tweedehands te kopen of verkopen worden spullen gerecycled zonder dat ze verwerkt moeten worden tot een nieuw product. Super duurzaam dus. Met verschillende apps als Vinted, Marktplaats en United Wardrobe kan jij je producten verkopen en draag jij een steentje bij aan de wereld.

 

Eerlijk winkelen

Eerlijk winkelen is een app waarmee jij kan zien waar in een stad eerlijke winkels zitten. Dat betekend dat de winkels Fairtrade, biologisch of tweedehands zijn. Een groot nadeel is dat in de app alleen informatie staat over een paar grote steden. Nu woon ik zelf in een kleine stad en die staat er bijvoorbeeld niet tussen.

 

Beat the micro bead

Loop jij er net als ik tegenaan dat verpakkingen wel chinees lijken en je dus niet goed kan zien of een product schadelijke stoffen en plastic bevat? Met Beat the micro bead kan je verpakkingen scannen en zien of er microplastics inzitten. Ook kan je in de app informatie vinden over wat microplastics zijn en welke bedrijven microplastic vrij zijn.

 

Dat waren ze alweer! Welke app gebruik jij graag om het duurzamer te leven net een stukje makkelijker te maken?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.