Begonnen met afstuderen

Begonnen met afstuderen – Mijn september 2021

De eerste blog sinds een tijdje die ik zelf weer schrijf en hier plaats. Dit heeft eigenlijk alles te maken met zoals de titel al zegt dat ik ben begonnen met afstuderen. De weekblogs werden steeds minder en ik kreeg het idee dat ze allemaal op elkaar begonnen te lijken. Namelijk studeren, iets leuks doen en bankhangen. De blog van de vakantie vond ik zo leuk om te schrijven dat ik mij bedacht ik ga maandblogs schrijven. Een stuk haalbaarder en ik denk ook leuker want ik kan je gewoon meenemen in een paar hoogtepunten (of dieptepunten) van de maand.

 

De maand september…

Kort samengevat merk ik toch elk jaar weer dat de maand september echt een maand is waarbij ik op de momenten zelf het idee heb dat de wereld aan mij voorbij raast. Dat ik super druk ben en een vakantie nodig heb, maar tegelijkertijd ook altijd heel erg geniet. En dat is dit jaar niet anders.
Ik ben begonnen met afstuderen en ondanks dat het eigenlijk wat veel uren zijn voor mijn lichaam heb ik mijn draai echt gevonden en vind ik voor het eerst sinds een hele lange tijd mijn opleiding weer leuk.

 

Begonnen met afstuderen

Kijk de deadlines daar mag je mij nu al voor opvegen, maar ik werk met plezier en zie niet elke keer zo op tegen een nieuwe week. De opdracht die ik doe vind ik heel leuk en de mensen die ik voor mijn opdracht spreek zijn wel echt wat ik in gedachte had twee jaar geleden toen ik besloot dat ik als Interaction Designer zou willen afstuderen in de zorg.

Op vrijdag heb ik vrij en daar ben ik ook wel heel erg blij mee. Want die dag heb ik ook echt nodig om even bij te komen en vervolgens ook te kunnen genieten van het weekend.

 

Sporten

Naast het afstuderen doe ik gelukkig nog meer. Het sporten staat wel echt op een lager pitje maar tot nu toe is het mij gelukt om elke week een keer te gaan. Mijn streven was twee keer per week maar het is mij elke week niet gelukt en elke keer was ik zo boos op mijzelf dat ik toch naar een keer per week ben gegaan en tegen mijzelf heb gezegd dat een tweede keer leuk is maar niet moet. Dat geeft gelukkig ook wel rust. Ik kan mijzelf ook wel blijven pushen, maar dat heeft ook niet altijd zin. In dit geval levert het mij alleen maar een gevecht met mijzelf op.

 

Er gebeurd veel

Zoals ik al zei heb ik wel echt het idee dat de wereld doorraast en het druk druk druk is. Dat komt ook doordat er sinds het beginnen met afstuderen, wat nu al vijf weken is, nog niet één week is geweest dat het een ‘normale’ week was. Dan heb ik het over 4 dagen werken, een dagje rustig aan en een relaxed weekend waarin niks moet. Een familielid van Timon overleed. Timon heeft nieuw werk. Ik had nog aardig wat medische afspraken staan en ik heb nog een aantal klussen gehad.

Momenteel werk ik nog maar met twee bedrijven samen waarvan er één ook een tijdelijke klus is. Dus dat heb ik wel echt geminimaliseerd. Daarnaast neem ik voor nu ook geen nieuwe klussen meer aan naast degene die ik al heb. Dit zijn langdurige klussen waar ik wekelijks/maandelijks voor bezig ben en die verder ook in mijn structuur zitten.

Maar al met al is het gewoon even landen.

 

Bridgerton boeken

Ik geniet wel echt van de weekenden. Zo heb ik een weekend gehad waarin ik twee bridgerton boeken uit heb gelezen. Ik las op een gegeven moment zo snel dat ik na boek drie even gestopt ben. Ik vermoed dat ik zometeen in de herfstvakantie de boeken weer ga oppakken. En thank god is de herfstvakantie al over twee weken!

Naast het lezen wat ik echt herontdekt heb voor mijn idee, zijn we ook naar Loods5 geweest waar ik hele leuke spullen kocht voor mijn kamer. Heb ik een zondag opgepast bij mijn oude oppaskindje en zijn we bij een fair geweest. De weekenden zijn ondanks alle drukte wel echt weekenden waarin uitgeslapen wordt en er voor het eerst sinds een lange tijd ook echt ontspannen word.

 

Structuur

In de coronatijd had ik niet echt het idee dat ik weekend had en leken alle dagen zo op elkaar. De structuur is gelukkig wel echt terug en daar ben ik super blij mee. Verder is het gewoon even wennen aan het hele idee denk ik en rolt alles ergens in oktober wel meer op zijn plek.

 

 

Liefs Linne ♥

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

4 reacties

 1. Yaika op 11 oktober 2021 om 14:40

  Heel veel succes met afstuderen. Bij mij was mijn afstudeerperiode vrij stressvol, maar zo te lezen gaat het bij jou helemaal goed komen! Ook fijn dat je op een fijne afstudeerplek zit, dat is heel belangrijk. En knap dat je het ook nog red om 1 keer per week te gaan sporten en je blog en je bedrijf bij te houden. Daar mag je echt trots op zijn!

  • Liefslinne op 11 oktober 2021 om 14:43

   Super lief! Dankjewell

 2. Charlotte op 10 oktober 2021 om 17:24

  Heel veel succes met afstuderen! September voelt voor mij ook altijd aan als een soort ‘wenmaand’, waarin je alles nog even moet uitvogelen. Een keer per week sporten is ook al hartstikke goed! En wat fijn dat je op vrijdag vrij bent. Loods5 vind ik ook zo’n leuke winkel voor gezellige spulletjes 🙂

  • Liefslinne op 10 oktober 2021 om 20:21

   Aaah dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.