Een duurzamere ik

Een duurzamere ik #1 –  Een keuze maken uit welke producten ik ga uitproberen

Hi! Leuk dat je een kijkje neemt bij het eerste artikel op mijn blog wat te maken heeft met duurzamer leven. Eigenlijk had ik altijd al het doel om duurzamer te gaan leven. Ik zag veel producten voorbijkomen en peilde bij mijn lezers en volgers welke producten het proberen waard waren. In deze blogreeks deel ik mijn ervaringen op weg naar een duurzamere ik. In dit artikel vind je met welke producten ik begin voor een duurzamere ik en waarom ik voor bepaalde merken heb gekozen. Tips over duurzamer worden zijn nog altijd van harte welkom ;).

Mijn doel was/is om te gaan beginnen met een natuurlijke deo, een shampoo bar, een menstruatiecup en wasbare wattenschijfjes. Allemaal producten die minder duurzame producten zullen gaan vervangen. Ik dacht die bestel ik zo even, maar dat zat toch anders. Ik viel in een zee van merken en zag soms zelfs door de bomen het bos niet meer, toch ben ik er bijna helemaal uitgekomen…

 

Shampoo bar

Wat betreft de shampoo bar ben ik er nog niet helemaal uit. Momenteel heb ik nog drie bedrijven waar ik tussen twijfel. Alle drie hebben ze verschillende shampoo bars en voor welke bar moet je nou gaan? Ik heb besloten eerst de fles die ik een paar weken geleden heb opengetrokken op te maken en ondertussen te kijken naar ervaringen. De bedrijven waar ik tussen twijfel zijn Happysoaps, Shampoobars en Dille & Kamille. Zelf gebruik ik nu van Guhl de volumeshampoo, dus als je tips hebt, mag je deze altijd achterlaten in de reacties.

 

Natuurlijke deo

Ik heb al wel een keuze gemaakt voor de natuurlijke deo. Ik ben gegaan voor deo het merk Lekker in een potje, waarvan ik twee geuren heb gekocht. De geur ‘neutral’ en de geur ‘lavendel’. Ik twijfelde tussen verschillende merken en heb voordat ik voor Lekker in een potje ging een poll geplaatst op Instagram waarin ik vroeg om ervaringen over de deo van zowel Lekker in een potje als van Nuud. Als ik Lekker in een potje heb getest wil ik ook het merk Nuud gaan testen om te kijken welke ik fijner vind. In een volgende ‘Een duurzamere ik’ zal ik mijn ervaringen delen van de natuurlijke deo Lekker in een potje.

 

Menstruatiecup

Ook voor de menstruatiecup heb ik een keuze gemaakt. Ik ben gegaan voor het merk Organicup. Er waren eigenlijk drie merken waaruit ik twijfelde. De Divacup, de Organicup en de Mooncup. Van de Divacup kon ik weinig vinden en na een polletje op Instagram lieten de meeste weten een Organicup te gebruiken. Na nog wat research ging mijn eigen voorkeur daar ook naar uit aangezien ze heel veel informatie hebben staan op hun eigen website wat mij een fijn gevoel gaf. Mijn aankomende menstruatie ga ik de cup testen, waarbij ik in een blogpost mijn eigen ervaringen met jullie zal delen. Heb je nog vragen, dan mag je ze altijd stellen in de reacties, dan kan ik ze beantwoorden in de blogpost over de menstruatiecup. Liever  niet online staan met je vraag? Stuur mij even een DM via Instagram of laat een bericht achter via het contactformulier op mijn blog.

 

Wattenschijfjes

Last but not least: de wattenschijfjes. Hierbij ben ik gegaan voor… Mijn eigen! Ja, je leest het goed. Ik kwam er niet echt uit en er waren zoveel bedrijven te vinden dat ik het echt niet wist en aangezien ik veel DIY’s tegen kwam heb ik besloten om ze zelf te gaan maken. Wie weet dat ik ergens nog eens overstap op een merk, maar de komende periode ga ik ze eerst zelf proberen te maken en deze testen. Uiteraard zal ik ook hierover mijn ervaringen delen.

 

De komende weken zal ik elke woensdag een nieuwe ‘Een duurzamere ik’ plaatsen. Ik ben wel benieuwd. Leef jij duurzaam?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.