Geslaagd en een baan

Ik ben geslaagd en heb een baan!

27 december 2021 de dag dat ik er achter kwam dat ik op een stond bij een woning en vanaf toen was het plaatje compleet. Ik zou gaan samenwonen met mijn vriend in een huisje die precies was wat we zochten en ik zou over drie maanden geslaagd zijn om vervolgens te gaan solliciteren om zo een baan te vinden die precies bij mij past. Ik had het helemaal uitgestippeld. Maar zoals vaak met dit soort dingen liep het toch net even minder smots dan dat ik in mijn hoofd dacht.

 

En wat nu?

Want waar ik in februari mijn scriptie inleverde en verhuisde bleek ik een verkort herkansingstraject te moeten doen (wat je al in een vorige blog kon lezen). Niet iets wat ik van te voren gedacht had. Gelukkig zorgde dit ervoor dat ik na kon denken over wat ik nu echt precies wilde en omdat ik me tijdens de vorige twee stage die ik heb mogen doen tijdens de studie al niet helemaal op mijn plek voelde had ik gewoon op dat moment het gevoel ik moet verder kijken.

 

Verpleegkundige

Mijn wens was eigenlijk altijd om in de zorg te gaan werken. Verpleegkundige dat was de droom. Maar toen ik vijf jaar geleden verschillende opleidingen ging bekijken bleek als snel dat verpleegkundige te zwaar zou zijn. Maar nu na vijf jaar studeren kriebelde het toch wel heel erg. Op mijn diploma moest ik nog heel even wachten en dus besloot ik te kijken naar de mogelijkheden. Ik heb meeloopdagen mogen draaien als verpleegkundige. Helaas bleek na de meeloopdagen wel dat het fysiek echt veel te zwaar werk is. Maar ik ben ontzettend blij dat ik de meeloopdagen wel heb gedaan, omdat het duidelijk heeft gemaakt hoe graag ik voor mensen zorg. Het voelde alsof ik telkens 10 steppen terug zette en vervolgens 11 voorruit, ik kwam wel ergens maar het voelde allemaal heel tegenstrijdig.

 

Geslaagd

In de tussentijd kreeg ik gelukkig het verlossende telefoontje dat ik eindelijk geslaagd ben! Mijn product is eind april goed gekeurd door de begeleider, assessor en de examencommissie. Over een maand heb ik mijn diploma uitreiking, maar uiteraard hebben we het al wel even gevierd, want deze meid is klaar met studeren en heeft een HBO diploma in de pocket. Welke baan ik ook zou krijgen. Dit pakken ze mij niet meer af.

 

Sollicitaties

Ik besloot verder te kijken naar een baan. Zocht heel Indeed af en verstuurde een hoop motivatiebrieven. Maar overal vroegen ze eigenlijk wel werkervaring wat de zoektocht heel moeilijk maakte. Gelukkig heb ik ook heel veel sollicitaties mogen doen en uiteindelijk kwam ik uit bij de vacature service medewerker in de zorg. Ik werd hier gelijk heel enthousiast van. Het was dan misschien niet een vacature die precies aansloot bij wat ik voor studie had gedaan, maar over die drempel was ik gelukkig al heen. Heel veel mensen hebben een andere baan dan waar ze voor gestudeerd hebben. Zolang ik maar iets doe waar ik gelukkig van wordt. Ik besloot te solliciteren en gewoon te kijken wat het mij zou brengen.

 

Op gesprek

Ik mocht op gesprek komen met een recruiter. Dit gesprek beviel vanuit beide kanten heel goed en dus mocht ik ook op tweede gesprek komen met een leidinggevende van de afdeling. Zo kon ik de werk locatie eens zien en kon ik meer informatie over de baan krijgen.

Ik weet nog dat ik er heen reed en dacht als dit het niet is dan dan kan ik vanmiddag gewoon weer verder zoeken naar andere vacatures. Daarnaast had ik nog een motivatiebrief verstuurd waar ik nog geen reactie op had gehad en die wilde ik zeker ook nog niet afzeggen.

 

Op tweede gesprek

Maar ik merkte al snel op het kantoor dat dit nog beter bij mij paste dan ik van te voren had gedacht. Het was alles wat ik had gedacht toen ik ging kijken naar een baan drie maanden geleden. De collega’s, het kantoor maar ook het stukje hulpverlening en zorg. Stiekem wist ik al wel een beetje. Als ze mij vanmiddag bellen en vertellen dat ik het ben geworden dan denk ik dat ik het ook wil. Gelukkig kon ik er even over nadenken in de auto en toen belde ze al terug!

 

Ik heb een baan!

Ook hun vonden het een fijn tweede gesprek en ik had de baan! Ik zei ja tegen de baan, maar merkte ook dat ik even moest landen. De afgelopen maanden was ik constant in mijn hoofd bezig met solliciteren en met nadenken wat ik nu echt wilde. En ineens had ik het gevonden en kon ik over twee weken al beginnen. Gelukkig was ik na een middag al aan het hele idee gewend. Ik zei de andere sollicitatie af en ik heb nog twee weken genoten van mijn vakantie. Want zo voelde het ineens echt. Ik kon echt ergens naartoe werken en had nu nog even vakantie. Inmiddels zijn de twee weken alweer voorbij en is morgen mijn eerste werkdag al!

 

Liefs,

Linne

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.