Skip to content

By Summer, Hello Autumn!

By summer, Hello Autumn

Langzaam vallen de bladeren weer van de bomen en wordt het buiten weer kouder. Het is officieel herfst ondanks dat we er nog weinig van merken, zo liep ik gisteren nog door de stad zonder jas. En toch denk ik dat de zomer nu echt is afgelopen, hooguit misschien hier en daar nog een paar zonnige dagen, maar in Nederland weet je het maar nooit. Echt kouder wordt het nog niet, maar als je goed kijkt zie je hier en daar al verkleurde bladeren op de grond liggen. En dat is wat de herfst en de Lente vind ik zo mooi maakt, je ziet de natuur echt veranderen door het seizoen heen. En daarom deel ik vandaag nog 10 redenen waarom het heerlijk is dat het weer herfst word.

Thee!!  In de zomer heb ik er weleens zin in, maar dan neem ik het toch niet, omdat het weer er niet echt naar is. Heb je het zelf al warm ga je warme thee drinken, niks voor mij, geef mij op z’n moment maar gewoon een glas koud water.

Thee drinken

Lekker warm in je bed kruipen. Zomers is het te warm om onder de dekens te liggen, maar ik moet iets over mij heen hebben. Daarom slaap ik zomers vaak onder alleen een hoeslaken, maar nu de dagen weer korter worden en het buiten kouder wordt, vind ik het heerlijk om in bed te kruipen ’s avonds met een warme kruik en een boek. En nog een voordeel in de herfst heb je geen last van muggen!

Oversized truien! Heerlijk ’s avonds op de bank kruipen met een veel te grote trui aan waar je je lekker in kan verstoppen.

Sjaals Ik vind sjaals gewoon heel fijn om, om te hebben en ze zijn lekker warm. In de zomer is het daar natuurlijk veel te warm voor, maar mij zie je nu al ’s ochtends fietsen met een lekkere warme sjaal om.

Stamppot!! Een van mijn lievelingsrecepten is boerenkool en ik kan dan ook niet wachten om binnenkort weer allemaal lekkere verschillende stampotten te eten.

De kleuren! Langzaam verkleuren alle bladeren naar van groen naar rood, geel of bruin. Een prachtig beeld om te zien en ook heel leuk om mooie foto’s van te maken.

herfst

Frisse lucht Als je het raam open zet komt er echt koud en frisse lucht naar binnen en geen benauwde warme lucht zoals in de zomer.

Geurkaarsen Je kunt geurkaarsen weer branden, wat zonde is om te doen in de zomer, want dan kun je lekker tot laat in de avond buiten zitten.

Lekker lang in bed blijven liggen ’s morgens is het een stuk kouder en dan is er niks fijner dan nog even lekker warm in je bed blijven liggen en rustig wakker worden. En als je in het weekend wakker word, kun je nog even lekker in bed een serie kijken, zonder dat je gelijk naar buiten “moet” om te genieten van het mooie zomer weer. In de herfst regent het vaak toch buiten, een extra goed excuus om lekker binnen te blijven.

Feestdagen Herfst betekend ook dat de feestdagen weer dichterbij komen, super fijn want ik ben gek op kerst en alle andere feestdagen, iedereen is samen en heeft plezier.

feestdagen

Wat vind jij leuk aan de herfst? Laat het mij weten!

Liefs Linne ♥

Laat een reactie achter

Scroll To Top