Grace is green menstruatiebox

De menstruatieproducten van Grace is Green – Review

Een tijdje terug ontving ik een menstruatiebox van het bedrijf Grace is Green met allemaal menstruatieproducten die zij verkopen en die ik mocht gaan uitproberen. Dat is gelukt en vandaag neem ik jullie mee in mijn ervaringen met de producten!

 

Grace is Green

Grace is Green is een ecologische webshop voor baby’s, kinderen en volwassenen. Je kan er echt van alles vinden, maar alles wat je vindt op hun webshop is dus ook duurzaam! Ze bestaan al een tijdje maar groeien nog steeds omdat gelukkig ook steeds meer mensen duurzaam gaan leven en er steeds meer ecologische en duurzame producten ontwikkeld worden. Gelukkig worden alle producten op de website van tevoren grondig bekeken op het gebied van gezondheid en milieu, dus ze staan ook 100% achter alle producten die ze verkopen.

 

 

Grace is green menstruatieondergoed-1

Menstruatieondergoed van Grace is Green

Eerste indruk

De eerste indruk van het menstruatieondergoed was zeer positief. Ik had ook al wel eens ander menstruatieondergoed uitgeprobeerd en ik wist wat ik daar niet fijn aan vond en deze hadden dat niet. Daarnaast zien ze er echt heel mooi uit en zo zie je maar, menstruatieproducten kunnen ook sexy zijn.

 

Mijn ervaringen

Ook het gebruik van het ondergoed vond ik echt heel fijn. Ik geef toe ik had eerst de verkeerde maten. Dus moesten de onderbroeken retour (ik had ze alleen over mijn ondergoed aangehad). Het was in het begin dus even zoeken. Maar daarna had ik de juiste maten en de onderbroeken zaten echt heel mooi aangesloten en bij de cheeky pants feeling comfy had ik zelfs niet het idee dat ik een menstruatieonderbroek aan had.

De cheeky pants feeling pretty heb ik ook uitgeprobeerd. Deze vond ik zelf wat minder zitten, maar dat komt ook omdat ik high waisted onderbroeken tijdens mijn menstruatie gewoon heel fijn vind zitten.
Ik heb beide gedragen en daarna in koud water afgespoeld om ze vervolgens in de wasmachine te doen. Ook dit ging heel goed! Ik had gehoopt ze de volgende dag weer aan te kunnen, maar houd er wel rekening mee dat het drogen wat langer duurt.

 

 

 

Wasbare inlegkruisjes van Grace is Green

Eerste indruk

Menstruatieondergoed en menstruatiecups had ik al wel eens uitgeprobeerd, maar wasbare inlegkruisjes nog nooit dus daar was ik ook ontzettend nieuwsgierig naar. Ik heb bewust gekozen voor de zwarte kleur omdat ik dit zelf fijner vind. In de webshop hebben ze ook witte wasbare inlegkruisjes. Mijn eerste indruk was heel positief. Ze zien er netjes uit en het voordeel is dat ze een drukknoopje hebben. Ik dacht even dat dat helemaal niet lekker zou zitten, maar iemand van Grace is Green wist mij gelukkig al te vertellen dat je die niet voelt (en een tipje van de sluier, dat is ook zo ;)).

 

Mijn ervaringen

Ik vond de wasbare inlegkruisjes precies zoals ik ze mij had voorgesteld handig in gebruik omdat je ze dus kan vastklikken. Daardoor bleven ze goed liggen. Ze zijn perfect om te gebruiken als je dus een menstruatiecup in hebt en zeker wil zijn dat je veilig zit of als je in de laatste dagen van je menstruatie zit. Met de zwarte kleur was ik ook heel blij want nadat ik ze had gewassen zagen ze er zo goed als nieuw uit. Misschien dat dat met de witte ook zo is, maar zelf vond ik dat wel super fijn.

