Appartement goedkoop inrichten tips

Hoe wij ons kleine appartement goedkoop konden inrichten + Hometour én tips

Bijna een jaar geleden zijn Timon en ik gaan samenwonen. Destijds waren we allebei nog student en was er dus weinig budget voor het inrichten van ons appartement, we wilden dit dus zo goedkoop mogelijk doen. Toch hebben we er een gezellige en knusse plek van weten te maken. Onze woning is een benedenwoning van 45 vierkante meter. Onze woning valt daarom een beetje in tussen een studio van vaak gemiddeld 40m2 en een appartement van vaak 50m2. Voor het gemak noem ik het in dit artikel even een appartement. We hebben er een hele leuke, functionele en knusse woning van gemaakt. In dit artikel lees je alle tips.

 

Kosten die komen kijken bij het inrichten van een nieuwe woning

Bij het inrichten van een huis komen kosten kijken, helaas is het inrichten van een huis zonder geld lastig, maar je kan het wel heel low budget inrichten. Bepaalde dingen zijn meer van belang dan andere dingen. Zo is het belangrijk om een goede basis te hebben, zoals een goede vloer en een basis kleur op de muren. (Tips over hoe je jouw appartement zo goedkoop mogelijk kan inrichten lees je hieronder in de alinea.) Iets waar je dan weer op kan besparen is het interieur.

Heel veel meubels zijn fijn, maar niet perse nodig in het begin als geld een grote rol speelt. Zo hebben wij gratis spullen opgehaald (via onder andere marktplaats) en hebben we deze vervangen voor iets wat meer bij ons paste maar wat wel geld kostte op het moment dat we het hadden. Zo hebben we er stapje voor stapje ons plekje van gemaakt zonder dat we al het geld vanaf het begin nodig hadden.

 

Hoe wij ons kleine appartement goedkoop konden inrichten

Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten waardoor je het inrichten van je appartement zo goedkoop mogelijk kan houden, zo helpt het om op de volgende punten te letten:

 

Vraag familie en vrienden of ze nog spullen hebben die ze niet meer gebruiken

Heel vaak hebben ze nog spullen die op zolder staan te verstoffen in een doos die nog naar de kringloop moest of spullen die apart zijn gezet want wie weet komen ze ooit nog wel van pas. Zo hebben wij heel veel spullen gekregen of geleend in het begin. Mensen hebben vaak meer spullen dan je denkt en je weet het pas als je er naar vraagt. Daarnaast vinden de meesten het ook fijn om iets voor je te kunnen betekenen.

 

Zoek marktplaats en kringloopwinkels goed af

Vinted is eventueel ook een optie, maar dat gebruik ik bijna alleen voor kleding en heel soms voor boeken. Wij hebben op marktplaats dingen gevonden waar je u tegen zegt. Zo hebben wij een deel van de paxkast bij iemand gratis op mogen halen. En hebben wij bijvoorbeeld ook onze tv kast kunnen scoren voor een prikkie.

 

Ga bij dure keuzes meerdere bouwwinkels af en vraag daarnaast ook of familie en vrienden tips hebben

Dit hebben wij gedaan bij het kiezen van de vloer en de verf en uiteindelijk zijn we ook voor een vloer gegaan die familie ook al had, we mooi vonden en ook nog eens goedkoop was en dat terwijl we het bij een winkel kochten waar wij zelf eigenlijk nooit naartoe gingen.

 

Koop verf altijd in de aanbieding. Er is altijd wel een merk dat is afgeprijsd

Wij kozen een kleur uit van Histor, maar die was op dat moment niet in de aanbieding en dus mengden we de Gamma verf in dezelfde kleur, zolang je de kleur er nog niet op hebt zitten zie je het verschil niet.

 

Maak van de Action en de Zeeman je beste vriend

Er zijn in beide winkels een hoop spullen te vinden, maar er zitten dan ook goede spullen tussen. Zo scoorden wij bij de Zeeman het meeste textiel van handdoeken tot theedoeken en ook de onderlakens scoorden we daar. Bij de Action kochten we onze wasmanden, het wasrek, maar ook kleine dingen als opbergbakjes voor in de voorraadkast.

 

Kijk of familie en vrienden willen helpen met klussen/spullen ophalen/opknappen

Om je heen zal iedereen ergens goed in zijn en zo waren er gelukkig heel veel mensen die ons ergens mee konden helpen. Zo kregen we hulp bij het schilderen, boren, installeren van de wasmachine en het aanpakken van de tuin. Dingen waar we anders iemand voor hadden moeten laten komen of waar we vele malen langer over hadden gedaan met twee paar handen.

 

Klein appartement inrichten, tips om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken

In het begin liepen we best wel tegen het probleem aan dat we alles wilden opbergen maar voor ons idee veel te weinig ruimte hadden. Maar er zijn best veel dingen die je kan doen om een klein appartement, studio of misschien wel een studentenkamer zo praktisch mogelijk in te richten. Zo hebben wij gekozen voor een lange wand met kasten op de slaapkamer. Het voelde eerst heel vol, maar nu zijn we er zo blij mee want er past heel veel in. We hebben in onze kledingkasten dan ook niet alleen kleding liggen. Andere tips om meer ruimte te creëren, maar toch je spullen kwijt te kunnen zijn;

Een goede voorraadkast waardoor je alles op één plek hebt liggen, wij hebben het geluk dat wij in de hal een inbouwkast hebben zitten waar veel in past.

Boxen of lades onder het bed. Bij de IKEA heb je al boxen vanaf 10 cm hoog.
Wees creatief en gebruik kasten waar kan. Wij hebben in de tv kast vanalles liggen en gebruiken het niet alleen voor spullen die bij de tv horen.
In de woonkamer staat een hoge kast die bijna tot aan het plafond komt. Er past zo veel in dat het ontzettend veel ruimte bespaart.

Gebruik verdelers en manden waar kan waardoor je de ruimte ook zo optimaal mogelijk kan gebruiken.

 

Appartement inrichten ideeën / inspiratie

Zelf heb ik de dag dat ik wist dat we kans zouden maken op deze woning een Pinterestbord aangemaakt. Alles wat ik ook maar een beetje leuk vond heb ik daar in gezet. Van een kast, tot een kleur verf tot ideeën hoe het wat ruimtelijk ingericht kon worden. Daarnaast hebben we heel wat rondjes door de IKEA gelopen en hadden we telkens als we bij iemand waren weer iets wat we zagen en dat we gewoon vroegen hoe zij het hadden aangepakt.

Uiteraard laat ik je niet zitten zonder een inkijkje in onze woning. Wie weet brengt het je nog op ideeën om je eigen studio of appartement van 40 m2 in te richten.

 

Appartement inrichten ideeën    Inspiratie appartement

Leuke ideeën appartement    Appartement inrichten ideeën

Appartement inrichten    Ideeën inrichting appartement

 

 

Heb je nu toevallig je studentenhuis, studentenkamer, studio of appartement ingericht met deze tips dan ben je altijd van harte welkom om een foto te delen met mij in een DM op Instagram.

 

Liefs,
Linne

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.