De geluksroute

De geluksroute van Anne de Jong – Boek review

Relaties, bij het woord alleen al denken we vaak gelijk aan een partner. Maar je hebt ook een relatie met je moeder, beste vriendin en die ene collega van werk. Het zijn allemaal andere type relaties, maar wel allemaal relaties. Als jong kind ben je nog heel puur en vind je vaak alles en iedereen leuk. Naarmate je leven vordert word je steeds meer gevormd. Je gaat bepaalde type mensen niet leuk vinden en je gaat ook bepaald gedrag in een relatie niet leuk vinden. Dit allemaal kan soms veel gedoe opleveren. Want misschien ben je heel blij met de vriendschap die je hebt, maar hebben jullie telkens om hetzelfde ruzie. Het boek de geluksroute gaat in op deze patronen.

 

De geluksroute

In de geluksroute gaat Anne in op verschillende situatie’s die zich eigenlijk bij iedereen voordoen gedurende een relatie. Situaties waardoor er ruzie zou kunnen ontstaan en uiteindelijk een relatie ook stuk zou kunnen lopen. Ze neemt je aan de hand mee en legt je uit hoe de situaties ontstaan, wat er nou eigenlijk echt gebeurt en dus ook hoe je dit anders zou kunnen aanpakken.
Nu klinkt het een beetje als een saai boek, maar geloof mij dat is het niet.

 

Dit vind ik van het boek ‘De geluksroute’

Gedurende het lezen van ‘De geluksroute’ ging ik door verschillende fases heen denk ik. Van ‘Oh, dit herken ik!’ tot ‘Wat moet ik hiermee?’ Het was dan ook een boek dat ik regelmatig oppakte, maar dan toch niet echt ging lezen omdat ik niet altijd wist wat ik ermee moest. Er waren hoofdstukken waar ik heel veel mee kon zoals de eerste paar en vervolgens kwamen er hoofdstukken waar ik voor mijn idee niks mee kon. Nu is het ook wel logisch want ze gaan op vijf situaties in, waarschijnlijk herken je je er in twee. Ik heb ze allemaal gelezen, maar achteraf was het niet per se nodig. Nu waren er wel situaties waarin in mijzelf niet herkende maar wel mijn vriend in herkende en hem zo toch beter leerde begrijpen.

 

Dit leerde ik uit het boek

Ik heb veel meegemaakt, over veel van deze dingen deel ik het een en ander op mijn blog, maar er zijn ook dingen die ik hier niet deel. Door alles wat ik heb meegemaakt heb ik last gehad van verlatingsangst en reageer ik hier en daar veel te koel of juist veel te heftig op een situatie. Zo ontstaan dan ook eigenlijk de ruzies tussen mij en mijn vriend. Ik geef geen kick of ik reageer heel heftig op een situatie die niet veel voorstelde. Uit het boek ben ik mijzelf in dat opzicht beter gaan leren begrijpen.

Er zijn zelfs tools die ik heb ingezet. Er zijn dus zeker ook handvatten die ik uit het boek heb kunnen gebruiken. Maar al met al maakte het voor mij vooral inzichtelijker wat er nu precies gebeurt bij een ruzie tussen mijn vriend en mij, maar ook bij een ruzie tussen bijvoorbeeld mij en mijn zus. Ik denk dat de tijd moet uitwijzen of ik ook echt gelukkiger ben in de relaties die ik heb.

 

Waardering: 7,5
De geluksroute
Geschreven door Anne de Jong
Maven Publishing / 2020 / ISBN 9789492493958
Hier vind je het boek!  Veel leesplezier.

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

– Dit blogartikel bevat gekregen producten, maar is geen onderdeel van een betaalde samenwerking.
– Het boek heb ik ontvangen van Verras je lief. Een leuke webshop met cadeaus voor vrouwen. Van toffe boeken tot interieurspullen en sieraden. Op de website heb je zelfs een categorie die je kan aanklikken die ‘geen idee…’ heet. Hier zitten allemaal leuke cadeaus tussen die bijna altijd passen.
Bestel je iets dan pakken ze het zoals hierboven op de foto te zien is super leuk in. Je kan dus eventueel ook iets bestellen en het gelijk laten opsturen naar een vriendin, collega of naar je zus die helemaal aan de andere kant van het land woont.

Verras je lief

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.