 

 

Grace is green menstruatiecups

Menstruatiecups van Grace is Green

Eerste indruk

Ik weet nog dat ik de menstruatiecups uit de verpakking haalde en mij echt verbaasde over de grootte van de menstruatiecups, want ze waren dus heel klein! Of in ieder geval vergeleken met de menstruatiecups die ik gebruikte. De kleuren waren ook hetgeen wat mij direct opviel. Ik vind het namelijk hele verzorgde en mooie kleuren, maar dat verschilt natuurlijk ook weer een beetje per persoon. Je zou ze haast zo naast de andere producten op de badkamer zetten.

 

Mijn ervaringen

Zelf vond ik de kleine menstruatiecup niet zo heel fijn. Ik had het idee dat hij er zo uit kon vallen als er ook maar iets vloeistof in zou zitten. Dat was gelukkig niet het geval, maar ik merk dat ik mijzelf dan comfortabeler voel bij de iets grotere maten. Je voelt ze toch niet zitten als je ze in hebt, dus ik denk dat het dan gewoon kijken is bij welke maat jij je fijner voelt. Het voordeel is dat je gemakkelijk bij Grace is Green meerdere menstruatiecups kan bestellen. En twijfel je over iets dan kan je ook altijd even contact opnemen met Grace is Green en dan denken ze met je mee.

 

 

Grace is green menstruatie wegwerpproducten

Wegwerpmaandverband, -inlegkruisjes en -tampons van Grace is Green

Eerste indruk

De wegwerpmaandverband, -inlegkruisjes en -tampons waren van het merk Ginger. Wat ik zelf heel leuk vond was dat ze ook echt proefsetjes hadden. Dus een klein doosje waar een maandverband, twee inlegkruisjes en een tampon in zat. Daarnaast ontving ik ook wat losse

maandverbandjes, waaronder die voor de nacht, om uit te proberen. Ze zagen er vond ik luxe uit. Maar verder waren ze niet heel anders dan de producten die ik al kende en vroeger kocht bij de Kruidvat.

 

Mijn ervaringen

Over het maandverband heb ik eigenlijk niks bijzonders te zeggen. Ik vond het niet zo heel bijzonder. Het was goed te gebruiken en niet heel anders dan Libresse of Always, behalve dat deze een stuk duurzamer zijn. Ik denk dat ik deze echt nog wel eens ga gebruiken als een menstruatiecup, wasbare inlegkruisjes of menstruatieondergoed even niet zo goed uitkomt.

De inlegkruisjes waren ook niet zo heel anders dan de dunne inlegkruisjes die je ook in de winkel hebt. Zelf vind ik deze altijd wat minder omdat deze altijd gaan schuiven in mijn onderbroek en dan vervolgens ergens aan de zijkant zitten zonder enige functie. De tampon zat prima en daar was voor mijn doen niet zo heel veel bijzonders aan. Ik zelf zal deze producten niet zo heel snel weer gebruiken, omdat ik dan een menstruatiecup gewoon fijner vind. Maar gebruik je liever geen menstruatiecup dan kan ik de tampons wel heel erg aanraden.

 

Conclusie

Zoals je kan lezen waren mijn indrukken en ervaringen met alle vier de producten heel erg wisselend. Zo ben ik over het ene product heel erg te spreken en over de andere minder. Ik denk dat dit ook heel erg te maken heeft met wat jij fijn vindt om te gebruiken. Ik was bijvoorbeeld zelf al niet van de smalle inlegkruisjes en wel van de menstruatiecups. Dus dat verklaart ook al een beetje waarom ik het een niks vond en het andere juist heel fijn, ook al waren mijn eerste indrukken juist het tegenovergestelde.

Met menstruatieproducten is het altijd van belang om te kijken wat jij fijn vindt en wat voor jou werkt. Soms is het een beetje zoeken, maar als je eenmaal gevonden hebt wat jij fijn vindt dan is het die zoektocht zeker waard!

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

  • Dit artikel bevat gekregen producten, maar is geen gesponsord artikel.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.