workout

Deze sportspullen gebruik ik voor mijn workout!

Sinds mei ben ik weer druk bezig met sporten. Met regelmaat lukt het om twee keer in de week een workout te doen, maar soms zit er niet meer dan 1 keer in de week in. De andere week lukt het mij om zelfs drie keer in de week te sporten. Ik doe voornamelijk krachttraining met als doel mij fitter voelen.

 

Hoe ziet mijn workout eruit?

Er zijn een aantal workouts die ik doe. Zo doe ik regelmatig body pump, body balance en ga ik vaak zelf aan de slag in de cross fit ruimte. Hier liggen allemaal gewichten die ik kan gebruiken en waarmee ik oefeningen kan doen die bij mij passen. Een personal trainer van de sportschool heeft samen met mij gekeken welke oefeningen bij mij passen en of ik ze goed deed.
Daarna ben ik de oefeningen minstens 1x per week gaan doen. Als ik dus 1 keer in de week naar de sportschool ga doe ik die oefeningen. Ga ik vaker dan pak ik dus een les als body balance of body pump erbij.

 

Welke oefeningen doe ik tijdens een krachttraining?

Voordat ik begin met de workout ga ik altijd even opwarmen. Mijn voorkeur is om 10 minuten op de loopband in te lopen, maar een fiets of crosstrainer kan ook. Vervolgens richt ik mij met de oefeningen op alle spiergroepen. Rug, buik, billen, benen, armen en borst. Zo doe ik hip-thrusts, push-ups, squats, lunges, overhead press, bent-over row, deadlift, hip adductor, hip abductor en buikspieroefeningen.

Alle oefeningen doe ik in het begin 10×3, maar inmiddels zit ik op 20×3, als dit goed gaat ga ik vervolgens naar een zwaarder gewicht. De push-up lukt mij niet van de grond en doe ik nu tegen een stang aan die ik op het cross fit rek heb. Hierbij gebruik ik dezelfde herhalingen. Gaat het goed dan ga ik een stapje lager.

Deze tips heb ik van mijn personal trainer. Je kan elke oefening die ik hierboven heb beschreven even opzoeken. Mijn uitdaging ligt hem in het feit dat ik al snel te veel wil dus te zware gewichten pak. Die herhalingen eerst opbouwen werkt daarin voor mij heel goed. Lukt 10×3 nog niet dan is

het gewicht te zwaar. Lukt 20×3 met gemak dan kan ik naar een zwaarder gewicht waarbij ik dan weer terug ga naar 10 herhalingen.

Er zijn ook heel veel apparaten waarmee je je lichaam heel gemakkelijk traint vanuit huis zoals een maxi Climber of een rock gym maar ik werk persoonlijk liever met gewichten in de sportschool.

 

Mijn favoriete sport materialen voor een perfecte workout

 • Resistance bands
  Met alleen een setje resistance bands kan je echt al een heel eind komen. Toen de sportscholen nog dicht zaten gebruikte ik deze veel. Nu gebruik ik ze voor een aantal oefeningen waaronder de hip abduction.
 • Yogamat
  Dit is denk ik één van de materialen die iedereen wel een keer gebruikt. Ik mag voor de body balance lessen en de thuis work-outs altijd het matje van ons mam lenen. Dit is echt zo’n hele goede dure en dan merk je wel echt het verschil qua kwaliteit. Dus heb je budget dan zou ik je echt aanraden niet voor een simpel matje te gaan, maar eens te kijken naar een goede yogamat en dan niet alleen voor als je yoga doet. Want je hebt er echt profijt van.
 • Dumbell
  Voorheen deed ik niet zo heel veel met dumbells. Ik zag ze wel elke keer voorbijkomen op Instagram maar snapte de hype niet helemaal. Nu gebruik ik zelf regelmatig een dumbell en ik snap wel waarom mensen ze zo fijn vinden. Als je met gewichten wil gaan werken raad ik je deze echt aan. Hier kan je zoveel mee doen. Heel veel andere gewichten als een barbell of een kettlebell heb je dan niet eens nodig!
 • Yoga ball
  De yoga bal gebruik ik nu voornamelijk om mee te rekken en strekken. Dat vind ik heel fijn, maar toen ik nog home-workouts deed vond ik hem ook heel leuk om te gebruiken. Dan heb je net iets meer afwisseling dan gewoon elke keer een matje waar je oefeningen op doet. Wonder core heeft een aantal yoga ballen, let er wel op dat je kijkt hoe groot de yoga bal is die je bestelt!
 • Step
  Voor de krachtraining gebruik ik regelmatig een step of bankje en dat is persoonlijk wel echt een toevoeging. Op die manier is het makkelijker om de oefening te doen. Maar een step is niet perse een must voor een thuis workout vind ik persoonlijk.
 • Barbell
  Wil je er nu echt meer uit halen dan vind ik een barbell heel fijn om te gebruiken voor rugoefeningen, maar ook om te squatten. Ik zelf heb een barbell aangeschaft in het begin van Corona en heb er veel baat bij gehad.
 • Drinkfles
  Een fijne en goede drinkfles mag met het sporten niet ontbreken. Het is super belangrijk om voldoende te drinken om het optimale uit je workout te halen.
 • Fijne sportkleren
  Om goed te kunnen bewegen is fijne sportkleding (die ook squat proof is) ook wel een must. Ik had eerst heel veel kleding van de H&M. Deze heb ik nog steeds, maar voor de broeken ben ik overgestapt naar Prozis leggings. Deze zijn wel wat prijzig en schaf ik gewoon aan via Vinted.
 • Goede sportschoenen
  Om blessures te voorkomen is het van belang goede sportschoenen te gebruiken. Zo voorkom je dat je vervolgens je goede gedrag in de kast mag stoppen, omdat je niet meer mag sporten omdat je teveel blessures hebt. Ik heb zelf goede hardloopschoenen gekocht een lange tijd terug en deze gebruik ik tijdens het sporten.

 

Deze sporttips werken voor mij

Wat voor jou werkt, hoeft niet voor mij te werken en andersom. Het kan zijn dat je dit leest en niks kan met alle input en misschien heb je wel de energie gekregen om aan jezelf te gaan werken. Dat kan! Beide zijn oké. Gebruik dit artikel meer als een soort inspiratiebron. Toen ik veel thuis sportte las ik ook veel artikelen en keek ik heel veel video’s om het een en ander te leren.

Als laatste wil ik je nog een paar kleine sporttips meegeven die voor mij persoonlijk goed werken. Plan vaste momenten voor het sporten in, zo lukt het vaak om het sporten voor een langere periode vol te houden.

Kijk naar welk moment van sporten werkt voor jou op een dag. Ik ben bijvoorbeeld echt niet iemand die om 8.00 ’s ochtends in de sportschool gaat staan.
Kijk naar wat je echt leuk vindt. Mij werd aangeraden om e-gym te doen want dat was een goede combinatie tussen de krachttraining die ik wilde doen en mijn hypermobiliteit. Alleen ik vond dat echt niks aan. Dus ik heb dat besproken en heb toen dus oefeningen gekregen die ik zelf kan doen en sindsdien vind ik het zoveel leuker om te gaan.

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

– Dit blogartikel bevat geen gekregen producten, maar is wel onderdeel van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Lisa Heleen op 25 november 2021 om 14:51

  Leuk artikel! Ik sport al een tijdje niet meer, maar wil het wel weer gaan oppakken. Dit geeft motivatie, dank je wel 🙂

  • Liefslinne op 25 november 2021 om 21:16

   Aah super leuk om te lezen. You’ve tot this!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.