Bijverdienen als student

Bijverdienen als student? Met deze tips verdien je wat geld naast het studeren

Wanneer je studeert is het soms wel fijn om ook wat te verdienen om te kunnen gaan sparen of om alle kosten een beetje te kunnen betalen en niet volop te hoeven lenen. Ik ben zelf student en heb eigenlijk altijd naast het studeren wel gewerkt. Ik paste vooral op, maar er is genoeg dat je kan doen om als student bij te verdienen dus in deze blog geef ik je een aantal tips over hoe je als student iets kan bijverdienen naast je studie. 

 

Beleggen

Naast het oppassen is dit ook iets wat ik ben gaan doen. En tegenwoordig zijn er heel veel manieren van beleggen. Zo kun je beleggen in aandelen of crypto, maar er zijn ook nog simpelere mogelijkheden zoals de grip-app waarmee je niet eens hoeft na te denken waar je nou precies je geld in stopt. Uiteraard is het wel belangrijk om te gaan beleggen met geld wat je kan missen, want het kan zijn dat je een deel van je inleg verliest. 

 

Bijles geven

Afhankelijk van welke studie je doet kan het zijn dat je ook bijles kan geven. Je kan op Facebook een oproepje delen, maar gelukkig zijn er ook heel veel websites waar je je kan aanmelden en dan worden er leerlingen aan jou gekoppeld. Extra handig wat dat scheelt jou weer werk voor het verzamelen van leerlingen en je kan toch lekker verdienen per uur.

 

Een bijbaan nemen

Er is heel veel mogelijk bij het nemen van een bijbaan, maar wanneer je studeert wil je eigenlijk liever niet in een supermarkt gaan werken. Dat is meestal toch echt iets voor middelbare scholieren. Gelukkig is er met een bijbaan heel veel mogelijk. Zo bestaat er studenten uitzendbureau Recruit a Student, hier kan je studentenwerk vinden dat ook nog eens past bij het niveau van je studie. Zo kan je dus bijvoorbeeld als HBO-er en/of als universitair student aan de slag met iets wat ook echt uitdagend is en niet een simpel bijbaantje is. Je kan echt al starten met carrière maken en dat is natuurlijk super fijn voor als je over één, twee, of misschien wel drie of vier jaar klaar bent met studeren!

 

Oppassen

Ik heb hem al even genoemd maar zelf deed ik heel veel aan oppassen. Hiervoor heb je net als met het bijles geven de mogelijkheid om bijvoorbeeld ergens een oproep te plaatsen, maar er zijn ook verschillende platformen waar je je kan aanmelden en waar je dan gekoppeld wordt aan een gezin. Persoonlijk vond ik het plaatsen van een oproep fijner. Zo heb je zelf meer invloed op de mensen waarop je reageert en heb je zelf de regie in handen om bijvoorbeeld eerst een kennismakingsgesprek te doen.

 

Ondernemen

Stel je studeert net als ik Communicatie & Multimedia Design dan leer je vroeg in de studie al het een en ander over ondernemen. Daarnaast word je breed opgeleid en kan je mensen met heel veel verschillende dingen helpen, zoals bijvoorbeeld het maken van een CV.

Nu zijn er heel wat studies waar je zo breed wordt opgeleid en waarbij eventueel ondernemen ook langs komt. Het is daarom ook een mogelijkheid om binnen je studie al te gaan ondernemen met hetgeen waar je voor studeert! 

 

Ouderen helpen

Vele ouderen zijn alleen en daarom zijn er organisaties die studenten koppelen aan ouderen om zo samen leuke dingen te doen. Jij verdient er iets aan in sommige gevallen en de ouderen zijn minder eenzaam. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar vind het een ontzettend mooi initiatief en ik denk dat je er zeker als student iets aan hebt!

 

Op festivals werken

Door Corona waren er bijna geen festivals meer, maar ze komen er weer aan en aangezien er altijd heel veel man voor een hele korte periode nodig is om een festival te organiseren, worden er regelmatig mensen gevraagd die misschien munten willen verkopen, drinken in willen schenken of andere taken die er moeten gebeuren om een festival draaiende te laten houden. Houd je wel van wat gezelligheid en wil je nergens aan vast zitten dan is dat misschien ook heel leuk om te doen in je weekenden en vakanties.

 

Enquêtes invullen

Als laatste wil ik enquêtes invullen toch nog even benoemen. Ik zelf heb dit wel eens gedaan rondom mijn ziekte, maar dit gaat dan echt via een organisatie vanuit het ziekenhuis. Maar ik weet dat er heel veel mogelijk is rondom het verdienen van geld aan het invullen van enquêtes. Let wel op dat je je er even in verdiept, want er wordt ook heel veel misbruik van gemaakt in de zin van: je vult een enquête in die echt 30 minuten duurt en je krijgt maar €2 per enquête. Dan is je uurloon alsnog maar €4…

Dat waren alle tips, ben jij nou student en verdien jij op een andere manier jouw geld? Laat het weten in de reacties hieronder en wie weet breng jij andere lezers op ideeën. 

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

  • Dit artikel bevat geen gekregen producten, maar is wel onderdeel van een samenwerking.

1 reactie

  1. 9Lives, Cats, Etc op 23 juni 2021 om 23:18

    Dit zijn wel heel interessant tips en zaken waar misschien niet direct aan gedacht worden. Was ik maar weer even student! Alhoewel je sommige zaken ook kan doen als je werkt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.