favoriete items koffer

Summer time: Mijn favorieten items voor in de koffer

De eerste zomerse dagen lieten zich afgelopen week gelukkig al zien en de stedentripjes en vakanties zijn al in volle gang. Maar wat neem je nu mee in de koffer op hem zo praktisch mogelijk in te richten. Elke keer is het weer dezelfde struggle dus ik schreef voor mijzelf wat favorieten items op die ik echt niet mocht vergeten in mijn koffer en dacht ik deel ze hier ook!

Kleding

Als het om kleding gaat zit er bij mij nooit een rem op wat ik wil meenemen. Toch kan niet alles mee en is het keuzes maken. Toch zijn er dan echt wel een paar favorieten en een paar items die dan vaak weer terug de kast in gaan.

Jurkjes

De eerste zijn de jurkjes. Ze nemen relatief weinig plek in. Je hebt ze met een lang een korte rok en ook met lange en korte mouwen. Je hebt er gelijk een hele outfit mee en kan met een trui of shirt ook altijd nog zorgen voor een hele andere outfit.

 

Losse broeken

Gelukkig zijn de wijde broeken helemaal in want naast dat ze er heel erg leuk uit zien, zitten ze ook heel erg lekker en nemen ze relatief weinig plek. Daarnaast vind ik het persoonlijk vaak wel lekker als je op een stoel of bankje gaat zitten en je niet met je blote benen op de bank zit. Een dikke win dus voor in de koffer!

 

Strakke shirts

Als laatste neem ik altijd graag een paar strakke basic shirts mee. Ze zijn overal mee te combineren, nemen amper plek in en je wisselt ze makkelijk even om mocht je heel erg gezweet hebben.

 

Toilettas

Naast de kleding is een belangrijk onderdeel de toilettas. Want het liefst neem je elk creampje mee in het geval je hem nodig hebt, maar dan zit je voor het weet met veel te veel vloeistoffen en een toilettas die uitpuilt.

 

De basics

Kijk er zijn een aantal basics zoals een tandenborstel, tandpasta, shampoo, een haarborstel en zonnebrand die je sowieso meeneemt. In alle stress is het mij een keer voorgekomen dat ik dit niet mee had. Daarom heb ik deze er toch voor mijzelf even bij gezet. Je kan ze maar beter wel mee hebben dan niet mee hebben, want dan moet je er een halen. Opzicht geen ramp, maar als ik voor mijzelf spreek heb ik toch altijd de vaste merken en producten.

 

Pleisters & paracetamol

Deze zijn overal wel te vinden, maar hoe fijn is het om ze bij je te hebben, ze nemen amper plek in want ze zijn super dun en geloof mij als je ze nodig hebt, ben je heeeel opgelucht dat je ze mee hebt.

 

Pincet

Dit is zo’n product wat je vaker gebruikt dan je denkt en gewoon niet mag ontbreken.

 

Oordoppen

Ik ben een goeie slaper, maar bij echt harde of irritante geluiden kan ik de hele nacht wakker liggen, wat toch zorgt voor een iets minder leuke vakantie. Daarom neem ik altijd oordoppen mee. Just in case.

 

Vallen en stoten zalf

Oke en mocht je nu net zo onhandig zijn als dat ik ben, dan raad ik je aan om ook vallen en stoten zalf of iets wat daarop lijkt in te pakken. Want probeer dat maar eens in het Spaans of welke taal dan ook te vragen in een Apotheek.

 

Overige essentials

Als laatste zijn er nog altijd van die producten die je niet perse nodig hebt, maar toch wel weer onder essentials beschouwd, want je zal ze maar niet mee hebben, dan mis je ze…

 

Iets te lezen

Op de een of andere manier heb ik op vakantie altijd wel tijd op te lezen en gaan de nodige boeken en tijdschriften dan ook mee.

 

Handdoek

Of ik een keer een handdoek heb moeten kopen in het buitenland en nu met z’n souvenir handdoek zit. Jazeker!

 

Extra oplader

Als ik voor mijzelf spreek raak ik mijn oplader vaker kwijt dan mij lief is en daarom probeer ik er altijd een extra mee te nemen op vakantie om te voorkomen dat ik met een lege telefoon in een vreemde stad met een vreemde taal een nieuwe oplader moet zien te fixen.

 

Zonnebril

Hier kan je er geen genoeg van meenemen, ze vallen een beetje onder de kleding, maar ik zou zeggen ze nemen weinig plek in dus gewoon meenemen!

 

Slippers

Of je ze nu wil gebruiken voor het zwembad, het strand of voor onder de douche in de hotelkamer, het is fijn om ze bij je te hebben.

 

En als extra tip:

Vergeet de nodige reisdocumenten niet mee te nemen. Hele fijne zomer!

 

Artikelen die passen bij ‘Summer time: Mijn favorieten items voor in de koffer’:

1 reactie

  1. Heidi op 23 juni 2023 om 22:50

    Wat fijn om te lezen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.