School

Morgen om 8:30 gaat de wekker weer en donderdag zelfs al om 7:00 net als voor de vakantie. Aan vroeg opstaan moet ik de komende tijd misschien weer even werken, evenals het optijd naar bed gaan. Want de zomervakantie is voorbij! Regio midden en noord moesten al eerder naar school, maar vanaf deze week moeten wij er ook weer aan geloven. Ik heb de afgelopen week al geoefend met vroeg opstaan aangezien ik elke dag optijd op mijn werk moest zijn. Maar telkens als de wekker ging, wilde ik mij weer omdraaien en het liefst mijn wekker naar de andere kant van de kamer gooien.

Voor het eerst in jaren heb ik dan ook nog geen zin om te beginnen met school. De verveelmomentjes die ik vaak heb aan het einde van de vakantie heb ik dit jaar niet gehad. Vorige jaren had ik aan het einde van de vakantie niks meer om te doen. Alle boeken die ik wilde lezen, waren uitgelezen; De films die ik wilde zien waren gekeken. Maar deze vakantie heb ik mij goed vermaakt. Ik heb de olympische spelen gekeken, (achter de schermen) aan mijn blog gewerkt en gelezen.

Dat de zomervakantie voorbij is betekend niet alleen dat ik op dinsdagavond alweer aftel naar het weekend, er weer huiswerk op mij wacht als ik uit school kom. Maar het betekend ook dat ik mijn examenjaar in ga. Het examenjaar vind ik een spannende periode, het idee dat je examen moet doen aan het einde van dit jaar is denk ik gewoon heel eng 😉 . Maar in mijn hoofd zie ik al hoe ik over een paar maanden mijn diploma in ontvangst mag nemen. Ik kan niet wachten tot ik een opleiding kan gaan doen die ik zelf heb uitgekozen. Ik ga dan iets doen wat ik “echt” leuk vind. Niet dat ik de middelbare school niet leuk vind, ik bedoel ik ga met plezier naar school. Maar nu leren we vooral een basis en als ik een opleiding ga doen werk ik al echt aan mijn toekomstige beroep.

Ik heb zelfs al plannen voor wat ik wil gaan doen als ik straks 3 maanden vrij ben. Heerlijk ertussenuit, lijkt mij fijn. Rijlessen nemen en misschien al wel afrijden. Zoals je hoort tolt mijn hoofd van de ideeën voor als ik volgend jaar klaar ben. Dat het examenjaar voor de deur staat en ik het spannend vind, betekend niet dat ik er niet van ga genieten. Ik heb er heel veel zin in en wie weet wordt dit wel het leukste jaar van de middelbare school. Ik bedoel ik hoor vaak mensen zeggen dat dit juist het leukste jaar van de middelbare school is. En het idee dat ik na dit jaar hard werken drie maanden vrij ben en ik iets mag gaan doen waar ik zelf voor heb gekozen, geeft mij nog meer kracht om dit jaar goed te doen.

Morgen begint het school leventje weer. Het gaat weer even wennen worden, maar ik ga er volledig voor! En nu ben ik benieuwd, wat was jou leukste schooljaar (tot nu toe)?

Liefs Linne ♥

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.