Een brief aan...

Lieve soldaatjes – Een brief aan mijn ziekte – Afweerstoornis

Lieve soldaatjes, elke dag strijden jullie met man en macht om, met hoe weinig jullie ook zijn, mijn lichaam sterk te houden. Samen strijden jullie voor de bacteriën, schimmels en virussen die elke dag mijn lichaam binnen komen. Jullie ruimen ze op en doen jullie best te onthouden welke vijanden binnen zijn geweest.

 

Samen opgegroeid

We kennen elkaar inmiddels al 19 jaar en zijn samen opgegroeid. Jullie waren overal bij, bij elk bijzonder moment in mijn leven. De eerst stapjes, mijn groep acht musical, mijn eerste kus en ook op de eerste dag van het Hbo. Ondanks jullie harde werk lukte het niet om te genieten van het leven en lag ik dagen op de bank, om bij te komen van een uitje. We weten immers allemaal dat we niet altijd genoeg soldaatjes hebben gehad en dat we soms nog steeds soldaatjes tekort komen. Gelukkig worden jullie elke vier weken omringt met nieuwe soldaatjes die jullie komen helpen.

 

Bescherming

Jullie beschermen elke dag mijn lichaam en wat ben ik jullie daar dankbaar voor, want jullie werken nu eenmaal harder dan de soldaatjes die in het lichaam zitten van Emma, Koen, Anne of Tim. Eigenlijk zijn jullie heel erg bijzonder, want ondanks alles zijn jullie er wel maar gewoon. Jullie geven niet op.

Dankzij de soldaatjes die erbij komen elke vier weken kan ik weer meer genieten van het leven, het heeft nooit aan jullie gelegen. Ik ben blij dat we 18 jaar lang tot de soldaatjes erbij kwamen er samen voor hebben kunnen strijden. 

 

Doorzettingsvermogen

Ik weet dat ik soms in het begin zei dat ik iemand anders wilde zijn. Maar gelukkig kan ik het sinds een tijd als ik kracht zien dat ik jullie heb. Jullie doorzettingsvermogen heeft mij weer doorzettingsvermogen gegeven. Sinds ik weet dat jullie met zo weinig zijn, is er bij mij een knopje omgegaan. Ik ben niet zielig of iets, maar juist heel erg trots op alles wat ik al bereikt heb.

Weinig mensen weten hoe het is om met jullie te mogen leven, er zitten lastige dagen tussen. De dagen dat we het niet eens kunnen worden over wat ik graag wil doen en waar energie voor is.Maar gelukkig zijn er nog veel meer mooie dagen en dat dankzij jullie. Jullie weten als geen ander hoe die dagen zijn en het mooie is we strijden samen.

Voor nu wil ik tegen jullie zeggen, ik hoop dat wij deze strijd nog heel lang samen mogen aangaan en dat er een dag komt dat jullie beloond worden voor jullie harde werk. 

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

19 reacties

 1. Beautyn0te op 12 augustus 2019 om 14:22

  Wat mooi geschreven, wens je heel veel sterkte!

  • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:38

   Dankjewel!

 2. Amy op 12 augustus 2019 om 12:04

  Wat heb je dit mooi geschreven. Ik wens je alle kracht toe, zodat de soldaatjes op een dag inderdaad beloond worden.

  • Caroline op 12 augustus 2019 om 20:27

   Bijzondere invalshoek waaruit optimisme en dankbaarheid spreekt, mooi beschreven.

   • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:38

    Dankjewel Caronline!

  • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:38

   Dankjewel Amy!

 3. Sherry op 12 augustus 2019 om 10:49

  Mooie brief aan alle soldaten die strijden tegen chronisch ziek zijn.

 4. Melanie op 12 augustus 2019 om 07:06

  Goed zo soldaatjes goed jullie werk blijven doen! En knap om te zien hoe hard je door zet en geniet

  • Liefslinne op 13 augustus 2019 om 18:39

   Dankjewel!

 5. nicole op 29 juli 2019 om 04:58

  Ik hoop ook dat het harde werk vruchten zal afwerpen!

 6. Mitchel op 28 juli 2019 om 18:04

  Lieve Linne, wat moedig dat je zo een brief schrijft aan je lieve soldaatjes. Knap dat je nu het leuke van het leven kunt zien en schrijf anders in een sprankelschrift 😉

  • Mandy op 13 augustus 2019 om 17:48

   Heel erg mooi geschreven, heel veel kracht gewenst en dat de soldaatjes jou nog lang zullen helpen en voor je vechten!

 7. Linda op 28 juli 2019 om 10:18

  Mooi geschreven, jouw soldaatjes werken hard voor jou, koester ze maar.

 8. Frederique op 28 juli 2019 om 07:00

  Goed zo soldaatjes, blijf maar heel hard strijden!

 9. Henk op 28 juli 2019 om 05:23

  Heel mooi geschreven, en nog mooier dat je weer extra energie hebt om de strijd aan te gaan, veel succes!

 10. Mario op 27 juli 2019 om 21:12

  Bewondering voor je spirit! Inspirerend! Wens je het allerbeste!

  • Cynthia op 28 juli 2019 om 09:36

   Mooie brief aan je soldaatjes. We zouden er vaker stil bij mogen staan. Ik wens je soldaatjes veel succes toe! 😉

 11. Manon Ruitenberg Fotografie op 27 juli 2019 om 17:46

  Fijn dat de soldaatjes in elk geval hard werken 🙂

 12. Veronique op 26 juli 2019 om 19:26

  Jouw soldaatjes doen goed werk en houden belangrijkste ziektes buiten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.