Duwtje in de rug

Een extra duwtje in de rug – Immunoglobuline infusen

Soms heb je voor jezelf even een zetje in de rug nodig, om te weten waarvoor je het allemaal doet. De infusen die ik sinds februari 2018 krijg komen soms slecht uit in mijn drukke leventje. Daarnaast heb ik mentaal of lichamelijk soms best wel last van bijwerkingen, maar dankzij deze week weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe.

 

Meer energie

Sinds dat ik mijn infusen krijg toegediend merk ik grote veranderingen, ik heb veel meer energie en ik ben een stuk minder vaak moe. Als ik nu terugkijk naar een jaar geleden, zie ik nog steeds dat ik tot zoveel meer in staat ben. Ik ga hele dagen naar school en werk daarnaast ook nog. Maar ik heb ook regelmatig dat ik denk “Pfff… Moet ik nu alweer een infuus inplannen?! Wanneer dan ik heb nergens tijd..”.

 

Drukke week

Elke student kent het wel, de deadline/tentamenweek, die ene week waar je heel hard naartoe werkt en wat nu eenmaal veel tijd kost. Hierdoor had ik weinig tijd voor andere dingen, het draaide echt allemaal even om school. Inmiddels zit die deadline/tentamenweek er voor mij op en dat zorgt voor heel erg veel rust. Alleen ik was sinds vrijdag echt super moe en met de dag werd dit erger. Ik had maandag nog wel een tentamen en een assessment, maar daar kon het niet van zijn. En toen viel het kwartje voor mij. Door de drukke week, kon ik mijn infuus die week niet plannen en was ik genoodzaakt deze een keer wat later te in te plannen als vier weken.

 

Elke vier weken infuus

Normaal gesproken heb ik om de vier weken infuus, soms een dag eerder of korter, maar er zit bijna nooit drie of vijf weken tussen de infusen. Dit keer wel, ik zat namelijk op vier weken en zes dagen. Dit kwam doordat ik graag altijd rustig het infuus wil ingaan en ervan wil kunnen bijkomen. Als ik het infuus vorige week had gepland, had ik mij minimaal vijf uur niet op school kunnen richten en zou ik niet kunnen uitrusten van het infuus, wat zorgt voor een grotere kans op bijwerkingen.

Daarom besloot ik de gok te wagen en er dit keer een wat langere tijd tussen te laten. Ik heb mij hierdoor volledig op school kunnen focussen en ontdekte weer wat de infusen mij te bieden hebben en wat ik voel als ik deze niet krijg. Nu is na vier weken mijn immunoglobuline waarde niet meteen helemaal naar beneden, want je zult een tijdje bepaalde reserves over  houden, maar het verschil was goed te merken. Hierdoor keek ik sinds een lange tijd echt weer uit naar mijn infuus en de energie die ik daarvan zou gaan krijgen.

 

‘Remember why you started, remember where you’re headed, think of how great it will be to get there and keep going.’ – Ralph Marston

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Heb je nou geen idee over welke behandeling ik het heb gehad in dit artikel? Vorig jaar heb ik een artikel geschreven over mijn behandeling en wie weet maakt het het allemaal een stukje duidelijker.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.