interferon gamma

Het ligt dus niet aan mij… – Gezondheidsupdate

Even weer een update over hoe het nu eigenlijk met mijn gezondheid gaat. De vorige gezondheidsupdate is alweer van voor de vakantie, hierin vertelde ik over mijn gewicht en dat het eigenlijk heel erg goed met mij gaat. En goed nieuws! Dat gaat het nog steeds. Inmiddels zit de vakantie er alweer bijna op en ben ik afgelopen woensdag weer op controle geweest bij mijn immunoloog, waar toch weer de interferon gamma een belangrijk onderdeel was van het gesprek. 

 

Little update

Met trots kon ik de arts vertellen dat ik op hetzelfde gewicht ben gebleven/aangekomen ben. Ik kan nog niet met 100% vertellen dat ik ben aangekomen, omdat ik een echte jojo ben, maar wat ik wel zeker weet is dat ik op gewicht blijf. Voor degene die het gemist hebben, uit de PET-scan is gelukkig niks gekomen, wat betekend dat er verder niks in mijn lichaam gaande is wat ervoor kan zorgen dat ik afval. Meer daarover vertel ik in dit blogartikel……

Iets waar ik het wel uitgebreid over gehad heb woensdag is een vieze nare plek die sinds maart/april op mijn rechter elleboog de leiding begint te nemen. Het begon als een kleine plek die wat jeukte. Deze werd groter en groter. In mei had ik het er al even over met de arts en bleek het een exceemplek te zijn.

 

Exceem

Nu komt exceem veel voor bij afweerstoornis patiënten en al helemaal bij de genafwijking die ik heb. Ik ben met zalfjes aan de slag gegaan, in de hoop dat de plek weg zou gaan.
In tegenstelling tot wat ik had gehoopt is de plek inmiddels flink gegroeid en inmiddels is de plek 5 bij 6 cm. Daarnaast valt hij ook heel erg op en doet hij pijn.
Ik begon aan mijzelf te twijfelen, gebruik ik de zalfjes dan niet goed, krab ik teveel. En eergisteren viel alles op zijn plek. Ik kan smeren wat ik wil, maar het zal geen nut hebben, aangezien het probleem van binnen lijkt te komen.

 

Interferon gamma

Door mijn afweerstoornis heb ik een lage interferon gamma productie. Hierdoor ontstaan huidklachten en kan het afweersysteem minder goed de huid beschermen tegen exceem, schimmelinfecties en ander problemen. Mijn eerste gedachte was meteen ‘Dus het ligt niet aan mij’.

Nu hoor ik je al denken, maar hoe los je het nu dan op. Nou er zijn eigenlijk twee oplossingen.
De eerste is het makkelijkste, dat is interferon gamma spuiten, zodat het stofje genoeg aanwezig is en mijn huid weer kan herstellen. Ik heb dit medicijn eerder geprikt en dit werkte toen heel goed, maar is niet mijn favoriete manier en daarnaast weet ik dat je met voeding ook heel veel kan doen.
Oplossing twee is zorgen dat er genoeg glutamine in het bloed zit, dit is een stofje waardoor de productie van interferon gamma bij mij weer beter op gang kan komen. Nu is het alleen zo dat je niet simpelweg even glutamine kan gaan slikken, omdat de gevolgen daarvan nog niet bekend zijn. Dus in overleg met de arts ben ik nu met een voedingssuplement bezig wat ervoor zorgt dat er meer glutamine aangemaakt word in mijn bloed en vervolgens weer genoeg interferon gamma.

 

Afwachten

Daarnaast heb ik binnenkort een afspraak staan met de dermatoloog. Hij weet van de huidige behandeling af en het is nu gewoon even kijken wat werkt. Momenteel is het dus even afwachten hoe de exceemplek zich verder gaat ontwikkelen. En ja het is maar een plek, maar het heeft wel effect op mijn zelfbeeld en daarnaast kan het ook heel erg jeuken en pijn doen. 

Ik houd jullie op de hoogte!

 

Maak er een mooie dag van,

Liefs, Linne  ♥

(Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.)

18 reacties

 1. Elles op 22 augustus 2019 om 16:08

  Ik snap je heel goed! Ik heb zelf acne (geen eczeem) maar ik weet dan maar al te goed hoe zoiets je zelfbeeld kan beschadigen. Hopelijk is het snel weg!
  Liefs,
  Elles

 2. Mitchel op 21 augustus 2019 om 17:26

  Slim vind ik het van je hoe je van jezelf weet dat eczeem je zelfbeeld beïnvloedt. Ik hoop voor je dat deze nieuwe behandeling voor je aanslaat.

  • Liefslinne op 22 augustus 2019 om 11:22

   Dankjewel! Ik hoop het ook en we gaan het zien

 3. An op 20 augustus 2019 om 18:34

  Hopelijk gaat het snel over en slaat de behandeling aan. Ik duim voor je! X

  • Liefslinne op 20 augustus 2019 om 19:13

   Ahw wat lief! Dankjewel!

 4. Manon Ruitenberg op 20 augustus 2019 om 07:32

  Hopelijk gaat het plekje snel over.

 5. rachel op 19 augustus 2019 om 17:23

  ik hoop voor je dat een behandeling snel zijn werk doet 😉 you go girl!!

  • Liefslinne op 19 augustus 2019 om 17:32

   Aahw! Wat ontzettend lief, dankjewel Rachel!

 6. Joost op 19 augustus 2019 om 13:52

  Ik ben ook altijd exceem gevoelig geweest, vooral in de puberteit. Mijn hele nek was een grote exceemplek. Ik schaamde mij daar altijd heel erg voor. Ik weet dat je daar boven moet staan, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Sterkte er mee, ik hoop dat het snel over gaat met de nieuwe behandel methode.

 7. nicole op 19 augustus 2019 om 12:48

  Het klinkt wel alsof ze goed bezig zijn en echt serieus op zoek naar een goede oplossing.

 8. Manon op 16 augustus 2019 om 18:47

  Ik was al benieuwd nav je stories wat er uit het doktersbezoekje kwam. Vervelend! Hoop dat je het met supplementen kan aanvullen.

  • Liefslinne op 16 augustus 2019 om 20:44

   Aaahw wat lief en wat leuk om te horen dat je mijn stories zo volgt!

 9. Henk op 16 augustus 2019 om 17:21

  Mooi om je vechtlust te zien en dat je langzamerhand de bovenliggende partij aan het worden Gent, ga zo door!

  • Liefslinne op 16 augustus 2019 om 20:46

   Dankjewel!

   • Claudia op 17 augustus 2019 om 05:59

    Ik kan me voorstellen dat zo’n plek invloed heeft op je zelfbeeld. Volgens mij wil iedereen graag helemaal gezond zijn en er zo goed mogelijk eruitzien. En dat kan best een worsteling zijn. Hopelijk helpt de behandeling snel. Hou je haaks!

    • Liefslinne op 18 augustus 2019 om 18:17

     Dankjewel Claudia!

 10. Yanahuremovic.com op 16 augustus 2019 om 13:28

  Gek dat zo een plek effect heef top je zelfbeeld he. Klinkt heel herkenbaar en denk dat heel veel mensen er mee kampen hoor! Trek je daar aan op! Hopelijk helpt een behandeling snel! 🙂

  • Liefslinne op 16 augustus 2019 om 15:02

   Aahw dankjewel! Ik ga mijn best doen ❤️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.