Gevulde courgette

Gevulde courgette – Vegetarisch recept – Gastblog #43 Fleur

We hebben maar een wereld dus is het wel belangrijk dat we daar goed opletten. Een grote stap in de goede richting is vegetarisch eten. Vlees eten is namelijk ontzettend slecht is voor het milieu. Het kost heel veel water en daarnaast ook veel voer wat aan de dieren gegeven word om überhaupt een stukje vlees te produceren. Daarnaast is het ook nog eens heel zielig voor de dieren dat ze geslacht worden alleen voor ons voedsel. Want ook zonder dieren te eten kun je best overleven. Vaak is het lastig om hier lekkere gerechten voor te vinden, maar op deze ben ik helemaal verliefd geworden en zeker ook omdat ik zelf niet de beste kok ben en dit gerecht niet heel veel tijd kost. En het kan gewoon niet mislukken. En dat is altijd fijn… Het gerecht waar ik het over heb is gevulde courgette!

 

Gevulde courgette maken

Het is heel gemakkelijk te maken en super snel klaar. Wie heeft er nu nog een excuus om vlees te eten? 😉 Om te beginnen. Wat heb je nodig?

 

Ingrediënten:

  • Courgette
  • Mozerella
  • Pesto
  • Snoeptomaatjes

 

Benodigdheden:

  • Een oven
  • Een mens
  • Een snijplank

 

Hoe maak je de gevulde courgette?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette open en hol de courgette uit met een lepel. Hierdoor houd je twee lege helften over houdt.
  • Hetgeen wat je uit de courgette haalt kan je in een schaal doen met een beetje pesto. Op deze manier word het een spread en kan je het goed smeren.
  • Dit smeer je terug in de helften van de courgette.
  • Daar Bovenop doe je kleine plakjes mozzerella.
  • Als laatste kan je bovenop de mozzarella een paar halve snoeptomaatjes leggen.
  • Vervolgens gaat de courgette 10 minuten in de oven.
  • Na die 10 minuten is het al klaar. Smullen maar!

 

Omdat de gevulde courgette echt heel snel klaar is heb je nog tijd om lekkere bijgerechten te maken.

Als je er meerdere van maakt hoef je er niet eens heel veel bij te eten. Op deze manier is vegetarisch eten wel heel erg lekker. En dit zou ik wel iedere dag kunnen eten. Verder is het ook nog heel gezond omdat je behalve mozzarella niks toevoegt. Als je niet van mozzarella houdt zou je kunnen kiezen voor geitenkaas of iets wat daarop lijkt.

 

Liefs,

Fleur

 

– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur mij een DM op Instagram.

Laat een reactie achter





Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.