Hello 2020

Bye 2019, hello 2020 – Happy new year

Begin 2019 schreef ik een brief aan mijzelf. En nu ik daar anno december 2019 op terug kijk, sta ik eigenlijk met mijn mond vol tanden. Het was een heel bijzonder jaar. Ik werd met de dag volwassener, maakte soms een misstap en ging vervolgens met volle moed weer verder. Ik besloot mijn blog weer opnieuw te gaan gebruiken en ik vond het plezier in artikelen schrijven terug. Mijn gezondheid was stabieler dan ik kon wensen twee jaar geleden. Voordat we vanavond proosten op een nieuw jaar, besloot ik terug te kijken op de drie “categorieën” die wij anderen altijd wensen met oud en nieuw, gezondheid, geluk en liefde, en hoe ik in die drie categorieën veranderd ben. Voor nu alvast goodbye 2019, hello 2020.

 

Gezondheid 

Waar ik een jarenlang elke dag antibiotica slikte, lukte het mij dit jaar maar drie kuren nodig te hebben. Dit is voor mij met mijn afweerstoornis een hele stap. Ook op andere gebieden ging ik voorruit. Ik ben een aantal kilo’s aangekomen. Kreeg verschillende goede uitslagen en ook een aantal slechte uitslagen. Ze horen erbij. Verwerken, doorgaan en eraan werken. Zo kreeg ik te horen dat mijn botten nog altijd zwakker worden en ik inmiddels een botdichtheid heb van -2. Maar zoals ik al zei kreeg ik ook goed nieuws. Er werd een gezin in Nederland gevonden met dezelfde gen-afwijking en er kon onderzoek gedaan worden. Iets wat voor mij heel bijzonder was, omdat ik in 2016 te horen kreeg dat er op dat moment maar 5 gezinnen over heel de wereld bekend waren met dezelfde genafwijking en symptomen.

 

Liefde

Op liefdes gebied zelf is er weinig veranderd. Dit jaar mochten Timon en ik vieren dat wij drie jaar samen zijn. Maar bij liefde denk ik ook aan zelfliefde en liefde die ik van andere mensen heb gekregen dan mijn partner. Voorheen had ik veel last van verlatingsangst en wilde ik altijd maar andere pleasen. Ik kan wel zeggen dat 2019 het jaar is dat ik leerde grenzen aangeven. Verlatingsangst zette ik aan de kant en ik begon echt meer voor mijzelf te kiezen. Dit jaar heb ik ontzettend veel geleerd op werkgebied, maar ook hoe ik een stukje liever voor mijzelf kan zijn. Hoe ik mijzelf niet hoef te vergelijken met anderen en dat emoties er mogen zijn.

Ik heb genoten van mijn ouders, zus, vrienden en nog veel meer familie. Er zijn mooie uitjes gedaan. Zo ben ik met vrienden een dagje weg geweest. Zie ik mijn twee beste vriendinnen elke week en weet ik wie ik dag en nacht kan bellen als er iets is.

 

Geluk

Geluk is iets wat je zelf kan creëren heb ik het afgelopen jaar geleerd. Je kan mij alles denken ‘ja, maar…’ of het voor lief nemen. De ups en downs die je ervaart zorgen ervoor dat de ups een gelukkig gevoel geven. Doordat ik op persoonlijk, maar ook vakgebied veel ontwikkeling heb gemaakt. Merk ik dat ik denk ik toch echt wel gelukkig ben met wat ik heb bereikt, wat ik heb en wie ik ben.  Afgelopen jaar nam ik mijn propedeuse in ontvangst, ging meer ontdekken door een minor te volgen en begon met het opzetten van een onderneming. De ups en downs die elk jaar heeft horen erbij, maar ik kan wel echt zeggen, ik heb goed gebruik gemaakt van de 365 dagen die het jaar heeft en de 24 uur die elke dag heeft. Ik mag trots zijn wat ik heb bereikt in die 8760 uur.

 

Voor nu wil ik je bedanken dat je het einde van dit artikel hebt gehaald ;). Weet dat je trots op jezelf mag zijn en ik ben wel benieuwd! Hoe zou jij jouw 2019 omschrijven?

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

14 reacties

 1. Mitchel op 7 januari 2020 om 19:04

  Volgens mij heb jij een redelijk jaar gehad. Goed dat je ook kunt genieten van de liefde die familie en vrienden je geven. Daar word ik erg gelukkig van 🙂

 2. Rory op 3 januari 2020 om 15:49

  Wat heb je dit mooi opgeschreven en – nog belangrijker – wat een mooie bevindingen. Kwetsbaar, eerlijk en oprecht. Dat zijn de woorden die in mij opkomen als ik je artikel lees. Krachtig. Is ook wat in mij opkomt. 2019 was voor mij een ingewikkeld jaar na het moeilijkste jaar (2018. Het jaar waarin mijn moeder onverwachts overleed), maar er zijn zeker ook mooie momenten geweest. Het is zoals het is. Dat is eigenlijk wat ik meeneem 2020 in. Ervaren, doorleven en erkennen van dat wat er is.

 3. Cynthia op 2 januari 2020 om 22:03

  Wat mooi dat je dit jaar hebt geleerd om goed voor jezelf op te komen. Een belangrijk iets om te kunnen!

 4. Daisy op 2 januari 2020 om 21:28

  Hier hadden we een goed 2019, met wat mindere momenten.. Maar die heeft iedereen wel..

  Fijn dat je zo goed terug kan kijken op afgelopen jaar! Op naar een goed 2020 voor jou en je vriend 🙂

  • Liefslinne op 3 januari 2020 om 15:08

   Herkenbaar! Op naar een mooi 2020

 5. nicole op 2 januari 2020 om 14:38

  Ik vond het een wat rommelig jaar. Ik ben benieuwd wat 2020 gaat brengen.

 6. Amina op 2 januari 2020 om 12:59

  Wat fijn dat 2019 over het algemeen zo goed is gegaan. En mag ik je complimenteren dat je ondanks je gezondheidsproblemen je P hebt gehaald! Een enorme prestatie! Een fantastisch 2020 voor jullie gewenst xxx

  • Liefslinne op 2 januari 2020 om 15:01

   Ah dankjewel!!

  • Liefslinne op 2 januari 2020 om 15:01

   Jullie ook!

 7. Melanie op 2 januari 2020 om 10:26

  Wat fijn dat je zo goed terug kunt kijken op 2019 🙂 Ik hoop dat je gezondheid in 2020 ook beter is dan je verwacht.

 8. Ann op 2 januari 2020 om 08:59

  Wat een bijzonder mooie terugblik. Eerlijk en open. Ik wens je het allerbeste voor 2020.

 9. Sanne op 1 januari 2020 om 23:21

  Wees trots op wat je bereikt hebt en dat 2020 een top jaar mag worden. 2019 was niet zo leuk voor mij.

 10. Henk op 1 januari 2020 om 17:45

  2019 was eigenlijk een redelijk standaard jaar. Geen grote hoogte- of dieptepunten. Ook weleens een keer lekker

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.