de Wet van Aantrekking.

Hoe in een paar maanden tijd mijn leven compleet veranderde – Gastblog #15 Merisa

Een sprong vijf jaar terug in de tijd… Mijn relatie van 8 jaar is onlangs uitgegaan en ik ben sinds kort verhuisd naar een vreemde stad. Ik heb nog nooit op mezelf gewoond en ik voel me down en eenzaam. Ik verdoof mijn gevoelens door veel uit te gaan en doordeweeks word ik geleefd. “Is dit het nou?” denk ik regelmatig.. “Hoe kom ik hier uit?” Ik voel geen plezier, laat staan geluk. Na mij weer een week ziek gemeld te hebben van werk, besluit ik op een dag dat dit niet langer zo door kan gaan. Een leven lang in deze ellende zie ik niet zitten. Het is tijd om in actie te komen! Ik duik achter de computer en zoek op woorden en zinnen als: persoonlijke ontwikkeling en negatieve gedachten stoppen in je hoofd. De komende dagen lees ik tientallen artikelen, waaronder veel artikelen met een spiritueel tintje, en lees ik allerlei boeken over zelfontwikkeling die inmiddels binnen zijn gekomen. Het was intens veel informatie, maar de boodschap die steeds weer terug leek te komen was: Jij creëert je eigen realiteit. – Jouw gedachten creëren jouw wereld. En dit kon allemaal met een natuurwet genaamd De Wet van Aantrekking.

 

Jij bent je gedachten niet, jij HEBT gedachten”

 

Volgens de Wet van Aantrekking krijg jij alles wat je uitzendt terug in je leven. Denk jij bijvoorbeeld alleen maar negatief? Dan zul je je constant bevinden in negatieve situaties. De Wet van Aantrekking gaat er namelijk uit dat alles in het Universum bestaat uit energie, ook je gedachten en woorden. Praat en denk jij alleen maar verschrikkelijk over het leven, dan zul jij alleen maar situaties aantrekken waarin dit bevestigd wordt. Je kunt het zien als een magneet.

Het leuke is, dat deze wet andersom ook werkt! Denk jij juist positief? Dan trek je meer positiviteit aan in je leven. En kun je zelfs door je mindset zo te focussen, je eigen droomleven creëren. Dit wordt ook wel Manifesteren genoemd.

Nou, was dat nou niet net waar ik naar op zoek was?! Ik wilde een leven creëren met meer plezier, meer geluk en meer positiviteit en liefde. De stappen die ik toen heb genomen, wil ik hier graag met je delen. Op deze manier kun jij ook gaan bouwen aan je droomleven, want vijf jaar geleden zag mijn wereldje er namelijk heel anders uit. Inmiddels ben ik een mindset coach en help ik  jou je blokkades te doorbreken en opnieuw verbinding te maken met jezelf, zodat jij je droomleven kunt gaan leven vol vrijheid en vertrouwen.

Tools die ik hierbij gebruik zijn: Human Design, de Wet van Aantrekking en hypnose. Binnen een zeer korte periode heb ik o.a. een nieuwe baan gemanifesteerd, loonsverhoging, een nieuwe relatie, geld en dit jaar een koophuis en zwangerschap. Een droomleven creëer je zelf en daar wil ik je graag bij helpen! De eerste stappen kan jij misschien al wel zetten met de volgende tips.

 

STAP 1

Wees je bewust van je gedachten en analyseer deze.

Wat spookt er op een dag allemaal door je hoofd? Zijn dit negatieve of positieve gedachten? Schrijf ze eens op en probeer er van een afstandje naar te kijken. Wat trek jij met deze gedachten aan in je realiteit? Trek je positieve of negatieve situaties aan?

Shift vervolgens je negatieve gedachten om naar positieve affirmaties of mantra’s. Bijvoorbeeld: Ik heb altijd pech >> Ik kies ervoor om te geloven dat ik ook gelukkig mag zijn.

 

STAP 2

Spreek het uit

Nu je weet dat alles volgens de Wet van Aantrekking bij je terugkomt en woorden en gedachten veel kracht bezitten, kun je daar gebruik van gaan maken!
In plaats van je te focussen op wat je NIET wilt in je leven, ga je je richten op wat je WEL wilt. Spreek eens hardop uit wat je grootste dromen zijn. Stuur je wensen het Universum in. Vind je dit lastig? Dan kun je bijvoorbeeld ook een brief schrijven.

 

STAP 3

Visualiseer
Doe je ogen nu dicht en stel je eens voor dat al je dromen zijn uitgekomen. Wat zie je? Wat voel je?

Bovenstaande stappen zijn de basisstappen van het manifestatie proces. Hiermee kom je al een heel eind! Je zult je beter voelen en hierdoor ook meer positiviteit aantrekken in je leven.

 

Wil je meer leren over manifesteren? Ik heb een heel online festival gewijd aan Manifestatie. Samen met 11 experts gaan we je alles leren over manifesteren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je je droomhuis, geld of de liefde van je leven kunt manifesteren. Ook kun je meedoen aan yogalessen voor meer zelfliefde en empowerment en deelnemen aan een hypnose sessie om je blokkades op te heffen. (+ nog veeeel meer)

Alle lezers van deze blog krijgen 20% korting op een festival ticket met de code: LINNE20

Je kunt een ticket aanschaffen t/m 29 november. Alle content van het festival blijft 3 weken online staan.

Ik hoop je daar graag te zien!

Meer info? www.merisag.com/manifest   of @ikbenmerisag

DISCLAIMER: Heb jij veel last van negatieve gedachten? Zoek dan altijd hulp! Je hoeft het niet alleen te doen.

Liefs, Merisa

www.merisag.com
@ikbenmerisag

 

– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur mij een DM op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.