Duurzame cadeautips

Unieke en duurzame cadeautips – Een duurzamere ik #14

Dat we met het kopen van spullen een grote impact op de aarde hebben is voor de meesten inmiddels bekend. Maar misschien heb je binnenkort een verjaardag en dan wil je toch wel even leuk uitpakken. In dit blogartikel deel ik een aantal unieke en duurzame cadeautips om de jarige te verrassen. Enuuhh, jezelf verwennen kan natuurlijk ook gewoon 😉

 

Plantenworkshop

Tegenwoordig vind je online de meest uiteenlopende workshops. Van een eigen ecosysteem in elkaar zetten tot informatie over planten. Noem het maar op en er is denk ik wel een workshop over te vinden. Daarom juist extra leuk om iemand een workshop cadeau te doen. Je kan een workshop uitzoeken die past bij iemand en het is leuker dan ‘gewoon’ geld geven.

 

Sustainable box

Online zijn verschillende duurzame boxen te vinden. Hierin zitten dan allemaal handige duurzame spullen die eigenlijk altijd wel van pas komen. Zo zijn er duurzame boxen met verzorgingsproducten, doucheproducten, woonspullen en ook eten! Wel zo duurzaam als je even op een soepele manier checkt of iemand hier ook op zit te wachten. Anders is het weer niet zo duurzaam en wordt het misschien niet gebruikt ;).

 

 

Droogbloemen

Droogbloemen

Meestal worden er op een verjaardag heel veel bloemen gegeven. Een mooi alternatief daarvoor zijn droogbloemen. Droogbloemen blijven heel lang staan en zijn daarom heel duurzaam en een extra voordeel: de jarige kan er extra lang van genieten. Als je online googled zijn er verschillende droogbloemen te vinden. Zelf ontving ik laatst een klein boeketje van The Paper Press. De droogbloemen worden door hun naar het adres gestuurd in een leuke verpakking en er zijn verschillende boeketjes. Het leuke, met de code ‘liefslinne‘ ontvang je de komende twee weken 10% korting. Toevallig nog iemand jarig?

 

Cadeaubon van een fair fashion kledingwinkel of een (ecologisch) restaurant

Cadeaubonnen zijn ook altijd wel een ding met verjaardagen. Je weet niet wat iemand wilt hebben, maar geld geven is ook weer zo saai. Wat je dan bijvoorbeeld kan doen is een cadeaubon van een fair fashion kleding winkel geven, maar de vraag is soms of mensen daar naartoe gaan. Anders kan je ook altijd een cadeaubon doen van een restaurant waar iemand graag komt. Everybody loves food right?

 

Ga samen op pad en iets leuks doen als bedankje of cadeau

Een verjaardagscadeau hoeft niet altijd iets tastbaars te zijn, zoals bijvoorbeeldde al eerder genoemde workshops hierboven. Je kan bijvoorbeeld een dagje iets leuks gaan doen. Van klimmen tot naar een museum of misschien zelf een weekendje weg. Er worden dan geen cadeautjes gekocht waar misschien achteraf niks mee wordt gedaan en je houdt er ook nog eens leuke herinneringen aan over!

 

Een duurzaam stukje zeep met daaraan een kaartje

Soms hoeft het niet groot en gaat het alleen om het gebaar. Dan kan je ook gaan voor een duurzaam stukje zeep met bijvoorbeeld een kaartje eraan om het wat meer betekenis te geven. Het kan een zeepje zijn die opgehangen kan worden of juist een met een lekkere geur voor de wintermaanden.

 

Alternatieven

Heb je nu echt iets in je hoofd, bijvoorbeeld een douchegel, kijk dan eens naar een duurzamer alternatief. De meeste spullen zijn er namelijk ook in een duurzamere versie. Even googelen en je hebt zo iets gevonden. Extra leuk is als je het dan inpakt met bijvoorbeeld een theedoek. Dan verspil je ook geen inpakpapier.

 

Heb jij nog duurzame cadeautips? Alle tips zijn welkom! Laat het me weten via Instagram of onder deze blog bij de comments.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

Deze blog bevat gekregen producten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.