Skip to content

10 dingen die fijn/goed zijn, wanneer je ziek bent

Omdat ik veel ervaring heb met ziek zijn, heb ik een top 10 lijstje gemaakt van dingen die je eventueel kunt doen als je ziek bent, of dingen die juist goed doen, waardoor je weer sneller beter bent.

 1. Douche, geniet even van een heerlijke douche, vaak als je fris en goed eruit ziet voel je je ook al een stuk beter. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon douche, omdat het lekker warm is.black-tea-1052382_1280
 2. Kop thee. Een kop warm drinken is super goed voor je lichaam op deze manier kan het even tot rust komen en heb je last van je keel verzacht het de keel ook nog is. (tip: sla ondertussen een lekker fleeshdekendje over je heen.)
 3. Film of serie kijken. Vaak heb je te weinig concentratie om iets te doen. Kijk of er op tv een oude film of serie te zien is. ( tip: pak een super makkelijke film, misschien dat je dan zelfs nog in slaap valt)
 4. Even slapen, dit lukt veel mensen vaak niet, ook al zijn ze doodmoe en hebben ze het echt nodig. Slaap niet teveel! Dan kun je ’s avonds weer niet slapen, waardoor je de volgende dag toch weer best moe bent.
 5. Tijdschriften doorbladeren, ik kan vaak niet echt iets doen als ik ziek ben, maar tijdschriften doorbladeren vind ik vaak heerlijk. Gewoon even lekker een beetje plaatjes kijken.
 6. Muziek luisteren. Muziek doet veel met mensen en vaak lukt het dan ook veel mensen om met muziek een beetje tot rust te komen. earphones-1017648_1280
 7. Veel water drinken. Water drinken is heel belangrijk voor je lichaam, op deze manier heeft je
 8. Kletsen met een vriendin. Het is bewezen dat als je leuke dingen doet je je ook beter voelt, vraag of een vriendin langs komt, of misschien stelt ze het wel zelf voor. Wat ook kan is gewoon even skype of bellen.
 9. Lekker in je bed ‘wonen’. Zeg nou zelf als je ziek bent, mag je, je ook even echt bah voelen. Blijf lekker in bed liggen en maak desnoods als je huiswerk wil maken, dat in je bed.
 10. Even lekker fris iets eten. Vaak krijg ik als ik ziek ben niet echt iets naar binnen, vaak is het dan lekker om even iets te eten. Als je veel last hebt van misselijkheid kun je het beste iets lichts eten, zoals een salade, crackertje of wat fruit.

1 reactie

 1. peter op 2 februari 2016 om 15:35

  Van een film kan ik ook zo heerlijk genieten. De tips zijn top en ook deze keer weer heerlijk gezellig en prettig geschreven. Topper ben je !!!

Laat een reactie achter

Scroll To Top