PET-scan & goed nieuws!

Een mooie en spannende week – PET-scan & assessment – gezondheidsupdate

Afgelopen week was een week vol met spanningen. Sinds september val ik al af en tot nu toe was er niks waardoor we konden concluderen waarom ik afval. De arts besloot om met een PET-scan het een en ander uit te zoeken, om er zeker van te zijn dat er niks in mijn lichaam was waardoor ik zoveel kon afvallen. Het onderzoek was deze week, gelukkig kreeg ik de uitslag snel en daarnaast kreeg ik de uitslag van mijn eind assessment van dit semester. Bij mijn opleiding is het zo dat als je het eind assessment niet haalt je het hele semester over moet doen.

 

Onderhoudsantibiotica

Omdat de immunoglobulines goed zijn werk deden en ik begon met het gebruiken van extra voedingssupplementen, mocht ik stopen met onderhoudsantibiotica. Op dat moment woog ik 52 kilo. Voordat ik aan de onderhoudsantibiotica ging was ik altijd al wel licht. Ondergewicht komt vaker voor bij afweerstoornispatienten. Je lichaam moet harder werken, om ziekteverwekkers buiten de deur te houden dan wel om ze aan te pakken, als bij iemand die geen afweerstoornis heeft. Daarnaast val ik altijd in de periode september-januari af en krikt mijn gewicht vaak daarna weer op. Alleen dit keer gebeurde dat niet… Inmiddels weeg ik 46 kilo

 

Probiotica

De voeding die ik gebruik doet verder goed zijn werk en werkt voor mij gewoon heel goed. Ik krijg er meer energie van en hoef geen antibiotica meer te gebruiken, waar ik oprecht heel blij mee ben. Want als je kijkt wat voor troep er in dat spul zit word je ook niet gelukkiger, ook al deed het goed zijn werk. Omdat mijn gewicht al maanden daalde en ook niet weer omhoog ging in februari, vervolgens ook niet in maart en eind mei was er nog altijd geen verbetering zichtbaar. Besloten ik en mij arts dat ik eind juni contact met hem zou opnemen om mijn gewicht te bespreken en dat ik eerst probiotica ging uit proberen.

Door het gebruik van antibiotica beschadigd je darmwand, hierdoor kan het dus zijn dat je minder voedingsstoffen opneemt en dus ook afvalt. Probiotica herstelt de darmwand en kan er dus ook voor zorgen dat je weer meer voedingstoffen opneemt en in mijn geval dus zou kunnen aankomen. Vorige week donderdag op 27 juni stond een telefonisch gesprek ingepland en had ik mijn eind assessment, vanaf dat moment ging alles ineens heel erg snel.

 

PET-scan

Ik vertelde de arts dat ik ook in deze maand niks was aangekomen. Er waren momenten dat ik een kilo was aangekomenen en de deurplint nog net niet lossprong van enthousiasme en ik die week erop echt even een baalmoment had omdat al het gewicht weer van de aardbodem was verdwenen. De arts besloot dat er een PET-scan gemaakt moest gaan worden, om te kijken of er niet iets kon zijn waardoor ik maar bleef afvallen. Op deze scan kunnen ontstekings- en kankercellen gemakkelijk gezien worden, omdat deze meer energie verbruiken dan gewone cellen in het lichaam.

Zondag begon ik met een koolhydraatarm dieet, dit was nodig omdat je hart veel energie verbruikt en door het dieet dus beter is te zien op de scan.  Maandag had ik meteen al de scan. Ik moest 1,5 uur voor scan aanwezig zijn en kwam op een kleine kamer te liggen. Hier werd een infusie geplaatst en kreeg ik NaCl, een radioactieve vloeistof en een plasmiddel toegediend. Vervolgens moest ik een uur lang stil liggen en na het uur moest ik goed uitplassen, dit zodat de blaas leeg is tijdens de scan. Uiteindelijk konden we dan beginnen met de scan 🙂

 

Uitslag

Gelukkig kreeg ik gisteren al de uitslag en ik kan met trots zeggen dat mijn gevoel goed was. Er is niks gaande in mijn lichaam en het heeft gewoon nog even tijd nodig. Als het goed is gaat over een tijdje de probiotica meer zijn werk doen en zal ook mijn gewicht weer omhoog gaan.

