Apps en tools voor instagram

Deze apps en tools gebruik ik voor mijn Instagram | Lifestyle

Voor mijn stories, Instagram posts en teksten die ik deel op mijn Instagram gebruik ik verschillende apps en tools op mijn telefoon. Een vraag die veel gesteld wordt is welke apps ik nu precies gebruik en wat je er precies mee kan. Daarom deel ik vandaag de apps en tools die ik gebruik voor mijn Instagram. Wie weet zit er nog iets voor jou tussen!

 

Feed preview

Als ik een foto heel leuk vind plaats ik hem meestal gewoon. Ik ben echt niet iemand die alleen maar perfecte plaatjes wil laten zien maar een beetje afstemming in mijn feed vind ik altijd wel fijn. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat bijvoorbeeld de middelste kolom niet alleen maar uit mijn hoofd bestaat maar wordt afgewisseld met wat meer groenere en natuurlijke plaatjes. Hierbij kijk ik ook naar de kleuren die overheersen in de foto’s en zorg ik dat de kleuren mooi afwisselen. Om dit allemaal netjes te ordenen gebruik ik feed preview. In deze app kan ik foto’s inplannen en ook verschuiven om zo te zien hoe mijn feed er uiteindelijk uit komt te zien. 

 

Unfold

Soms wil ik meerdere foto’s en filmpjes in mijn stories kwijt of wil ik een witte rand om een foto of filmpje. Hiervoor gebruik ik de app Unfold. Je kan er verder nog veel meer mee en er zijn ook allemaal leuke ontwerpen, maar persoonlijk gebruik ik alleen de basics om hier en daar snel even wat toe te voegen. 

 

Camera Canon

Soms maken andere mensen een foto van mij, maar soms moet ik ook op een foto staan en is er niemand die een foto van mij kan maken en dan gebruik ik de Canon app. Deze koppel ik dan aan mijn camera en zo kan ik dan via mijn telefoon de camera bedienen. Ook kan ik gemakkelijk en snel een foto van mijn camera overzetten naar mijn telefoon wanneer ik bijvoorbeeld een foto heb gemaakt van een product of als er een leuk vakantiekiekje is gemaakt dat ik gelijk wil posten.

 

Lightroom en photoshop

Deze twee benoem ik even samen, omdat ik ze zelf gebruik op mijn laptop en het dus officieel geen apps zijn. Ze bestaan gelukkig wel als apps! Zelf vind ik dit niet fijn werken omdat ik het op de laptop gewend ben, maar ik heb wel eens gehad dat een foto onderbelicht was en ik geen laptop in de buurt had, dan gebruik ik wel de app versie van Lightroom of photoshop. De apps kunnen een beetje hetzelfde als je weet hoe het werkt, maar persoonlijk vind ik Lightroom fijner werken. Met photoshop snij ik meestal afbeeldingen bij of maak ik stories als de Follow Friday en de blogs die ik deel zijn ook gemaakt met Photoshop. 

 

Brandbassador

Voor verschillende samenwerkingen gebruik ik Brandbassador. Brandbassador is een bedrijf waarbij andere bedrijven weer aangesloten zijn zoals Desenio en Ideal of Sweden. Via die app kan je dus samenwerkingen regelen. Persoonlijk werk ik niet veel met de bedrijven samen uit deze app, omdat ze gewoon minder bij mij passen en ik het belangrijk vindt dat een bedrijf past bij mij als persoon om ook bij Liefs Linne te kunnen passen.

 

Notities

Meestal type ik een Insta post in Notities en hier bewaar ik dus ook al mijn ideeën in als ik iets uitgeschreven heb. Mijn telefoon heb ik eigenlijk altijd bij de hand en waar ik dus ook iets bedenk ik kan het snel even opschrijven. Als ik dan een post wil plaatsen kijk ik naar welke boodschap ik wil overbrengen en kijk ik of ik daar al iets voor heb geschreven. Zo niet? Dan doe ik dat en anders pak ik een stukje tekst en geef ik daar op dat moment mijn eigen draai aan. 

Ook heb ik in mijn notities allemaal hashtags opgeslagen om soms hierin te kunnen afwisselen. Als laatste heb ik hier ook ideeën staan voor content zoals bijvoorbeeld reels ideeën of een blogpost onderwerp.

 

Instagram opslaan functie

De meeste inspiratie doe ik op op Instagram zelf. Soms kom ik een post tegen die ik tof vind, de andere keer spreekt een foto mij heel erg aan en ga zo maar door. Ik heb ooit van Mira Ennen geleerd dat het altijd handig is om te kijken wat jou zelf aanspreekt om ook content te kunnen maken waarvan jij denkt dat het bij je account past. Zo heb ik verschillende mapjes onder opgeslagen staan met o.a. tekstjes, zelfvertrouwen, foto’s, samenwerkingen en kleding. Eigenlijk een soort Pinterest alleen dan op Instagram.

Dat waren ze! Er zijn een heleboel apps en tools die je kan gebruiken om je Instagram account nog handiger aan te pakken. Dus heb jij nog tips laat het hieronder weten en wie weet heb ik of hebben andere daar dan weer wat aan.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

1 reactie

  1. Daisy op 17 november 2020 om 14:54

    Een aantal apps die je noemt gebruik ik ook inderdaad.

    Brandbassador ben ik heel snel mee gekapt, past inderdaad ook niet bij me.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.