Duurzame rietjes

Duurzame rietjes: bamboe, papier of RVS? – Een duurzamere ik #6

De afgelopen weken heb ik verschillende soorten ‘duurzame’ rietjes uitgeprobeerd. Nu zet ik duurzaam heel bewust tussen haakjes, maar dat leg ik je zo uit. In dit artikel lees je welke rietjes mijn voorkeur hebben, waar je duurzame rietjes kan kopen en waar je op moet letten. 

 

Bamboe

Mijn bamboe rietjes heb ik gekocht bij Dille en Kamille. Hier betaalde ik €5 voor 6 rietjes en een schoonmaakborsteltje. Zelf vond ik de rietjes wat naar bamboe smaken en moest ik ook echt wennen aan de manier van drinken. Ondanks dat ik wat moest wennen vond ik het na een tijdje wel lekker drinken. Het voordeel van de bamboe rietjes is dat ze gemaakt worden van dunne bamboestengels en dus heel duurzaam zijn. De rietjes zijn bewerkt met een voedselveilige lak, waardoor het hele rietje duurzaam is. Daarnaast zijn ze herbruikbaar, altijd handig!

 

Papier

Nu wilde ik hier neerzetten welke papieren rietjes ik heb gebruikt, maar deze categorie heb ik heel bewust even overgeslagen. Papieren rietjes zijn namelijk net als plastic rietjes maar 1 keer te gebruiken. Je verlegt dus eigenlijk alleen het probleem door gebruik te maken van ander materiaal. Wil je graag papieren rietjes gebruiken, neem dan even een kijkje op google om te kijken waar je dan op moet letten. Zo zijn sommige papieren rietjes slechter voor het milieu dan anderen. 

 

RVS

Mijn RVS rietjes heb ik gekocht bij de Flying Tiger voor €2, deze rietjes zaten per 4 verpakt en er zat ook nog een schoonmaakborsteltje bij. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de RVS rietjes. Ze zijn net als de bamboe rietjes duurzaam en je kan ze meerdere keren gebruiken. Ik heb gehoord dat mensen net als met de bamboerietjes last kunnen hebben van een smaakje, in dit geval ijzer, maar hier had ik persoonlijk geen last van. Wel is het zo dat Flying Tiger aan massaproductie doet, dus of de keuze voor de Flying Tiger de beste is weet ik niet. Het blijft wel altijd beter dan het gebruik van plastic rietjes!

 

Glas en siliconen 

De afgelopen weken heb ik ook gehoord over glazen en siliconen rietjes. Afhankelijk van hoe ze gemaakt zijn, zijn deze rietjes ook duurzaam. Op google is hier eigenlijk genoeg over te vinden. Zelf heb ik deze nog niet geprobeerd, aangezien ik momenteel heel wat RVS en Bamboe rietjes in huis heb en het zonde vind om meer rietjes in te slaan als ik deze niet nodig heb.

Wil jij ook graag duurzamere rietjes gebruiken? Let dan op hoe vaak ze te gebruiken zijn en van welk materiaal ze gemaakt zijn. Welke rietjes hebben jouw voorkeur?

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

2 reacties

  1. Merit op 30 juli 2020 om 00:46

    Leuk!
    Ben wel benieuwd naar bamboe rietjes. Ik heb zelf glazen rietjes en ben erg fan! Heb ook wel eens een rvs rietje gehad en die vond ik zelf een wat scherpere rand hebben (kan aan het rietje gelegen hebben), maar alsnog super chill! Het fijne aan glazen rietjes vind ik wel dat ze doorzichtig zijn en je goed kunt zien of ze schoon zijn. Ben wel bang dat ze sneller stuk gaan, maar dat is tot nu toe nog nier gebeurd.

    • Liefslinne op 30 juli 2020 om 13:10

      Super tof om te horen! Als ik het zo hoor wil ik de glazen rietjes ook nog een keer uitproberen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.