vegetarisch worden

5 tips om vegetarisch te worden, die ook echt helpen! – Gastblog #52 Anne

Hoi hoi! Wat leuk dat je deze blog gaat lezen. Deze blog mag ik als gastblog schrijven, en daar ben ik heel blij mee want ik wil jullie graag inspireren en motiveren! Mijn naam is Anne en ik eet sinds ongeveer 4 jaar vegetarisch (en sinds kort ben ik ook voor 80% veganist). Ik ben 13 jaar oud en ik denk dat ik mezelf wel kan omschrijven als een dierenvriend. Op mijn Instagram, @vegawithme_, probeer ik andere te laten zien wat er mis is in de bio-industrie en hoe we er met z’n alle voor kunnen zorgen dat er steeds minder dierenleed is in deze wereld, zonder dat we alleen maar groente en sla eten. Het liefst zou ik willen dat iedereen vegetarisch werd, maar zo makkelijk is dat nog niet. Daarom heb ik voor jullie 5 tips, die echt helpen. Veel lees plezier! 

 

5 tips om vegetarisch te worden

Zoek recepten

Toen ik vegetarisch werd was ik 10. In mijn gezin was nog niemand vegetarisch. Ineens stopte ik met vlees eten, zonder dat ik er iets anders voor in de plaats at. Inmiddels zijn er veel meer vegetariërs en daarom is het extra makkelijk om recepten uit te zoeken. Zo weet je zeker dat je altijd een recept hebt zonder vlees en heb je nooit het probleem dat je niet weet wat je kunt eten. Je kunt bijvoorbeeld recepten opzoeken op Instagram, Pinterest of je zoekt een leuke blog of website (na dat je deze blog uit hebt gelezen natuurlijk 🙂

 

Weet waarom je het doet

Wanneer je aan je omgeving vertelt dat je geen vlees meer wil eten, zullen er vast vleeseters zijn die zichzelf willen verdedigen, onthoud dat ze dat alleen maar doen omdat ze zich eigenlijk schuldig voelen dat ze de bewuste keuze die jij hebt gemaakt, nog niet hebben kunnen maken. Het is dan wel handig dat je weet waarom je vegetarisch bent. Dan kun je het uitleggen en zet je waarschijnlijk andere ook aan het denken. 

 

Zorg voor motivatie

Waarschijnlijk lukt het je in het begin nog niet om (buitenshuis) helemaal geen vlees meer te eten. Ik at bijvoorbeeld op een feestje nog weleens spekjes als het ergens in zat. Om te zorgen dat je ook dat niet meer doet, als je het eigenlijk niet wilt, moet je zorgen dat je jezelf motiveert. Volg bijvoorbeeld op instagram mensen die laten zien wat er mis is in de vlees-industrie, ik denk dat je er dan al veel minder zin in hebt. 

 

Lees je in als je vegetarisch of veganistisch wil worden

Zoals ik al zei, is het heel lastig om uit het niets vegetarisch te worden. Een goed boek over vega(n) worden is vegan vibes. Het is ook slim om informatie op te zoeken over supplementen, B-12 is een supplement wat veel vegetariërs en veganisten slikken. Wat mij betreft ook zeker aan te raden. (veel artsen en diëtisten raden het ook aan.)

 

Zorg voor vleesvervangers in huis 

Een tip die eigenlijk altijd handig is. Haal vleesvervangers van een merk wat je lekker lijkt en zorg dat je die in de koelkast of diepvries hebt in geval van nood. Mocht je met meerdere mensen in huis wonen, en zij eten vlees, kun jij een vleesvervanger op warmen. Zo kun je toch nog mee eten met de AVG, maar dan in plaats van vlees een vervanger.

 

En dan nog als laatste de belangrijkste tip wat mij betreft: heb niet teveel verwachtingen. Je hoeft niet in één keer helemaal vegetarisch, doe het vooral in je eigen tempo. Een voedingspatroon veranderen kost nou eenmaal tijd. Experimenteer een beetje, en maak er een feestje van! Er is zoveel lekker vegetarisch eten! Begin met 2 dagen in de week, zonder vlees, en bouw het dan op. Wist je dat je, als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaar je: bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 587 kilometer rijden met de gemiddelde auto en 750 liter aan water. (bron: weekzondervlees.nl)

Dus, go for it! Alle beetjes helpen! Mocht je nog vragen hebben, kun je me een berichtje sturen via instagram, of een mailtje sturen naar vegawithme@gmail.com,  ik leg je graag meer uit. 

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren. 

 

Liefs Anne

 

– Wil jij ook graag een gastblog schrijven? Laat een bericht achter via het contactformulierof stuur mij een DM op Instagram.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.