Skip to content

Een brief aan…

Op het blog van Anke, zag ik dat ze een brief schreef naar haar ziekte. Ik zag dit en wilde dit ook doen. Ik weet dat ik een afweerstoornis heb, maar welke weten ze nog niet, daarom schrijf ik mijn brief naar afweerstoornissen in het algemeen.

 

Beste afweerstoornis,

Zonder dat ik het door had, ben je al mijn hele leven bij mij. Mijn hele leven kijk je al achter mijn schouders mee naar wat ik doen. Je bent bij alle gebeurtenissen in mijn leven, bij de eerste stapjes die ik maakte op deze wereldbol, bij de eerste keer naar school, maar ook toen ik vorige week bijna van de trap af viel. Alles wat ik doe of zal doen, daar ben jij bij.

Al toen ik net geboren werd liet je van je horen, jij zorgde ervoor dat ik niet tegen borstvoeding kon, dat ik niet kon eten wat ik wilde, dat ik in het hoogseizoen niet naar buiten kon omdat mijn ogen ontstoken waren door de hooikoorts. Door de jaren heen wilde je steeds meer aandacht niet alleen een allergie, maar ook hyperlaxiteit, botontkalking en nog veel meer wilde jij aan mij geven.

Het is net als verstoppertje. Lang hebben we gezocht en twee jaar geleden hoorde ik je dan eindelijk. Na 14 jaar kwam je beetje bij beetje dichter bij de buut. Dit weten we door alle symptomen die beetje bij beetje op hun plek vallen. En inmiddels weet ik dat je er bent. Ik zou je heel graag binnenkort willen zien. Ik wil zo graag niet alleen je voetstappen horen. Het zou mij heel erg helpen. Op die manier kan ik zorgen dat ik binnenkort beter met je door één deur kan. Ik ben de buut/zoeker en jij de verstopper.

Ik weet dat je het moeilijk vindt, maar je moet me vaker met rust laten. Een keertje stappen zonder de volgende dag, dood op te zijn of tijdens het stappen in elkaar te storten lijkt mij heerlijk. En binnenkort ga ik naar de Ardennen en je past gewoon echt niet in mijn tas, ik ga proberen je thuis te houden.

Ik moet nog mijn hele leven met je volhouden, dus ik houd je maar te vriend.

x Linn

 

Ps. wil je de brief van Anke ook lezen? klik dan hier

3 reacties

 1. veronique op 15 april 2016 om 21:35

  wauw lieverd wat heb je dit weer goed gedaan.

  • Linne op 18 april 2016 om 17:23

   <3

 2. Anke op 12 april 2016 om 15:37

  Wat leuk, nu ook jouw brief online. Echt mooi geschreven! En inderdaad past niet in je tas dus hij moet lekker thuisblijven.

  xx Anke

Laat een reactie achter

Scroll To Top