Afstuderen, corona, verhuizen en solliciteren

Afstuderen, corona, verhuizen en solliciteren – Update

De afgelopen maanden waren op zijn zachtst gezegd turbulent. Ik had hele ideeën over hoe ik het hele verhuisproces hier met jullie wilde gaan delen. Maar daarentegen kwam er hier niks online. En dat had zo zijn redenen. Want in de afgelopen drie maanden regelde ik niet alleen een hele inboedel, richtten we onze benedenwoning in en settelden we in de woning, maar studeerde ik ook nog af. Ik deed een verkort herkansingstraject waar ik zelfs op Instagram niks over heb gedeeld bedenk ik mij nu, want ja ergens voelde het toch als falen. Ik kreeg corona, ging solliciteren en pakte alle freelance opdrachten op die ik had verzet voor na het afstuderen. Dus ik dacht ik deel even een update met jullie!

 

Afstuderen

Begin februari leverde ik mijn scriptie in en eind februari had ik mijn verdediging. Gelukkig waren mijn scriptie en verdediging zelf meer dan voldoende. Toch was één van de negen competenties onvoldoende aangetoond. Het is zo dat je alle onderdelen boven de 6.0 moet scoren. En hoewel ik dus allemaal zevens en achten had moest ik toch nog echt die laatste competentie voldoende aantonen.
Waar ik eerst heel blij was, dat de scriptie en de verdediging voldoende waren en er op zaten, baalde ik uiteindelijk natuurlijk toch wel heel erg. Gelukkig was het wel een onderdeel waar ik in het werkveld niks mee wil gaan doen. Maar ja, ik heb hem wel nodig om mijn diploma te halen.

 


Corona Corona

Terwijl ik het verkort herkansingstraject doorliep kreeg ik corona. En hoewel ik over al deze onderwerpen een heel artikel kan schrijven ga ik er wat korter op in. De belangrijkste conclusie? Het was maar goed dat ik de afgelopen twee jaar zo voorzichtig was geweest, want jup! Corona en een afweerstoornis hebben was een bagger slechte combinatie. Maar gelukkig had ik de Omnikron te pakken en is deze iets milder. Uiteindelijk kwam ik er met 11 dagen ziek zijn en een dubbele longontsteking weer vanaf! Inmiddels kan ik merken dat ik nog wel een lagere afweer heb dan normaal voor mijn doen, maar gelukkig heb ik er verder weinig last meer van.

 

 

 

Verhuizen

1 februari kreeg ik de sleutel van de woning en konden we beginnen met alles opknappen. Gelukkig had de woningbouw ook al aardig wat gedaan en dus konden we vrij snel beginnen met opruimen, voorsausen en verven. Het weekend daarop hebben we de vloer gelegd en het weekend daarop zijn we uiteindelijk verhuisd. Het scheelde dat we nog niet zo heel veel spullen hadden en dus was dit met een middagje ook geregeld. Dus het inrichten kon beginnen! Het is dat we geen aandelen hebben in IKEA, maar daar hadden we anders zelf ook nog flink wat uit kunnen halen. Gelukkig kregen we ook heel veel van familie en vrienden of konden we gratis of voor een prikkie spullen ophalen op marktplaats.

 

update

update

 

Thuis

De vraag die ik nu het meeste krijg is voel je je al een beetje thuis? En waar ik eerst na twee weken dacht dat ik mij al thuis voelde, want we zaten 8 dagen nadat we waren verhuist al in quarantaine. Toch bleek dat het echte thuis voelen pas later kwam, waardoor ik toen ineens dacht oooh dit bedoelden ze met thuisvoelen. update

Gelukkig voelt het dus inmiddels echt als thuis en eerlijk? Het huis uit gaan viel achteraf allemaal wel mee. Had ik dit van te voren geweten had mij dat een heleboel stress verholpen voor het samenwonen. Uiteraard is er nog altijd een lijstje met dingen die we in huis willen aanpakken, maar gelukkig wordt het lijstje wel steeds kleiner. Ik zal binnenkort eens een housetour delen met wat leuke tips voor hoe je als student het huis leuk in kan richten!

 

Soliciteren

Tja, het waren wat weken. Gelukkig ben ik nu zo goed als klaar met mijn herkansingstraject en krijg ik binnenkort te horen dat ik geslaagd ben. We wonen inmiddels alweer bijna twee maanden in ons nieuwe huisje en ik ben dus ook druk met solliciteren. Ik ben afgestudeerd als Interaction Designer aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Dat ik geen Interaction Designer wil worden is mij eigenlijk tijdens de studie wel duidelijk geworden. Momenteel ben ik nog zoekende in wat ik wel wil. Ik heb wel een paar ideeën en heb ook al hele mooie gesprekken gehad bij bedrijven, maar ik hoop daar meer over te delen als ik ook meer kan zeggen en er ook meer duidelijk is.

Als je het tot hier hebt gehaald ben je helemaal up-to-date in 750 woorden! Mijn doel is om voor nu elke week weer een artikel te plaatsen en wie weet uiteindelijk weer twee of drie per week, maar om mijzelf niet gelijk weer voorbij te lopen houd ik het voor nu nog heel even bij 1 per week.

 

Tot snel!

 

Liefs,

Linne

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Dan kun je mij ook volgen op Instagram.

6 reacties

 1. Ilona op 23 april 2022 om 19:38

  Gefeliciteerd met je diploma en jullie huisje. Balen dat je zo ziek bent geweest, maar ik hoop dat het nu weer goed met je gaat. Succes met je zoektocht naar de perfecte baan.

  • Liefslinne op 26 april 2022 om 16:23

   Dankjewel!

 2. Yaika op 20 april 2022 om 17:26

  Ah wat naar om te lezen dat je corona had én er erg ziek van bent geweest. Dat moeten inderdaad heftige, drukke maanden geweest zijn. Maar fijn dat je zo op je plekje zit in je nieuwe woning én dat je bijna geslaagd bent. Alleen maar mooie dingen in het vooruitzicht ;)!

  • Liefslinne op 23 april 2022 om 11:43

   Aah zo lief!

   • Jessie op 23 april 2022 om 14:38

    Hey Linne,
    Fijn je update te lezen. Sneu dat je inderdaad die ene competentie nog moest inhalen. Maar eind goed al goed. The universe had hier vermoedelijk zijn redenen voor.

    Gelukkig ben je weer oke na die Corona! Ikzelf ben er gelukkig nog niet mee in aanraking gekomen maar ben wel nog steeds bang!

    Probeer voor je sollicitaties je buikgevoel te volgen. Dan komt dat allemaal wel goed.

    En knap dat je ook hier, met je blog, je grenzen aangeeft. Je bent echt fantastisch goed bezig.

    Veel liefs,
    Jessie

    • Liefslinne op 26 april 2022 om 16:23

     Zo lief! Dankjewel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.