Het is precies een jaar geleden dat het even allemaal niet liep zoals het hoort. Ik kwam terug van een super leuke dag in Utrecht en kreeg ineens koorts. De koorts bleef aanhouden en een week lang kon ik eigenlijk niks en lag ik als een zielig katje op de bank. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik mij heel graag wilde wassen en dat mama mij daarbij moest helpen omdat ik het zelf niet meer kon. Een paar weken later kreeg ik ook te horen dat ik last heb van botontkalking. Er gebeurde veel in de zomer van 2015, ik zal deze zomer dan ook niet snel vergeten.

De zomer is nog niet voorbij, maar ik besef mij nu wat ik allemaal heb bereikt dit jaar. Ik ben mentaal sterker dan ooit. Ik kan beter omgaan met mijn gezondheid. Ik accepteer dat ik niet altijd alles in de hand kan hebben en daarnaast heb ik geleerd dat ik mijn grenzen moet aangeven, voor mijzelf en voor anderen. Ik weet dat er nog een hele weg te gaan is, maar ik ben op de goede weg. Ik geniet en daar gaat het om.

Deze zomer merk ik dat ik mij super goed voel. Ik ben voor het eerst uit geweest, laat naar bed geweest. Iets wat voor mij niet van zelfsprekend was. Afgelopen winter kon ik niet eens naar het kerstgala, omdat ik te zwak was en het jaar ervoor zakte ik in elkaar op het kerstgala. Dat ik nu uit ben geweest is voor mij een hele stap en laat mij meer in mijn lichaam geloven dat het goed gaat. Ik ben al een tijdje niet ziek geweest en ik heb geen koorts gehad. Dit komt o.a. doordat ik beter mijn grenzen aangeef, waardoor ik mijzelf minder snel overbelast. En tuurlijk zijn er soms wat tegenslagen, maar ik kan het accepteren. Ik zeg “Nee” als ik merk dat het ik het nodig heb. Hierdoor zijn het geen tegenslagen, maar gewoon momenten dat het iets minder gaat en ik de volgende dag nergens meer last van heb, omdat ik op tijd mijn grens heb aangegeven. Het gaat beter met mij en daar heb ik o.a. zelf voor gezorgd. Ik mag trots op mijzelf zijn. Alleen bij het idee, dat het zo goed gaat word ik blij. Al zijn sommige mensen het er niet altijd mee eens. ‘Ik sta op 1 voor mijzelf. Daarna komt de rest.’

Kijk naar wat goed gaat en luister naar je lichaam, het werkt!

Liefs Linne ♥

Laat een reactie achter