Brief voor jou

Een brief van mij voor jou | Life

Nog een dagje en dan is het kerstavond, zeven dagen later knallen we met z’n allen 2021 in. Iedereen op zijn eigen manier, de een met champagne en de ander ligt al lekker te tukken terwijl de klok 00.00 aantikt. Over een kleine week komen alle Instagram-, Facebook- en tal van andere berichten weer op het web waarin iedereen verteld wat hij heeft bereikt dit jaar. De goede voornemens zullen weer tevoorschijn worden getoverd.

Al jaren zijn we gewend om een nieuw jaar te zien als een nieuwe start. En als jou dat motivatie en kracht geeft helemaal prima. Maar voor we allemaal massaal terugblikken wilde ik je toch nog even iets zeggen…
Je hoeft niets te veranderen en maandag 4 januari zal misschien niet heel anders zijn dan de laatste maandag die je hebt gewerkt. Laat je niet teleurstellen door het feit dat we nog steeds in een situatie zitten waar je niet voor gekozen hebt. Want we kunnen wel zeggen dat 2020 niet het jaar is geworden dat we hadden verwacht toen we met z’n allen stonden te proosten vorig jaar.

Het leven is soms klote, pijnlijk en vooral heel oneerlijk. Je hoeft niet altijd gelukkig te zijn om uiteindelijk toch je grote doel te bereiken. Twijfel niet aan jezelf. Je hoeft echt niet harder je best te doen en wordt al helemaal niet strenger tegen jezelf. Op sommige factoren heb je nou eenmaal geen invloed.

Voor sommigen heeft de hele situatie ergens nog voordelig uitgepakt. Het kan zijn dat je bedrijf flink is gegroeid of dat je jezelf heel erg hebt ontwikkeld. Dat mag en voel je er niet schuldig over als jij wel een goed jaar had, terwijl je ziet dat je vrienden terug kijken op een kutjaar. Iedereen gaat anders om met indrukken en voor iedereen is het nieuws anders. Misschien heb je wel een angststoornis en heb je je meer bevrijd dan ooit gevoeld, want ineens hoefde je niet meer met tegenzin de deur uit. Iedereen ervaart dingen anders, dus proost op jezelf en dat 2021 nog mooier mag zijn.

Heb je het idee dat het afgelopen jaar de tijd heeft stilgestaan? Je bent niet echt verder gekomen met je studie en eigenlijk is er niks groots gebeurd. Ook dan mag je zo trots zijn! Dit jaar was zeker niet makkelijk en je mag al heel trots zijn op het feit dat je het einde van het jaar hebt gehaald. Jouw moment komt wel weer wanneer de tijd er is. En het klinkt heel gek, maar zonder dit jaar was jij niet de sterke vrouw of man geworden die je nu bent. Dus wil je je terugtrekken in bed of een andere situatie waar jij je comfortabel in voelt? Doe dit!

Aan 2020 kan je niet veel meer veranderen, behalve de manier waarop je erop terugkijkt. Iedereen zal zeggen dat 2020 in het teken stond van corona, maar kijk verder. Want zoals ik al zei je hebt zoveel meer gedaan. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik er niet altijd bij hoor, puur omdat ik voor mijzelf kies, voor mijn eigen lichaam. Maak keuzes die jij wilt maken, het belangrijkste is dat je jezelf recht in de spiegel aan kan kijken, omdat je keuzes maakt die jij wilt.

Als je opziet tegen 2021, het idee krijgt dat je kruipend over de streep gaat, neem je rust. Waardeer de kleine momenten in plaats van dat je streeft naar grote mijlpalen. Je doet je best, geloof mij, meer dan je best kan je niet doen.
Veel van wat er de afgelopen tijd is gebeurd was nieuw voor ons. Ik denk veel mensen zich in een lange tijd niet zo eenzaam hebben gevoeld. Wees lief voor jezelf. Wees lief voor elkaar. Veel nieuwe dingen zullen nog komen. Dingen die nieuw zijn voor jou, maar ook voor een ander. Het mag veel zijn. Voel, luister en leef lieve jij. Omarm 2020 voor de groei die je persoonlijk hebt doorgemaakt. Geniet van de laatste dagen. Dat er veel wijn gedronken mag worden en vooral dat er genoten mag worden!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten of samenwerkingen

3 reacties

 1. Frank Boogers op 24 december 2020 om 18:26

  Wederom mooi verwoord, wens jou en je dierbare fijne dagen toe en hopelijk een heel goed nieuw jaar!👍

  • Liefslinne op 24 december 2020 om 18:39

   Dankjewel ❤️

 2. Emma | Skere Student op 24 december 2020 om 15:40

  Mooi geschreven! <3

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.