gestopt met antibiotica

Gestopt met antibiotica, hoe gaat het nu?

Over twee dagen staan we allemaal om 00.00 buiten en proosten we weer op een nieuw jaar. Voordat het zover is wil ik nog even met jullie delen hoe het met mij gaat.

De griepepidemie heerst op dit moment, maar ik ben van plan de griep over te slaan. Ik ben sinds ik ben gestopt met de onderhoudsantibiotica wel twee keer ziek geweest, waarbij ik flinke koorts had. Waarschijnlijk had ik beide keren een lichte longontsteking, beide keren was ik er dankzij een antibiotica kuur snel vanaf en was ik weer druk in de weer. Toevallig werd ik bij beide keren ziek op de dag van het infuus.

Op dit moment geniet ik van mijn vakantie. De afgelopen weken heb ik zo ontzettend veel kunnen doen en dat ondanks dat de ‘R’ in de maand zat. Ik deed leuke dingen en maakte leuke uitjes hier deel ik snel meer over. Nu hoor ik je denken je bent twee keer ziek geweest en hebt antibiotica nodig gehad en toch ga je niet terug op de onderhoudsantibiotica. Klopt! Ik slik liever in de winter drie keer antibiotica en in de zomer een keer als dat ik elke dag een tabletje antibiotica slik. En ook met onderhoudsantibiotica kan je ziek zijn en een antibiotica kuur nodig hebben. Zo was ik de afgelopen jaren tijdens deze periode ook altijd wat vaker ziek en iets sneller moe.

Op de dagen dat ik ziek was kon je dat niet aan mij zien. Zo speelde ik met 39 graden koorts bij een kerstconcert. Als je dan ‘s avonds in je bed ligt en je hondsberoerd voelt omdat de paracetamol is uitgewerkt besef je je wel dat je rust moet gaan pakken.

Dat heb ik gedaan en daar ben ik eigenlijk best trots op, ik vind het namelijk heel lastig om op dat soort momenten afspraken af te zeggen en echt even voor mijzelf te zorgen. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, want dankzij die dag was ik precies beter voor kerst.

De arts zei bij de laatste controle nog ‘de combinatie van voeding en immunoglobulines lijken voor jou goed te werken’.  
Ik zit goed in mijn vel en heb genoeg energie voor de dingen die moeten gebeuren maar vooral ook voor de leuke dingen.

Voor nu wens ik iedereen alvast een mooi 2019 en jullie horen snel weer van mij..

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

3 reacties

 1. Nelly van de Hoef van de Eksterhof op 30 december 2018 om 09:13

  geweldig Ga zo door.Ben ontzettend blij voor je.

 2. Nelly van de Hoef van de Eksterhof op 30 december 2018 om 09:11

  Geweldig

 3. Patries op 30 december 2018 om 08:38

  Lieve linne,
  Wat een kanjer ben je. Fijn dat je je zoveel beter voelt. Ik wens voor jou voor 2019 veel mooie momenten toe. Dat je je steeds vaker en langer super mag gaan voelen.
  Zodat je kan genieten met een hoofdletter G..
  ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.