De plannen omgooien

Gezondheidsupdate – De plannen omgooien

Daar ben ik weer! Afgelopen week kwamen er op de gastblog van Maartje na geen artikelen online op LiefsLinne. Voor de lezers die mij ook volgen op Instagram was het al duidelijk waarom, maar afgelopen week liep even anders dan gedacht en we moesten de plannen omgooien. Dus besloot ik een korte pauze in te lassen. Aangezien mijn week verder ook niet heel erg bijzonder was dacht ik, misschien kan ik dan beter de ‘Mijn week in foto’s’ vervangen voor een gezondheidsupdate en dan komt er vanaf volgende week gewoon weer een ‘Mijn week in foto’s’ online, vandaar deze gezondheidsupdate.

Ruim een week geleden moest ik mij melden bij de huisartsenpost vanwege steken op de borstkas. Ik slik al een lange tijd de pil en toen ik dit aangaf in combinatie met de pijn die ik had wilde zij mij direct even checken. Mensen die de pil slikken hebben namelijk een grotere kans op een longembolie dus dat wilden ze graag even uitsluiten. Gelukkig leek niks op een longembolie en met pijnmedicatie ben ik vervolgens naar huis gegaan.

De volgende dag werd ik goed beroerd wakker. Ik was misselijk en had weinig energie om op mijn benen te staan. Met de huisartsenpost had ik afgesproken dat als ik mij niet beter ging voelen ik mij zou melden bij de huisarts die maandag. Ik voelde me nog steeds niet goed dus dat deed ik. Bij de huisarts kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk stress was maar zelfs toen ik aangaf geen stress te hebben kreeg ik te horen dat het komt omdat ik tot rust kwam. Dat de huisarts ter plekke de reden van mijn klachten te verandere vond ik gek. Maar ik besloot thuis maar wat rustiger aan te doen.

Toen ik dinsdag opnieuw goed beroerd wakker werd heb ik contact opgenomen met mijn immunoloog. Dit omdat we ooit de afspraak hebben gemaakt dat ik zou bellen als het meerdere dagen niet goed met mij ging. Zoals afgesproken belde ik. Na kort overleg gaf hij aan dat ik naar de SEH moest komen om het een en ander te laten checken. Gelukkig bleek er niks zorgwekkends te spelen en konden we na twee uur weer naar huis.

Met de dag voelde ik mij gelukkig langzaamaan een beetje beter. Ik sliep veel en pakte per dag langzaam weer iets op. Vrijdag lukte het zelfs om naar mijn tentamen te gaan, nu alleen nog duimen voor het cijfer. Nu een week na de eerste klachten voel ik mij nog steeds niet top, maar al zoveel beter dan een week terug.

Na contact gehad te hebben met de immunoloog, blijk ik een gordelroosinfectie gehad te hebben. Ik heb namelijk in de loop van de week plekken op mijn huid gekregen die lijken op gordelroos.  Gordelroos kan ook een grieperig gevoel geven dus de kans dat dat de oorzaak was is groot. Dat in combinatie met de klap die mijn lichaam heeft gehad door het warme weer. Dit veroorzaakte waarschijnlijk de stekende klachten.

Komende week pak ik langzaam de draad verder op, want vanaf volgende week ga ik stage lopen! Deze week nog wat vakantieactiviteiten die ik volgende week met jullie deel. Houd je taai, zorg goed voor jezelf en ik zie jullie volgende week! Fijne week!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.