Een zaadje groeit ook niet binnen één dag uit tot een plant

Een zaadje groeit ook niet binnen één dag uit tot een plant

De ene dag lijk je de wereld aan te kunnen en de andere dag ben je blij als je überhaupt je bed uit bent gekomen. Ik denk dat we het allemaal wel kennen, van die dagen dat je nergens zin hebt en het liefst de hele dag in bed blijft liggen. Dit gevoel mag er ook zijn, want geloof mij als je elke dag de wereld aan kan, dan was je nu een soort van superman. Dan was er geen oorlog meer en waren we de gelukkigste wezens ooit.

 

Een plant groeit niet elke dag even goed 

Een plant heeft de ene dag veel zonlicht gehad waardoor hij groeit als kool en de andere dag kwam de zon maar niet achter de wolken vandaan en zat er weinig groei in. Net als dat de plant geen invloed heeft op de zon heb jij vaak weinig invloed op of je de wereld aan kan.

 

Je hebt niet op alle factoren invloed

Je kan veel dingen doen met voeding en dan spreek ik uit ervaring. Ook kan je veel doen met beweging of je kan je slaap verbeteren, waardoor je op een dag productiever bent. Alleen dan nog zijn er altijd factoren waar je geen tot weinig invloed op hebt. Bijvoorbeeld de natuur die veel invloed heeft op jou. Je vrienden die misschien met slecht nieuws komen, wat veel met je kan doen en noem zo maar op.

 

Iedereen heeft baaldagen

Weet dat als je zo’n dag hebt, die dag er mag zijn. Dat iedereen soms een dag heeft dat hij/zij echt niet uit zijn/haar bed wilt komen. Neem dan even een dagje om mentaal weer helemaal op te laden. Vraag niet teveel van jezelf en doe alleen wat echt nodig is, in de meeste gevallen naar de wc gaan en voor jezelf zorgen.

 

Een zaadje groeit ook niet binnen één dag uit tot een plant

Ik heb het al vaker benoemd in blogs, maar een dag doorkomen is soms net zo goed als een productieve dag. Geef jezelf de tijd om te eten, te slapen en te doen wat je nodig hebt. Morgen weer een nieuwe dag. Voor de volgende keer dat je denkt “Nooo” als je wakker wordt. Weet dat een zaadje/plantje ook niet elke dag even hard groeit. Neem de tijd, morgen is er weer een nieuwe dag!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.