Feelgood playlist

Mijn Feelgood playlist

Je herkent het misschien wel, je luistert een nummer en ineens rollen de tranen over je wangen of sta je mee te dansen zonder enige schaamte. Vanaf kleins af aan heb ik al veel met muziek gehad, ook bespeel ik een muziekinstrument. Neuropsycholoog Rebecca Schaefer, verteld in een artikel van het AD dat muziek een van krachtigste manieren is om emoties op te roepen. Vandaag deel ik een aantal nummers die mij een duwtje in de rug geven, waarvan ik mijzelf in de tekst herken of waarvan ik heel vrolijk word, soms geeft het mij zelf een zetje in de rug dat ik denk ‘Lin, kom uit die sleur, we gaan er weer voor!”. Oftewel een feelgood playlist.

 

Mijn feelgood playlist

Superman – Rachel platten

We willen allemaal altijd beter en altijd sterk zijn, maar dat gaat niet hoe graag we dat ook willen. Officieel is het gezongen voor een partner, maar in dit nummer is het eigenlijk alsof iemand tegen je zegt, je hoeft niet altijd perfect te zijn en voor andere klaar te zijn. Denk is aan jezelf…

 

Save myself – Ed Sheeran

“Save Myself” is een nummer waarin iedereen zich kan herkennen die er zo graag voor iemand anders wilde zijn dat hij/zij over zijn of haar eigen grenzen is gegaan en daardoor nu eerst voor zichzelf moet gaan zorgen.

 

Human – Christina Perri 

Soms, om te voldoen aan de wensen van iemand die we lief hebben doen we dingen die we eigenlijk helemaal niet willen of zijn. Vaak doen we het onbewust. Door de persoon(en) van wie we houden veranderen we. Soms teveel, waardoor je jezelf eigenlijk helemaal niet meer bent. Dit nummer laat zien dat je een mens bent en dat je fouten mag maken. Het hoort er zelfs bij. Je doet je best en dat is genoeg.

 

Where the heart is – HEAVN

Where the heart is is een nummer die je vertelt dat je je hart mag volgen, om zo je dromen te kunnen najagen. Zeker een aanrader!

You say  – Lauren Daigle

You say gaat over iemand die het allemaal teveel is geworden. Dit nummer dient als rots in de branding en als herkenning. En geloof mij als je hem eenmaal kent (hij staat tegenwoordig al een tijdje in de top 40) dan zing je hem uiteindelijk zo hard mee als je kan.

 

Most girls – Hailee Steinfeld

een ode aan de diversiteit van vrouwen

Het hele nummer is een ode aan verschillende soorten meisjes en vrouwen. De chicks die elke avond feesten, de meisjes die keihard werken, de vrouwen die doorstuderen… Niet één vrouw is hetzelfde en dat maakt ze juist zo tof, vindt Hailee. Laat haar maar lekker ‘zoals de andere meisjes’ zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, gooit ze er ook nog een bak body positivity tegenaan.

Grow – Frances

Dit is een nummer wat gaat over het overwinnen van obstakels en dat je in iemand gelooft. Daarnaast gaat het nummer ook over loslaten en dat je er wel komt, om zo tijd en ervaringen op te doen.

 

Waves – dean lewis

Hij zei dat het lied gaat over afnemende spanning van het leven. Lewis legt uit dat de teksten praten over hoe de opwinding in het leven blijft afnemen naarmate we ouder worden

 

Born this way – gaga

Written by Gaga and Jeppe Laursen, who produced it along with Fernando Garibay and DJ White Shadow, the track was developed while Gaga was on the road with The Monster Ball Tour. Inspired by 1990s music which empowered women and the gay community, Gaga explained that “Born This Way” was her freedom song.

 

Beautiful – Glee

Dit is een gevalletje ik kan het wel uitleggen, maar als je de video hieronder bekijkt, snap je waarom dit nummer niet kan ontbreken aan mijn feelgood playlist.

 

Heb jij nummers die aan de feelgood playlist toegevoegd kunnen worden? Laat het mij weten in de reacties!

Liefs Linne ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

Bron:

 1. http://atwoodmagazine.com/frances-2017-interview/
 2. https://www.bustle.com/p/ed-sheerans-save-myself-is-a-song-that-every-woman-needs-to-listen-to-42069
 3. https://popcrush.com/christina-perri-human-song-meaning/
 4. https://www.nolala.com/behind-the-track/eyes-closed-van-haevn-we-willen-gewoon-die-soundtrack-van-je-leven-maken/
 5. https://www.songfacts.com/facts/lauren-daigle/you-say
 6. https://www.songmeaningsandfacts.com/waves-by-dean-lewis/
 7. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Born_This_Way_(song)
 8. https://www.ad.nl/wetenschap/dit-is-wat-muziek-met-ons-brein-doet~a80871d6/?referrer=https://www.google.com/
 9. https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375184-hailee-steinfeld-de-meeste-meisjes-zijn-f-cking-fantastisch

11 reacties

 1. Cynthia op 19 november 2019 om 22:04

  Mooi lijstje! Je zou het in een YouTube lijstje kunnen verzamelen en delen, zodat je lezers het kunnen beluisteren. 😉 Ik vind het nummer van Christina Perri erg mooi trouwens.

  • Liefslinne op 21 november 2019 om 16:26

   Oh dat is inderdaad wel een goed idee!

 2. Janet op 17 september 2019 om 18:30

  Dat filmpje.. dat is echt wel op en top feelgood! Ik vind het wel een mooi nummer trouwens, You say blijft ook mooi vind ik.

 3. nicole op 17 september 2019 om 10:41

  Ik herken wat je zegt! Muziek kan inderdaad heel veel doen met je stemming.

 4. Amy op 14 september 2019 om 17:02

  Ik probeer op zulke momenten juist hele vrolijke, opgewekte muziek te draaien.. en leuk, de herinnering aan Glee! Ik hield echt van die serie destijds!

  • Liefslinne op 14 september 2019 om 17:56

   Hij staat tegenwoordig weer Netflix, dus ben alle seizoenen aan het terugkijken!

   • Laura op 17 september 2019 om 09:24

    Haha, ik heb de muziek van Glee echt grijsgedraaid op een gegeven moment. Wat een gave serie was dat!

 5. Caroline - HippeShops op 14 september 2019 om 10:41

  Muziek raakt je in je ziel. Als je in de baarmoeder zit kun je nog niets zien maar al wel allerlei geluiden horen. Het is een zintuig dat echt je emoties kan raken.

 6. Henk op 13 september 2019 om 12:45

  ik zou Perfect day van Lou reed er zeker bij zetten, een hele melancholische stem, maar zo’n mooi nummer

  • Liefslinne op 13 september 2019 om 12:56

   Leuk om te horen! 😉

 7. lodi op 13 september 2019 om 11:12

  Mooi lijstje, ik heb eigenlijk niet echt muziek die ik beluister op bepaalde momenten, toch zijn er wel liedjes die een bepaald gevoel opwekken bij mij.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.