hypoglykemie

Een nieuwe ‘diagnose’ & goed nieuws! – Gezondheidsupdate

In mijn laatste gezondheidsupdate gaf ik aan zoekende te zijn. Mijn gezondheid schommelde heel erg en de vraag ‘hoe gaat het met je?’ vond ik dan ook een lastige vraag. In de afgelopen twee maanden is er weer veel gebeurd en veranderd. Vorige week was een week waarin veel ontwikkelingen waren. In dit blogartikel lees je wat er allemaal is gebeurd sinds de laatste gezondheidsupdate, hoe het nu met mij is en de laatste nieuwtjes rondom mijn gezondheid, wat te maken heeft met hypoglykemie.

 

Stage

In mijn vorige blogartikel gaf ik aan zoekende te zijn in mijn stage. Het is zo anders dan hoorcolleges volgen en projecten draaien. Gelukkig heb ik mijn weg daar steeds meer in gevonden. Soms merk ik dat ik mij nog bezwaard voel als ik aangeef naar het ziekenhuis te moeten of wanneer ik eerder offline ga omdat ik een slechte dag heb.

Ik had het er laatst ook over met mijn medisch psycholoog en zij gaf het volgende aan: “In de pubertijd heeft iedereen een mening over elkaar, wordt er veel geroddeld en wordt je het idee gegeven dat je door je ziekte een last bent voor anderen. Jij moet nu als volwassene gaan leren dat het prima is om je grenzen aan te geven en dat het ook kan voorkomen dat mensen je begrijpen en het totaal niet erg vinden. Jouw stage is daarin een mooie les voor jou.”

 

Slijmbeursontsteking

*Goed nieuws coming your way* Zachtjes durf ik namelijk te zeggen dat het met mijn slijmbeursontsteking de goede kant op gaat. Een tijdje terug ben ik bij een kennis geweest die 30 jaar fysiotherapeut is geweest. Ik merk dat het soms helpt om door een andere fysiotherapeut bekeken te worden. Die kijken toch anders naar het probleem en pakken de behandeling soms ook anders aan. Bij mijn eigen fysio heb ik altijd maar 25 minuten de tijd. De pijn wordt wel aangepakt, maar de kern niet, daar is meestal geen tijd meer voor. Bij deze kennis heb ik twee keer een uur op de bank gelegen en het verschil is duidelijk te merken. Ik slaap weer goed en soms zijn er kleine opvlammingen, maar die zijn niet te vergelijken met die van twee maanden geleden.

 

Coronamoe

Ik mag niet klagen over hoe het fysiek met mij gaat. De nodige hobbels zijn er, maar niks ernstigs. Wel zeg ik eerlijk dat ik coronamoe ben. Ik verlang weer naar het gewone leventje. Naar de sportschool, de muziekvereniging, naar ziekenhuisafspraken die normaal verlopen, naar normaal tijd doorbrengen met vrienden en dansen in een feesttent. Er zijn veel momenten dat ik het idee heb dat alles goed met mij gaat en alles vlekkeloos verloopt. Op andere momenten verlang ik naar dingen die je helemaal niet leuk vindt, zoals een hoorcollege volgen in een collegezaal waarvan je 80% van de andere studenten niet eens kent. Het is een rare tijd en ik heb het allemaal maar op mij af laten komen, maar ik merk dat de nodige frustraties en verlangens inmiddels wel beginnen op te komen.

 

Winter

Dat de winter inmiddels echt begonnen is, of althans officieel pas vanaf 21 december, is goed te merken. Het kwik is de afgelopen twee weken flink gedaald. Mijn lichaam moet nog veel harder werken en mijn energielevel is flink omlaag gegaan. Even moest ik acclimatiseren en de tijd nemen voor mijzelf en mijn lichaam. Voor de zekerheid is er zelfs nog een Coronatest gedaan, omdat ik zo moe was. Die was gelukkig negatief en de rustige dagen loonden gelukkig ook en uiteindelijk heb ik nog twee volle dagen kunnen werken afgelopen week! 

 

Hypoglykemie

Al een hele lange tijd heb ik last van duizeligheid, trillen en soms zelfs flauwvallen. In de laatste weekblog had ik het er al heel even over dat ik daar toch weer voor naar de huisarts was geweest. Daar werd opnieuw bloed geprikt en voor het eerst werd hierin ook mijn suiker meegenomen. Wat resulteerde in het feit dat ze voor het eerst in vijf jaar ongeveer durven te zeggen waar mijn klachten vandaan zouden kunnen komen.

Met het ontbijt op bleek ik namelijk een suikerwaarde van 3,6 te hebben wat een hypo (hypoglykemie) is. Normaal gesproken zit een suikerwaarde tussen de 4 en de 8. Hoe vaak ik hypo’s heb en of dit dus ook echt de oorzaak van mijn klachten is moet de tijd nog uitwijzen. Wel verklaart het een hele hoop. De komende tijd ga ik met mijn voeding aan de slag om zo mijn suikerwaarde gedurende de dag stabieler te houden. 

Helemaal voorkomen dat ik lage suikers heb zal ik waarschijnlijk niet aangezien stress, beweging en nog veel meer factoren hier invloed op zullen hebben. Dus die dextro zal nu altijd in mijn zak te vinden zijn ;). 

Dat was hem weer!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.