Beginnen met ondernemen-3

Beginnen met ondernemen? Zo pakte Lidewij het aan – Gastblog #36 Lidewij

In deze gastblog interview ik Lidewij over avontuur om te gaan ondernemen als grafisch ontwerper. Hoe is ze begonnen, wat vind ze van het ondernemen en wat wil ze toekomstige en beginnende ondernemers meegeven? Lees snel verder!

 

Kan je misschien kort even vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Lidewij, een spontane meid die haar dromen achterna is gegaan als grafisch vormgever. En nu jou en jouw bedrijf een beetje liefde wil geven zodat ook jij jouw droomklanten aantrekt!
In mijn vrije tijd kan je me zien dansen door de woonkamer, kan je mij zien zitten in de zon, lees ik graag chefs romans die zich eeuwen geleden afspeelden en doe ik pogingen om mijn planten levend te houden.

 

Kan je meer vertellen over je bedrijf en hoe je bent begonnen met ondernemen?

Ik ben eigenlijk mijn bedrijf begonnen met het ontwerpen van duurzame trouw- en geboortekaartjes. Al snel merkte ik dat de markt voor kaartjes echt enorm groot was. Ik ben veel onderzoek gaan doen naar hoe ik mezelf kon onderscheiden van de rest. Want hoe zet je je als een uniek bedrijf neer op een markt vol andere ondernemers en bedrijven? Waarom zou iemand bij jou moeten komen? Hoe val je op en misschien nog wel belangrijker hoe spreek je de juiste doelgroep aan? Ik zocht het allemaal uit. Na tientallen boeken, cursussen & veel vallen en opstaan werd ik een echte expert in branding.
Dit pikte andere ondernemers op en ze vroegen of ik hun ook kon helpen. Ik besloot het roer om te gooien. Sinds dit jaar ligt mijn bedrijfsfocus alleen nog maar bij ondernemers en hun huisstijl/branding. Ik vind het geweldig om zo iedereen te mogen helpen!

 

Wat zijn je tips voor elke beginnende ondernemer?

Gewoon beginnen! Ga online, vertel de wereld wie je bent en wat je doet. Ga niet wachten totdat dingen perfect zijn want je zult toch 1000 keer je gedachten veranderen. En zodra je een potje hebt; investeer in een goeie huisstijl en website. Hierdoor zullen klanten daadwerkelijk ook echt JA tegen je zeggen.

 

Wat waren valkuilen van jou toen je net begin net ondernemen?

Ik wilde alles perfect hebben, maar dat gaat helemaal niet. Elk woordje moest goed zijn en overal was minstens 10x over nagedacht voordat het online kwam of voordat ik er iets mee deed. Onwijs zonde van mijn tijd want ik had al lang online kunnen gaan en contacten kunnen leggen, maar ik was te perfectionistisch. Dat heb ik nu meer losgelaten.

 

Welke dingen moet je zeker niet vergeten als je een onderneming wilt starten?

Branding is key! Wees consistent met je merk. Kies de juiste kleuren die bij jou maar ook bij jouw ideale klant passen. Maak goeie foto’s van jezelf en post deze regelmatig. Mensen willen zien wie er achter het bedrijf zitten. Wees dus ook persoonlijk dan maak je jouw bedrijf ‘one of kind’, want jij bent 100% uniek!
Ga niet mensen na-apen maar probeer echt je eigen stempel op dingen te drukken. Op deze manier maak je het voor jezelf leuker en zet je echt al grote stappen als het gaat om het krijgen van klanten.

 

Wat zou je zeggen tegen een andere ondernemer?

Een eigen bedrijf hebben is pittig, maar het is het echt enorm waard! Sommige dagen heb ik eerst totale paniek omdat iets anders loopt dan ik had gedacht. Om aan het eind van de dag met een biertje in mijn hand en een enorme lach op mijn gezicht een project aan af te ronden. Wetend dat ik dat het een enorm succes is geweest.
Daarnaast ontmoet ik echt zoveel leuke mensen door mijn bedrijf. Zoek dus ook vooral andere ondernemers op!
En weet je echt niet waar je moet beginnen maar heb je echt een vet idee? Stuur mij een berichtje; dan kunnen we samen brainstormen ;).

 

Liefs,
Lidewij
Beetje liefde

 

 

 

– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur mij een DM op Instagram.

2 reacties

  1. Yaika op 11 juli 2021 om 16:16

    Super leuk artikel! Heel leuk om iemand anders zijn journey te lezen.

  2. Dio op 30 juni 2021 om 09:18

    Aah wat super leuk om te lezen! Ik ken haar niet, maar het is altijd tof om te lezen hoe anderen het aanpakken om daar van te leren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.