Daarnaast kreeg ik deze week de uitslag van mijn assessment, dit was een mooie voldoende wat betekend dat ik met trots kan zeggen dat ik over ben naar het derde jaar van mij hbo-opleiding. Dit nieuws deelde ik van de week al even op Instagram, heb je het gemist? Volg mij op Instagram hier deel ik regelmatig een update hoe het met mij gaat en in de stories zie je een kijkje uit mijn leven.

 

Ik ga met een heel goed gevoel de vakantie in en wens jou ook een hele fijne vakantie. Uiteraard komt er nog steeds elke week een blog online 😉

Have a nice day!

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

17 reacties

 1. Mandy op 13 juli 2019 om 13:29

  Fijn om te horen dat de pet scan goed is! Fijne vakantie gewenst.

 2. Manon op 11 juli 2019 om 13:06

  Spannend om op een uitslag te wachten hé! Wat fijn dat het goed is!

  • Liefslinne op 11 juli 2019 om 13:15

   Ja het blijft altijd spannend vind ik! Ondanks dat ik mijn lichaam inmiddels heel goed ken.

 3. Francina van den Berg op 9 juli 2019 om 17:12

  Gelukkig voel je je weer wat beter! Fijn dat het een goede uitslag was. Hele fijne vakantie 😉

  • Liefslinne op 11 juli 2019 om 13:16

   Dankjewel!

 4. Stefanie mrs e-commerce op 9 juli 2019 om 16:48

  Spannende week zo! Fijne vakantie

  • Liefslinne op 11 juli 2019 om 13:16

   Dankjewel!

 5. nicole op 9 juli 2019 om 08:59

  Gelukkig dat er niets ernstigs aan de hand is, en dat je lichaam gewoon tijd nodig heeft. Dat lijkt me een hele opluchting.

  • Liefslinne op 11 juli 2019 om 13:16

   Is het zeker! Ik had er veel vertrouwen in maar als de arts doen zegt dat de scan er goed uitziet zakt er toch wel heel veel spanning van je schouders af.

 6. Manon op 8 juli 2019 om 20:14

  Jeetje wat een gedoe allemaal. Ik ben ook chronisch ziek en als ik al een verkoudheidje pak merk ik dat ik enorm veel energie verlies en afval, maar ik heb ook enorm veel honger. Gelukkig is er niks engs aan de hand.

 7. Wanda op 8 juli 2019 om 18:15

  Een spannend weekje die je uiteindelijk alleen maar positief nieuws hebt opgeleverd! Fijn dat het met je gezondheid de goede kant op gaat en dat je je assessment hebt behaald!

 8. Gabriëlle op 8 juli 2019 om 14:24

  Klinkt als een goede week, zowel qua gezondheid als qua studie! Heel erg fijn om te horen lijkt mij.

  • Liefslinne op 8 juli 2019 om 18:34

   Jaa, echt een grote opluchting!

 9. Caroline op 6 juli 2019 om 15:50

  Een week met goed nieuws, zowel voor wat betreft je gezondheid en je studie. Wat een fijne start van jouw vakantie, geniet ervan!

  • Liefslinne op 6 juli 2019 om 15:54

   Dankjewel Caronline 😉 Zeker een goed begin van de vakantie

  • Henk op 8 juli 2019 om 14:01

   Frustrerend voor je om zo’n tijd in onzekerheid te zitten. Je gewicht is inmiddels wel gestabiliseerd? Sterkte in ieder geval en geniet van je vakantie ?

   • Liefslinne op 8 juli 2019 om 18:34

    Mijn gewicht blijft gelukkig nu op een punt hangen, dus wie weet gaat hij weer omhoog 🙂 Dankjewel! Ga ik zeker doen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.